Tujina

Letalo skrenilo s poti in več kot uro letelo z izključenimi napravami za sledenje. Svojci: Telefoni potnikov še kar zvonijo

Kuala Lumpur, 11. 03. 2014 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
N.Š./V.L./STA
Komentarji
659

Radarji malezijske vojske naj bi pogrešano letalo boeing 777 zaznali še več kot uro potem, ko je izginilo z radarjev civilnega letalstva. Območje iskanja sledi letala so zato oblasti razširile tudi na Malaško ožino, proti kateri naj bi letelo letalo, potem ko je spremenilo smer in preden so se za njim izgubile vse sledi.

Malezijska vojska je sporočila, da je pogrešano letalo z 239 ljudmi na krovu letelo še več kot eno uro po tem, ko je izginilo z radarja zračne kontrole, pri tem pa je spremenilo smer na vzhod in letelo proti Malaški ožini. Gre za podatke, ki so jih našli na svojem radarju.

Svojci pogrešanih medtem obupano čakajo na podatke o potnikih in se jezijo na letalsko družbo, ki po njihovem dela prepočasi in premalo. Javilo pa se je tudi nekaj ljudi, med njimi svak enega izmed potnikov, ki trdijo, da prenosni telefoni potnikov še vedno zvonijo.

Letalo je bilo sicer na poti iz Kuala Lumpurja v Peking, v času, ko je prišlo do težav pa je bilo na pol poti med malezijskim mestom Kota Bharu na vzhodu države in južno obalo Vietnama, letelo pa je na višini 10.670 metrov.

"Ko je zapustilo območje nad Kota Bharujem pa je spremenilo smer proti Malaški ožini, prav tako je letalo nato letelo nižje, na okoli 9.000 metrih," je dejal vojaški uradnik, ki je podatke sporočil preiskovalcem izginotja letala.

Malaška ožina je sicer ena najbolj prometnih ladijskih poti na malezijski vzhodni obali.

Viri blizu preiskave so malezijskim medijem povedali, da službe za civilno letalstvo informacije vojske še preverjajo, v skladu s temi podatki pa so na kraj poslali tudi reševalne ekipe. Sodeč po teh podatkih je sicer letalo letelo še okoli 500 kilometrov, ob tem pa so bili vsi oddajniki in drugi sistemi za sledenje izključeni.

Preiskovalcem nesreče je na pomoč priskočila Kitajska, od koder je bilo največ potnikov letala. Poslala jim je10 satelitov, ki bi naj pomagali pri iskanju razbitin letala. 

Svoje strokovnjake je v Malezijo poslal tudi proizvajalec letal. Kaj natančno bodo boeingovi strokovnjaki tam počeli, ni znano. Boeing 777 sicer velja za zelo varno letalo z blestečo varnostno zgodovino, na kateri je doslej le madež poleta, ki se je na letališču v San Franciscu končal z napako pilotov, pri čemer so umrli trije ljudje.

Letalo Malaysia Airlines
Letalo Malaysia Airlines FOTO: Reuters Video

19-letnika z ukradenimi dokumenti bi v Frankfurtu pričakala mama

Medtem pa so identificirali oba potnika, ki sta se vkrcala z ukradenima potnima listoma. Enega od potnikov so oblasti identificirale kot 19-letnega Iranca. Pouira Nour Mohamad Mehrdad je bil preko Pekinga in Amsterdama na poti Frankfurt, kjer naj bi ga pričakala njegova mama, ki pa je čakala zaman. Oblasti so že stopile v stik z njo, menijo, da mladenič ni bil povezan s terorističnimi skupinami, ampak je le želel k mami in po boljše življenje v Nemčijo.

Drugi moški je bil prepoznan kot 29-letni Delavar Sejed Mohamadreza, prav tako iranskega rodu. Tudi pri njem preiskovalci zaenkrat niso odkrili povezav s teroristi. Moška sta sicer po navedbah Interpola v Maleziji svoja dokumenta zamenjala za ukradena. Končna destinacija drugega moškega je bil danski Koebenhavn.

Wall Street Journal pa poroča o žalostni zgodbi z nesrečnega letala, na krovu naj bi bila zakonca, ki sta dve leti po poroki končno prihranila dovolj denarja za poročno potovanje.

Fotografija potnikov, ki sta se vkrcala z ukradenima potnima listoma.
Fotografija potnikov, ki sta se vkrcala z ukradenima potnima listoma. FOTO: Reuters

Kaj se je zgodilo z letalom?

Letalski strokovnjaki so medtem za CNN prečesali vse štiri možne scenarije izginotja letala.

1. Bomba in teroristi

Javnost je kmalu po tragediji presenetila novica, da se je na letalo uspelo prebiti moškima z ukradenima potnima listoma. Dokumenti so bili ukradeni Italijanu in Avstrijcu.

Strokovnjaki menijo, da možnost, da je nekdo na letalo pretihotapil eksploziv in letalo razstrelil v zraku, vsekakor obstaja. A tudi, da ima ta teorija nekaj pomanjkljivosti.

V Interpolu so danes povedali, da najverjetneje ni šlo za teroristični napad. A prvi mož ameriške obveščevalne agencije Cia John Brennan je opozoril, da terorizma vendarle ne bi smeli tako hitro odpisati.

Dejstvo, da je bil na letalu nekdo z ukradenimi dokumenti, še samo po sebi ne pomeni, da sta bila moška terorista. Tega doslej niso potrdila niti že izvedena zaslišanja. "Na svetu je veliko ukradenih osebnih dokumentov, precej možno je, da je šlo za običajno delovno operacijo kriminalcev," je dejala nekdanja glavna inšpektorica ameriške agencije za prometno varnost Mary Schiavo. Kot je razložila, kriminalne združbe ukradene dokumente uporabljajo za tihotapljenje ljudi, drog in orožja ter za premeščanje svojih članov po različnih državah.

Vsekakor pa se je "zgodilo nekaj nenavadnega, zgodilo se je hitro in očitno je bila moč velika," je menil njen nekdanji kolega.

Preiskovalce nesreče sicer moti dejstvo, da jim doslej še ni uspelo najti ostankov letala, kar bi bilo značilno za eksplozijo.

Predvsem laična javnost se medtem sprašuje, kaj so v ključnem trenutku zabeležili sateliti, ki potujejo v orbiti. Ali so morda zaznali blisk svetlobe ali toplotni val, če je prišlo do eksplozije? Brian Weeden, strokovnjak, ki za ameriško vojsko sledi odpadkom v vesolju, meni, da je to precej malo verjetno, odvisno pa je od njihovega položaja v trenutku eksplozije in občutljivosti. Strokovnjak pravi, da bi težko potrdil, da so sateliti dovolj občutljivi, da bi zaznali tako oddaljeno eksplozijo. Pa še - tudi, če tako občutljiv satelit obstaja, ostaja vprašanje, ali bi država lastnica razkrila podatke.

Tako so kitajski študentje prižgali svečke za potnike pogrešanega letala.
Tako so kitajski študentje prižgali svečke za potnike pogrešanega letala. FOTO: Reuters

2. Ugrabitev

Podatki radarja razkrivajo, da naj bi letalo tik pred izginotjem skrenilo s poti. Za marsikoga je to znak morebitne ugrabitve, nekateri menijo, da se je začelo obračati zaradi tehnične napake.

Kakor koli - zanesljivih podatkov, da je šlo za ugrabitev, ni. Posadka kontroli ni poslala ne obvestila o težavah, ne o ugrabitvi. Ameriški pilot Patrick Smith sicer pravi, da ni nenavadno, da klica na pomoč ni bilo, še posebej, če so se stvari odvijale zelo hitro. Poudarja, da je prva pilotova naloga reševanje situacije, šele nato komunikacija.

3. Tehnična napaka?

Nekateri menijo, da kosov letala doslej niso našli, ker je pristalo na vodi in nato potonilo.

Vprašanje, ki se ob tem postavlja, je, zakaj posadka ni poslala klica na pomoč. "Gre za letalo, ki je sposobno preživeti pristanek na vodi," pravi nekdanji pilot letal Keith Wolzinger. Prav tako meni, da bi bilo v tej situaciji več kot dovolj časa za klic na pomoč.

Dejstvo pa je tudi, da je izginulo letalo v preteklosti že doživelo manjši incident na letališču. Ko je zadelo ob drugo letalo, je prišlo do poškodbe krila, a so jo boeingovi mehaniki odpravili. Predhodne poškodbe letala so sicer lahko težava, a Wolzinger dvomi, da bi letalo strmoglavilo zaradi tehnične napake. "Strokovnjaki se strinjajo, da so boeingi 777 ena najvarnejših letal na svetu, njihova varnostna testiranja so ena najstrožjih v zgodovini komercialnih poletov," še dodaja Wolzinger.

Svojci potnikov na letalu čakajo na informacije.
Svojci potnikov na letalu čakajo na informacije. FOTO: Reuters

4. Napaka posadke

Številne izginulo letalo spominja na strmoglavljenje leta Air France 447 leta 2009, ko je vseh 228 potnikov umrlo, ko je letalo strmoglavilo nad Atlantikom. Posadka se ni znašla sredi slabega vremena in leta ni prilagodila situaciji, zaradi česar se je let končal tragično. V tem primeru so razbitine iskali 2 leti.

Toda tokrat je bilo vreme jasno. In za krmilom je sedel izkušen pilot z dolgimi izkušnjami. (Pre)malo pa jih je imel kopilot, opozarja Smith. Azijske letalske družbe sicer zadnja leta najemajo tudi zelo neizkušene pilote, saj zaradi gospodarske rasti v tem delu sveta potuje vse več ljudi, pilotov pa je premalo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (659)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ad-hoc
12. 03. 2014 18.42
"Pa še - tudi, če tako občutljiv satelit obstaja, ostaja vprašanje, ali bi država lastnica razkrila podatke."-tok o mednarodni pomoči
luka.istra
12. 03. 2014 08.22
+3
Eko teorijo zarote... EU bo Iranu v zelo kratkem ukinila embargo (potrjeno s strani Francije). In vidi ga zlomka, kar naenkrat se na avionu znajdeta dva Iranca...ali hoče kdo (USA) preprečit ukinitev embarga?
mikitr
12. 03. 2014 07.43
+0
Tole z telefoni ni res.Če bi zvonili bi jih tudi locirali.
Ramzess
12. 03. 2014 11.40
+1
Ne gre, če nekdo tega ne dovoli, ...če blokira.
Stane Golob 1
12. 03. 2014 07.23
-5
Preusmerjanje javnosti na letalo namesto na Ukrajino.Vietnamci so ga sklatili , nad morjem ,zdaj pa čakjo da narava počisti packarijo.Tako vse skupaj stane veliko manj
Začni Živeti
12. 03. 2014 07.18
+2
vse to kar ste napisali, meni pove samo to, da za tem izginotjem stojijo raznorazne vlade, in to se ni zgodilo prvič! dejstvo je da nismo sami na tem planetu, ljudje dvignte si mal poglet zavedanja vsega in boste vidl da dejansko res nismo sami, lahko vm poenostavm, vse vlade po celem planetu imajo svoje reptille ki skrbijo za NERED-KAOS-VOJNE-ITD več si boste pa sami razširl pogled...... da se jih tudi ločit od nas ljudi-MAČJE OČI! oz tisti ki vidijo energijo jih pa nerabite v oči gledat, ker jih boste že na deleč čutil-vidl! LP
luckyss..
12. 03. 2014 07.17
+6
Vse skupaj je splet nesrečnih okoliščin, prikrivanja nekaterih dejstev in natolcevanja medijev.....Vsaj določene vojaške službe vedo kaj se je zgodilo, vprašanje je le kdaj in s kolikšno količino resnice bo to servirano ovčicam...
zigoollo
12. 03. 2014 07.16
-4
Iranca sta zelo sumljiva....
Ramzess
12. 03. 2014 11.42
Dejan Keuc
12. 03. 2014 06.43
+17
Bla bla... če mobiteli zvonijo, se da njihovo lokacijo določit na manj kot 10m natančno..
kurcvasgleda01
12. 03. 2014 06.46
+4
redfox
12. 03. 2014 06.39
+12
Sam ta dva modela na sliki, mata poplnoma iste noge.Po vseh detaljih se ujemata.
proofreader
12. 03. 2014 06.35
+8
To se vidi, kdo ima tastaro Nokio. Z lahkoto baterija zdrži en teden. Ne pa ti novi pametni telefoni, ki jih moraš polniti vsak dan.
kurcvasgleda01
12. 03. 2014 06.37
+5
kurcvasgleda01
12. 03. 2014 06.31
+3
glede na to, da telefoni še vedno zvonijo pomeni to, da je letalo v podzemnem hangarju kamor sta jih skrila ugrabitelja.....
Alojz Železnik 1
12. 03. 2014 06.04
+4
Upanje umira zadnje!
specjalec
12. 03. 2014 05.34
+5
Koga briga za letalo, vazno da vejo kdo je ukradu potna lista :)
soonce111
12. 03. 2014 02.04
+21
Res ne razumem par stvari: 1. kako je letalo obrnilo in letelo dobro uro, ne da bi to kdo opazil, ne da bi kdo sporocil, 2. da tudi, ce je bilo na letalu kaj narobe, beri okvara so imeli cas za klic v sili, 3. ne morem verjet, da pri vsej tehnologiji, satelitih ....ze 5 dni ne vedo cisto nic o boingu 777 4. kako lahko zvonijo telefoni potnikov na letalu , toliko tega se ne ujema, da je edina logicna razlaga, da je vmes neki cesar se bojijo, da bi prislo v javnost, jaz sem se vedno mnenja, da je letalo ugrabljeno ali z namenom slo s poti...
DrFake
12. 03. 2014 02.42
+4
Bolje da ne verjameš, ker je itak mučka....
soonce111
12. 03. 2014 03.32
+3
GAYPROPAGANDA
12. 03. 2014 06.27
+10
Jaz pa ne razumem, če telefoni zvonijo kako to da ne vidijo od kje prihaja signal!?
DrFake
12. 03. 2014 01.49
+0
Project Pegasus
pinocio
12. 03. 2014 00.54
-5
10 satelitov mogoče dronov ne pa satelitov teh ne morejo kar poslati satelit ima orbito
janez pokora
12. 03. 2014 01.11
+2
gnu
12. 03. 2014 01.20
+0
Večina satelitov za slikanje ima polarno orbito, torej se Zemlja vrti pod njimi med tem ko krožijo okrog polov. To omogoča pokrivanje ogromne površine Zemlje v roku 48 ur. Zgolj z nagibanjem osi dosežejo še levo-desno. In pa tudi orbito lahko popravljajo, dokler je še kaj goriva. Mali popravek orbite se v 24 urah krepko pozna, tako da lahko satelit natančno 'naciljajo' par dni vnaprej. Takoj pa ga seveda ne morejo.
janez pokora
12. 03. 2014 01.27
+3
vsako točko zemlje lahko s tolikšno množico satelitov pokrijejo najkasneje v eni uri. dejstvo.
Kane
12. 03. 2014 00.50
-1
teroristi lol...
layers
12. 03. 2014 00.26
+0
operacija philadelphija tesla pa haarp :)
janez pokora
12. 03. 2014 01.46
+6
pa strici iz ozadja, kućan, janša in kemične sledi letal
s2k1
12. 03. 2014 00.13
+2
Če mobilni telefoni še zvonijo potem se da določiti vsaj približno lokacijo (na nekaj 100 m natančno). Ne vem zakajse tega ne spomnijo.
janez pokora
12. 03. 2014 00.20
+12
morda pa zvonijo tako preverjeno, kot sta bil dva rumena bollatellia....
Ramzess
12. 03. 2014 11.44
Vam ni jasno, da so poskušali locirati, pa naletijo na blokiranje, ...ravno tako se brišejo ali izklapljajo spletni računi potnikov na tem letalu.
DrFake
11. 03. 2014 23.56
+29
Objavljeno je bilo, da globina morja nad katerim je letel ne znaša več kot 75m in če prišteješ še lepo vreme, se ta dogodek kar krepko razlikuje od AirFrance z 2009. Če pogledaš na Google Map, lahko vidiš samo svetlomodro barvo morja nad katerim je letel, torej bi morala črna skrinja še kako dobro oddajat, ker je meja sposobnosti oddajanja šele pri 4000m globine. Nisem pilot, ampak pišem samo glede na informacije, ki sem jih prebral v predhodnih člankih. Če pa letala dlje časa ne bojo našli, potem bojo pa lahko priskočili na pomoč še dijaki gimnazije vič, ki izdelujejo podmornico :).
zah0
11. 03. 2014 23.58
+4
tistih 75m jaz v 12min prehodim z derezami ob popolnem luninem mrku ob polnoči, ko se prebujajo volkodlaki..
ponosen_na_24ur
12. 03. 2014 00.09
+1
točno to 75 m. Airfrance je bilo približno 4500m