Tujina

Znotraj EU vse več lažnih porok: nekatere ženske nato naprej preprodajajo

London, 26. 05. 2015 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Kako priti do dokumentov EU? Najlažje s poroko. Oblasti nekaterih evropskih držav so izredno zaskrbljene, saj so zaznale, da posel s fiktivnimi porokami cveti. Nosečnice so najbolj iskane, saj se moški pretvarjajo, da so otroci njihovi. Takoj, ko pridobijo prve dokumente, pa poskrbijo, da ženska splavi. Če ne gre drugače, tudi s prevaro in prisilo.

Znotraj Evropske unije je vse več primerov lažnih oziroma fiktivnih porok. Organizirane kriminalne združbe po EU iščejo najrevnejše sloje žensk, ki jim obljubljajo boljše življenje, če se poročijo z moškimi, ki živijo v zahodnih evropskih državah, niso pa njihovi državljani. Ponavadi so to Azijci ali Afričani, ki imajo denar in si tako želijo pridobiti dovoljenje za prebivanje v EU.

Kriminalne združbe ženske ponavadi iščejo v Romuniji, na Slovaškem, v Latviji in podobno. Ženske so revne, neizobražene, brez upanja, da bodo dobile službe … Z nekaj lepimi besedami in obljubami jih zvabijo v državo naročnika. Nekatere vedo, da gre za dogovorjeno poroko in upajo, da bodo zaslužile obljubljeno vsoto denarja, s katero bi lahko nato ostale v tej zahodni državi. Spet druge zvabijo v past, saj jim obljubijo delo in dober zaslužek, žrtve pa ne vedo, da to pomeni prisilno poroko.

Kriminalci stavijio na noseče samske ženske, saj njihovi naročniki verjamejo, da bodo tako lažje pridobili dovoljenje za prebivanje v ciljni državi oziroma državljanstvo.Oblastem namreč prodajajo zgodbo, da je otrok njihov.

Klara Balogova je imela komaj 18 let, ko so jo preprodajalci odkrili v njeni rodni vasi na Slovaškem. Bila je visoko noseča, brez denarja in upanja, da bi si lahko uredila življenje. Za sistem je bila nevidna, nezaželena, saj je bila revna, socialni problem, ki ga nihče ne želi videti. Vse to jo je privedlo do tega, da je sprejela ponudbo, da se poroči z moškim, ki ga nikoli v življenju ni videla. Čakal jo je v Veliki Britaniji. Zavedala se je, da moški ne želi nje, niti njenega otroka – le njene dokumente Evropske unije. Njen ženin je bil star 23 in iz Pakistana. Tako si je želel omogočiti življenje in delo v EU.

Organizatorji so Balogovi obljubili urejen in čist dom, v katerem bo lahko živela s svojim otrokom. Prav tako, da ji bo ženin plačal, da odigra njegovo ženo, njen otrok pa njunega skupnega otroka. Nato bo svobodna, za nagrado ji bodo priskrbeli tudi dobro službo.

Ko je prišla na Otok, so jo zaprli v stanovanje. Ko njenega bodočega moža ni bilo doma, jo je čuval njegov mlajši brat. Odvzeli so ji vse dokumente. Enkrat na teden so ji dovolili, da se malce sprehodi po naselju, a ne sama. Vsakič je imela spremstvo.

Oblasti nekaterih evropskih držav so nad trendom lažnih porok izredno zaskrbljene. Ženske velikokrat končajo v preprodaji ljudi, so posiljene, fizično zlorabljane. Prav tako iščejo nosečnice, ki jih nemudoma po poroki prisilijo na splav.

Tako tuji mediji poročajo o primeru 20 letne Slovakinje, ki so jo nosečo poročili z 38-letnim Pakistancem. Slednji je želel ostati v Veliki Britaniji. Sicer so ženski organizatorji lažne poroke ves čas lagali. Rekli so ji, da gre na obisk k sestri, ki je res živela v tujini. Odpeljali so jo na Otok, nemudoma z letališča pa so jo prepeljali v stanovanje, kjer jo je čakal bodoči mož. Julija so jo poročili, in sicer je poroko kar v stanovanju opravil samooklicani imam. Novembra so jih razkrinkali britanski policisti, saj so zaznali sumljive posle. Takoj, ko je moški dobil prve dokumente, ki jih je potreboval, so jo njegovi pomagači odpeljali v bolnišnico na splav. Žrtev ni govorila angleškega jezika, ni razumela, kaj se dogaja. Menila je, da so jo v bolnišnico odpeljali zaradi bolečin, ki jih je čutila v trebuhu. Ker je bila zadeva izredno nenavadna, so v bolnišnici kontaktirali policiste, slednji pa so ženski priskrbeli prevajalca. Ta ji je razložil, da so njen "mož in njegovi svojci" zahtevali splav. Ženska je bila šokirana, ko je izvedela, kaj so načrtovali.

Gre za to, da naročniki želijo oblasti prepričati, da je njihova ljubezen do ženske resnična, da sta celo zanosila in se veselita prihoda otroka. Ta v resnici sploh ni njegov, a za njih to ni težava, saj zadevo ponavadi uredijo tako, da nemudoma, ko prejmejo prve dokumente, ženski na silo opravijo splav ali pa na kakšen drug način poskrbijo, da izgubi otroka.

Ženske na takšne stvari večinoma ne pristajajo. Sicer večina ve, da gre za zlagan zakon, a menijo, da bodo pošteno opravile svoje delo, moški jim bodo plačali, one pa bodo s svojim otrokom živele svoje življenje, in sicer v ciljni državi. A jih moški in kriminalne združbe izigrajo. Velikokrat so ujetnice, odvzamejo jim vse dokumente, prisilijo na splave, preprodajajo jih naprej in silijo v nove dogovorjene poroke, prav tako jih posiljujejo (ženin in njegovi sorodniki, njegovi prijatelji, organizatorji zlaganih porok), čeprav so sklenile dogovor, da se zakon ne bo konzumiral. Silijo jih v prostitucijo, preprodajo drog, prenos drog iz ene države v drugo in podobno.

Oblasti opozarjajo, da se za številnimi ženskami izgubi vsaka sled. Kje so in kje končajo njihovi otroci, v primeru, če so iz matične države krenile noseče, ni jasno.

Kaj vse so nekateri pripravljeni storiti za potni list države EU?
Kaj vse so nekateri pripravljeni storiti za potni list države EU? FOTO: Reuters

Lažne poroke in zakone so zaznali v Veliki Britaniji, na Irskem, Nizozemskem in v Nemčiji. Tamkajšnje oblasti pravijo, da za nekaj tisoč evrov že dobiš primerno soprogo, s katero pridobiš tudi dokumente. Latvija sprejema ostre zakone, saj je število žensk, ki so jih kriminalci zvabili v past, vse višje. Britanci menijo, da so ženske sostorilke, a človekoljubne organizacije opozarjajo, da zadeve niso tako črno bele.

Če znova pogledamo primer Balogove, ki se je noseča odpravila iz domače vasi na Slovaškem v Veliko Britanijo. Tam se je poročila in imela srečo, da je niso prisilili splaviti, saj je otroka želela. Iz njene vasi je na podoben način končalo kar nekaj žensk. Žrtve so tudi moški, ki pa jih preprodajajo v prislno delo oziroma za delavce–sužnje. Priljubljena destinacija je Škotska, saj je tam zakonska meja za sklenitev zakona brez pristanka staršev 16 let, v preostalem delu Otoka pa 18.

Balogova je zdaj stara 22. V Veliki Britaniji je rodila deklico Aiso. V bolnišnici so postali nanjo pozorni, saj se jim je zdelo, da moški ni otrokov oče. Prav tako so ugotovili, da ženska ne ve, kako priti iz bolnišnice domov, čeprav je ta bil le nekaj ulic proč. Vse je kazalo na to, da je v tem primeru "ljubezni" nekaj hudo narobe. Policisti so zadevo preiskali in ugotovili nezakonite posle. Ženina so deportirali iz države. Balogova, ki je ostala brez vsega, se je čez nekaj časa vrnila na Slovaško.

Socialne služba ji je hčerko odvzela in jo nastanila v britansko rejniško družino. Ženska se je vrnila v svojo rodno vas. Prizna, da bi se takoj vrnila v Veliko Britanijo, če bi se le lahko. "Nisem želela priti nazaj. Na Otoku je bilo za mene stokrat bolje, kot pa tukaj," je še dodala.

'Prava ljubezen'

Evropske oblasti zaznavajo tudi primere, ko so ženske zvabljene v past pod pretvezo prave ljubezni. Tako se je Pakistanec iz Velike Britanije prek Facebooka spoprijateljil z žensko iz Litve. Dolge mesece sta se dopisovala, pogovarjala, razvijala se je ljubezen. Z njegove strani zlagana, z njene resnična. Ko je končno prišla k njemu na Otok, ji je odvzel potni list, zaprl v stanovanje, kjer jo je posiljeval njegov stric. Stisnili so jo v kot: pod prisilo se je z moškim poročila. Zdaj ji pomaga človekoljubna organizacija.

Prav tako je poučna zgodba še ene Latvijke, katere fant se je odločil, da jo proda za poroko. Ko ga je zavrnila, jo je skupaj s pomagači zaprl v sobo in mučenje se je začelo. Rezali so jo po telesu, mučili … Po desetih dneh je privolila v poroko. Takrat ni bila stara niti 20 let, njen fant pa je z njeno prodajo želel poravnati svoje kockarske dolgove.

Sistem, ki ustvarja plodna tla za zlorabe

Treba je poudariti, da je za tovrstne zlorabe kriv tudi sistem. Določene skupine ljudi potiska na družbeni rob oziroma celo ven iz družbe. Izolacija v revščini je huda. Ljudje, ki so tako stisnjeni v kot in ne vidijo izhoda, so lahek plen kriminalcev. Gre celo tako daleč, da žrtve raje ostajajo v krogu zlorab, kot pa da bi se vrnile v svoje domače okolje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (75)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

myrchi
27. 05. 2015 07.54
+0
To ni nič novega, " pametna evropa". Pred dnevi je rekel Libijski zunanji minister; čez 10 let bo evropa črna - begunci v Italijo.
Diškor
27. 05. 2015 00.42
+0
TO JE BRATSTVO IN JEDINSTVO OMOČILO PRI NAM, HVALA TI KARDELJ.
abigail
26. 05. 2015 20.34
+0
Vse te svinjarije se dogajajo, ker je zahodno gospodarstvo in politika naravnana tako, da vabi v svoje "okrilje" ljudi, ki so pripravljeni delati za manjši denar od "razvajenih" domačinov. Tajkuni, ki svoje sužnjelastniške pretenzije skrivajo za krinko demokratičnega kapitalizma, delajo večino zla na tem svetu.
appollyon
26. 05. 2015 14.51
+13
Jihad turizem, jihad migrantje, jihad poroke, kaj bo naslednje?!? Jihad čokoladno mleko ?!?
BHF 1
26. 05. 2015 14.42
+2
Pa moji nekateri sorodniki so vsi na tak način prišli v Avstrijo...plačaš ženski tam se porocis in mirna bosna..čeprav zaj v avstriji je to malo drugače ker preverjajo če zakonca sploh skup živita
majazmaja2
26. 05. 2015 15.45
+2
Neka moja daljna sorodnica je tako pred 20. (+) leti prišla v Nemčijo in dobila državljanstvo. Njeni starši so vzeli 20.000 nemških mark kredita, da so tipu (ona 25, on cca. 50 - 55) plačali, da se je poročil z njo. Pa če me spomin ne vara, sta morala potem živeti skupaj, kar so preverjali. Živela sta kot cimra, vsak v svoji sobi, ostalo skupno, pa še dobro sta se razumela.
BHF 1
26. 05. 2015 14.39
+4
To se Naprimer v Bosni že dogaja 20 let...od konca vojne že...izseljenci rasuti po svetu grejo na počitnice dol poleti i ko gre domov že pobere kašno oz katerega s seboj..poleti je v Bosni v krajih ki imajo ogromno število izseljencev dobiti termin za poroko v poletnem času...prevladuje mesto sanski most ki ga je na tak način s poroko zapustilo se pa še ljudi predvsem v švedsko nizozemsko norveško...da ne govorim o krajih velika kladusa buzim cazin bihac ki so samo 100 km stran od Metlike...malo morje žensk in tipov iz slovenije pripelje svojo ljubezen od tam v deželo..Itak dol ljudje sam čakajo če maš EU papirje oz ZDA australija
Mil?007
26. 05. 2015 15.24
+5
Pa kaj ste sploh hoteli svojo državo, če potem lutate po celem svetu.
ddmmll
26. 05. 2015 13.51
+33
Na obali je znan poslovnež muslimanske veroizpovedi rekel javno, da je sedaj 17 let stara hči, zaročena že od 4. leta starosti in da so se starši tako dogovorili. Ti ljudje to stalno prakticirajo. Ko smo ga vprašali kaj bi naredil, če se hči zaljubi v slovenca, je zgrožen rekel, da niti pomislila ne bo na kaj takega, ker so jo vzgajali da mora biti poslušna. Nad tem da bi dobil zeta slovenca se je zgražal, ker očitno mi nismo dovolj dobri za njih. Torej smo mi do njih nestrpni in ne oni do nas.
crazy but true
26. 05. 2015 14.18
+1
Seveda. Ti moraš spoštovat njihovo kulturo..
manolo31
26. 05. 2015 14.45
-22
ja sevedak tako kot ste vi nestrpni do južnjakov in vihate nos nad njimi, se bo našel tudi kdo ki se bo stresel v zgroženosti, da bi se mu hči poročila s slovenceljnem. Tudi jaz si ne predstavljam, da bi moja hči privlekla domov janeza, smrdečega po kranjsi klobasi, zelju in šnopsu. Za nas bi bila to sramota.
jenihvetes
26. 05. 2015 15.02
+11
slovenski rod bo pac izummrl ce bo slo tako naprej, konec je, propadli smo
Mil?007
26. 05. 2015 16.12
+5
Vzgajanje za poslušnost, to si muslimanski očka misli, ko bo hči polnoletna in bo imela svoj vir dohodkov bo šla. Ženske dobro vedo na kateri strani je zakonodaja, prav nič staremu ne pomaga če si misli, da živi v kalifatu z šiatskim pravom.
ddmmll
26. 05. 2015 16.15
+19
manolo31: zakaj si pa v deželi slovenjcelnjev, ki ti tako smrdijo? Nihče te ne sili biti tukaj in mi bi bili zelo zadovoljni, da greste tam kjer vam bo bolje in vsi lepo dišijo. Mislim, da bi tudi denar za nepovratno karto z kako humanitarno akcijo zbrali v 24-ih urah, samo da greste na bolje.
manolo31
26. 05. 2015 17.57
-11
ddmmll v deželi slovenceljnev jaz futram vec takih kot vi na socialni podpori kot si vi lahko sploh mislite. Me ta dežela slovenceljnev ne hrani, niti imam kaj od nje - nasprotno človeka duši in zavira vsakršnji napredek in ga davi. Sveta sem videl že kar nekaj in dobro vem kje je mesto deželi slovenceljnev - je točno in izključno samo to - obrobna provinca (Hobitland), ki nikogar niti najmanj nič ne gane in v mojem primeru primerna izključno samo za spanje. Tako, da ne skrbi zame - poskrim dovolj dobro zase in še za koga na mojem hrbtu.
kokon12
12. 11. 2019 12.50
+1
Ja manolo, priznam, na jeziku ste vsi močni.
Eurojackpot
26. 05. 2015 13.24
+6
Najboljši primer poroke iz usmiljenja, beri koristoljubja, pri nas je slavna pisateljica Desa, saj se sama javno hvali s tem. Če je to pri nas kaznivo, je ona naredila javno prijavo, oblasti pa nič. Zgovarjala bi se pa itak na umetniško fikcijo.
FCL
26. 05. 2015 12.37
+11
Imate tudi pri nas take primere....s to razliko, da si Slovenke pa to želijo, pa mine leto dve in je ločitev že tukaj, zadnji primer za katerega sem slišal je ta, ko je nek Tunizijec tako pretepel ženo Slovenjo, da ji je premaknil čeljust...no, vsak po svoje a ne.
biggbrader
26. 05. 2015 13.13
+10
emilzapata
26. 05. 2015 13.14
+21
slovenke pred poroko ne vzamejo v zakup dejstvo, da z afričani, arabci, balkanci, itd, itd, ne morejo tako delati kot s slovenskimi partnerji, tam je meja med ljubeznijo in trdo pestjo zelo ozka.
crazy but true
26. 05. 2015 13.21
+7
Pri nas smo ponosni na dejstvo da smo moški največje copate na svetu. Moški od drugje ne delijo tega ponosa z nami.. Sploh ko jih žena, ki je zaubljila večno zvestobo začne varat ali pa kaj tako "legalnega"
kraljicavesolja
26. 05. 2015 14.00
-3
Mužik, kva ti nabijaš, poglej kok Slovencev umori svoje partnerke, no. Kako lahko tko zavajate.
crazy but true
26. 05. 2015 14.25
+0
Mislim da se številka vrti okoli par deset na leto, s tem da je to posledica stopnjevanja nasilja in "iskanja lastne pravice". Niso vsi copate, da se sami obesijo.. Mogoče bi dejansko pomagalo, da bi vsi vedeli v kaj se spuščajo in kako kulturno komunicirat v družinah, čeprav bodo vedno bili posamezniki ki ne bodo najbolj civilizirano sprejeli dejstvo, da jih žena vara ali pa kakšne podobne zgodbe. Noben umor se ne zgodi v vakumu zaradi premalo skuhanega krompirja..
Maady
26. 05. 2015 12.34
+9
To je drugače Nacionalni program zveze KOMUNISTOV ( LEVICE ) mešanje Jugoslovanskih narodov in izgon Slovencev iz lastne grude
crazy but true
26. 05. 2015 13.22
+5
To je drugače rezultat ideologije, katerega cilj je spremeniti družbo. Škoda edino, ker temelji ta ideologija na neresničnih temeljih..
butalistan
26. 05. 2015 11.39
+18
TO USTREZA LEVI POLITIKI IN UNIČUJE DRŽAVO! ZATO SLOVENCI BEŽIJO IN BALKANCI PRIHAJAJO! ZGODOVINA SE PONAVLJA. BEDA IN MORIJA PA SE BO KMALU ZOPET VRNILA
crazy but true
26. 05. 2015 11.43
+0
kraljicavesolja
26. 05. 2015 11.49
-4
Ne paše moj komentar na to temo, se bomo na kterem drugem članku srečal.
biggbrader
26. 05. 2015 12.15
+3
ficfiric 1
27. 05. 2015 09.40
Evo me biggbrader....sm ze tlje.....slovenc ki tolce cez slovence in vam provscim vse najslabse...;-)...in kaj potem??...smo v demokraciji in si lahk mislem kar hocem..ubistvu lahko se govorim kar hocem...torej...
Heinke
26. 05. 2015 11.35
+31
In vse rase so enake? ... nikoli in nikdar..... Eu vidijo izključno za ropanje, dokler je bo islamizirali,.... pa se slepite po dolgem in počez.... tako je in tako bo
crazy but true
26. 05. 2015 11.43
+21
EU jih noter vabi. Poglejte na primer Švedske kam to vodi..
ficfiric 1
27. 05. 2015 09.42
Kaj ne pocnemo isto mi dol po afrik...??...izkljucno ropamo...je pa kr napeto ko do bis nekaj nazaj...tako ali drugace....
murinar
26. 05. 2015 11.31
+23
Naši politiki imajo namen pobalkaniti-pojužniti Slovenijo tako ekonomsko (prodaje vode kruha in drugih reči) ,kot kulturno se že piše ć ,đ in na vseh radijskih postajah južna glasba. Toliko časa je Slovenija kljubovala raznim pritiskom -tisočletja -a sedaj v mirnem obdobju pa razni Arharji ,Lahovniki ,Dimniki ,Cerarji in ostali nebodigatreba izdajalci naroda uničujejo to dobrino ! Bog dal ,da se vsak izdajalec naroda v grobu obračal!
crazy but true
26. 05. 2015 11.44
+4
Problem je, da imamo slovenci premal otrok.. 1,3 namesto vsaj 2,1. Potem pa je treba uvažati tujce..
emilzapata
26. 05. 2015 12.14
+21
še večji problem pa je ta, da slovenke postajajo agresivne in težke po karakterju kot najbolj zateženi moški, moški pa se poženščujejo. Tudi zaradi tega nataliteta slovencev pada, praznino pa uspešno zapolnjujejo rase, ki so v odnosu moški-ženska bolj uglašene.
razocarani
26. 05. 2015 12.22
+7
muzik,,tole si pa prav napisal ,bos videl koliko minusov ti bodo nabili tisti ki tega nocejo videti ,,
crazy but true
26. 05. 2015 12.28
+12
naj kar nabijajo minuse.. feministke, progresivisti, levičarji, SJW, kulturni marksisti in podobni ideologi zgubljajo kontrolo nad narativom. Folk vedno bolj dojema kaj se dogaja in zakaj je tolk problemov v družbi. Tisti ki ne bodo dojel bodo pa itak naredi kolektivni samomor, ker feministične družbe nimajo dovolj otrok..
kraljicavesolja
26. 05. 2015 12.32
-4
Crazy, folk, mišljeno kot vi, moški, al kako. Pa dej nabijat tle, poglej si, kako živijo tam, kjer je matriarhat.
crazy but true
26. 05. 2015 13.24
+1
glede na to da vedno bolj ratujemo matriarhat, mi ne bo treba pogledat ker bomo sami doživeli.. in ne vidim nobene utopije..
abigail
26. 05. 2015 20.45
Hahaha, Nori; edina varianta, da kdaj doživim matriarhat je, da se v naslednjem življenju reinkarniram kot lemur, žal. Kar se pa delanja otrok tiče - saj veš, da ga morata moški in ženska narediti skupaj, a ne? Da pa so dohodki vedno nižji in ne omogočajo mladim družinam imeti veliko otrok, niso krive neke imaginarne, hudobne feministke pač pa tajkuni obeh spolov, ki jih skrbi samo za lastne patriarhalne kapitalistične r..i.
MUNGATUMBA
26. 05. 2015 11.16
+9
Poznam eno tako iz Župe,sam tam je bil obratni primer. ona pripeljala enga z belo kapco , za poplačilo dolga
kraljicavesolja
26. 05. 2015 11.11
-10
In itak moram pol brat te seksistične komentarje. Čuvite hčerke, sam tok, in to pred takimi seksisti, kt ste vi. Vsi neki pametni, doma pa hčerka še pajkic ne sme oblečt pa it v diskač.
crazy but true
26. 05. 2015 11.56
+9
kurbice imajo problem dobit normalne tipe.. ni problem v patriarhatu ampak da normalni tipi vejo, da so take zenske problem.. in starsi hocejo da imajo njihove zenske normalne tipe..
biggbrader
26. 05. 2015 10.59
+19
V Sloveniji je na tisoče črnogorskih porok. Če bi na JU imeli kakšen računalnik, bi to lahko celo preverili.
crazy but true
26. 05. 2015 11.57
+2
bi preverili, če ne bi to bilo v nasprotju z koncepti ki jih imajo uni v glavi.. vsi smo enaki samo eni so bolj enaki kot drugi..
pkorosec
26. 05. 2015 10.42
+17
cudno da o tem pisete, se bolj cudno pa da ni komentiranje zaprto. To je vendar tabu o katerem se ne sme govorit.
crazy but true
26. 05. 2015 11.59
+4
dober je za biznis. več se piše, več klikov je. Itak večina folka ostane v okviru svoje ideologije in pol se derejo fuj levi! fuj desni! tacajt pa uni lepo vladajo.. deli in vladaj.. samo resnica je nevarna..
Samo.Jst
26. 05. 2015 10.40
+81
Odkrivanje tople vode... zakaj ne kopirati Švicarski model? Dobrodošel si, če te potrebujejo, pozabi pa na to, da boš postal njihov državljan! Naj se poroči, naj ima otroke, še vedno bo tujec (ni deležen privilegijev lokalnega prebivalstva)! Dokler je poročen ima viso, če nima žene nima vise... brca in se vidimo. Naredi večji prekršek, nasvidenje. Pridi z dobrimi nameni in sprejmi vse pogoje ali pa ne se prikazat na vratih.
c00kies
26. 05. 2015 11.37
+19
crazy but true
26. 05. 2015 12.00
+16
zato, ker švicarji vejo kam vodi kulturni marksizem.. mi pa bomo nucal izkusit to na lastni koži..
CandySkull
26. 05. 2015 10.40
+17
Za vse samske moške je pa najboljša možnost Vietnam. Izbiraš kot po katalogu bodočo ženo, košta samo 1000€ pa še 24 mesečno garancijo dobiš zanjo, če pobegne v teh 24 mesecih, dobiš novo brezplačno.
Heinke
26. 05. 2015 11.41
+5
crazy but true
26. 05. 2015 12.00
-1
kuha, pere, lika, sexa.. kva češ boljšga ;)
CandySkull
26. 05. 2015 12.13
+2
žalostno je to, da je to res. Žalostno za tipa, ki kupuje in za državo, ki zamiži, da se to dogaja. Ni pa v ceno vštet prevoz in listi, ki jih moraš dobit zanjo, ampak je še zmeraj cenejše kot nemška doga z rodovnikom, ki dosega ceno tudi čez 5000€.
crazy but true
26. 05. 2015 12.30
+3
žalostno je, da bi tak slovenc veliko raje imel sosedovo micko, sam je ona preveč zaposlena s tem da živi v oblakih..
CandySkull
26. 05. 2015 12.37
+10
Crazy, res je! Ponavadi se sosedov Franci ponuja Micki, ona ga noče, ker sanja o Bondu, na koncu se pa sosedova Micka pri 30 poroči s ta prvim, ki ga spozna in živi nesrečno do konca življenja, klub temu, da bi lahko s Francem imela srečno življenje.
crazy but true
26. 05. 2015 13.25
+4
pozabil si omeniti 40% stopnjo ločitev pri Mickah..
Burt
26. 05. 2015 10.33
+6
Zakaj nobena neče vzet romuna? Saj to je v EU ? Pohlepne ženske uničile planet
jenihvetes
26. 05. 2015 10.56
+5
Heinke
26. 05. 2015 11.42
+3
Če bi hotela gorilo, bi šla v džunglo ponjo....
crazy but true
26. 05. 2015 12.01
+3
zato ker ni dovolj dober za njo.. vse hočejo enga hudga mr. greya.. eni romuni so dobri sam za jarke kopat..