Tujina

VIDEO: Lastnika družbe, katere nesreča trajekta je terjala skoraj 300 žrtev, iskalo 6000 policistov

Seul, 11. 06. 2014 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnika družbe, katere trajekt se je v aprilu potopil, pri tem pa je umrlo najmanj 292 ljudi, je v njegovi cerkvi brez uspeha iskalo kar 6000 policistov. Prijeli so le tri ljudi, ki naj bi mu pomagali pri begu.

Iskanje lastnika trajekta v cerkvi
Iskanje lastnika trajekta v cerkvi FOTO: Reuters Video

Na tisoče južnokorejksih policistov je danes vdrlo v cerkev, kjer so iskali pobeglega milijarderja, ki ga že od aprila išejo zaradi potopa trajekta, ki je v lasti njegovega podjetja. Policija je v povezavi z izginotjem korejskega mogotca prijela tri vernike, ki naj bi mu pomagali pri begu.

Pred cerkvijo jih je čakala blokada, ki jo je postavilo na stotine vernikov te cerkve, a ob prihodov policistov, njihovega dela pa niso ovirali. Verniki, ki trdijo, da cerkev nima nič z omenjeno nesrečo, so sicer protestirali sede.

V cerkev v mestu Anseong, ki je v lasti Juja Bjung Euna, sicer lastnika podjetja, ki je upravljalo s potopljenim trajektom, je vdrlo okoli 6000 južnokorejskih policistov.

Aprila je v nesreči trajekta umrlo najmanj 292 ljudi, kapitana trajekta so policisti prijeli že kmalu po nesreči, skupaj s še 14 člani posadke pa so že včeraj sedli na zatožne klopi, kjer so odgovornost za neserečo zanikali.

69-letni kapitan Lee Jun Seok in trije drugi njegovi sodelavci so obtoženi "umora zaradi namerne brezbrižnosti". Konec meseca pa se obeta še ločeno sojenje za vodstvo podjetja.

Južnokorejski predsednik Park Geun Hje je ta teden pozval policiste in tožilstvo, da pospešijo iskanje Juja. "Ju mora biti priveden pred roko pravice," je dejal. 74-letnega bogataša namreč iščejo zaradi poneverb in davčne utaje.

Preiskovalci pa ugotavljajo še, če sta korupcija in napačno vodenje vodila do slabih varnostnih standardov. Oblasti so tudi že razpisale nagrado v višini 370.000 evrov za informacije, ki bi privedle do prijetja iskanega lastnika pomorske družbe Čongjaedžin.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gobo
11. 06. 2014 14.44
zgleda kot robokop
bmoto
11. 06. 2014 09.48
+18
verjetno ve kaj ga čaka- v Sloveniji bi mu država dala dva trajekta , tožbo bi zaradi napak dobil in v štirinajst dnevih bi že lepo delal po starem ,v Koreji se pa bojim ,da je njegovo življenje končano.
flojdi
11. 06. 2014 11.08
+7
razocarani
11. 06. 2014 14.02
+2
no zanj se ni treba bati ..samo da ga dobijo ..