Tujina

EU pripravlja morebitno evakuacijo svojih državljanov iz Sirije

Damask, 08. 02. 2012 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Evropska unija se pripravlja na morebitno evakuacijo svojih državljanov iz Sirije. Razmišlja tudi o uvedbi prepovedi letov v in iz države, kjer razmere zaradi nasilja postajajo vse nevarnejše.

Sirske vladne sile so davi, že peti dan zapored, nadaljevale silovito obstreljevanje mesta Homs v osrednji Siriji. Po podatkih sirskih aktivistov je bilo ubitih že najmanj 47 ljudi. Krvavo nasilje se nadaljuje le dan po obisku ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova v Siriji in zagotovilih režima v Damasku, da bo ustavil nasilje.

Varnostne sile so po podatkih sirskih aktivističnih skupin danes silovito obstreljevale predele Bajadah, Baba Amr, Haldijeh in Karm el-Zejtun, kjer naj bi bilo žarišče upora proti režimu predsednika Bašarja al Asada. Tarča napadov so bila stanovanjska naselja in bolnišnice, je povedal predstavnik sirskega opozicijskega koordinacijskega odbora Omar Idibi, ki ga povzemajo tuje tiskovne agencije.

Homs
Homs FOTO: Reuters

Po njegovih besedah je bilo danes ubitih 47 ljudi, številni pa ranjeni. Druge skupine aktivistov medtem poročajo o "več deset ubitih". Sirske sile so aretirale tudi več ranjenih v bolnišnicah, je še povedal Idibi.

Predstavnik Sirskega observatorija za človekove pravice Omar Šaker je povedal, da je obstreljevanje Homsa izredno silovito, sirske sile pa pri tem uporabljajo tanke, rakete in topove. Povedal je še, da so pripadniki režimskih milic ponoči ubili člane treh družin.

V bolnišnici v predelu Baba Amr v Homsu naj bi danes zaradi težav z oskrbo z elektriko umrlo 18 dojenčkov, ki so bili v inkubatorjih, so še povedali aktivisti. Sirska vlada je sicer v torek vnovič zatrdila, da bo nadaljevala operacijo v Homsu, "da bi območje očistila terorističnih skupin".

Asad je bil poln obljub

Krvavo nasilje v Siriji se nadaljuje kljub prizadevanjem mednarodne skupnosti za ustavitev nasilja in le dan po obisku ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova v Damasku. Na pogovorih z Lavrovom se je sirski predsednik al Asad zavezal h končanju nasilja v državi.

Al Asad je Lavrovu tudi zagotovil, da je Sirija odločena voditi narodni dialog z opozicijo in neodvisnimi predstavniki, njegova vlada pa je pripravljena sodelovati, da bi dosegli stabilnost v Siriji.

Sirska opozicija je predsednikova zagotovila o končanju nasilja v državi že zavrnila. Spričo nadaljevanja krvavega nasilja je po mnenju opozicijskih voditeljev prepozno, da bi al Asad ponujal kompromis.

Boji v Homsu
Boji v Homsu FOTO: Reuters

EU pripravlja dodatne sankcije proti Siriji

Evropska unija pa se pripravlja na morebitno evakuacijo svojih državljanov iz Sirije, tako da pripravlja ustrezne evakuacijske načrte. Razmišlja tudi o uvedbi prepovedi letov v in iz države, kjer razmere zaradi nasilja postajajo vse nevarnejše.

Prepoved letov v Sirijo je le ena v paketu novih sankcij, o uvedbi katerih razpravlja EU, medtem ko nasilno zatiranje protirežimskih protestnikov v Siriji ne pojenja.

Razpravljajo tudi o možnosti prepovedi uvoza fosfatov iz Sirije in zamrznitve premoženja sirske centralne banke ter trgovine z zlatom in dragulji, s čimer bi sirskemu režimu močno okrnili dohodke.

Nove sankcije proti sirskemu režimu bi EU lahko uvedla na naslednjem srečanju zunanjih ministrov EU 27. februarja.

Prepoved letov v Sirijo je sicer predlagala Nemčija, a so nekatere druge države članice EU do predloga zadržane, saj menijo, da bi bilo treba ohraniti možnost letov v primeru, da bo potrebna humanitarna intervencija.

V Siriji naj bi bilo več tisoč evropskih državljanov, zato EU pripravlja tudi načrte za njihovo morebitno evakuacijo in krepi svoji delegaciji v Amanu in Bejrutu, ki ju pripravlja na sprejem velikega števila evropskih državljanov in državljanov drugih držav iz Sirije.

Razmere v Siriji vse bolj skrbijo tudi Turčijo, ki želi v regiji čim prej organizirati mednarodno konferenco, na kateri bi regionalni in globalni akterji razpravljali o možnostih rešitve sirske krize, je danes povedal turški zunanji minister Ahmet Davutoglu. Turčija si prizadeva izdelati nov načrt rešitve sirske krize, je še dejal Davutoglu.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je danes pozval, naj se iskanje konstruktivne rešitve za krizo v Siriji nadaljuje, med drugim tudi v Varnostnem svetu Združenih narodov (ZN). V telefonskem pogovoru s turškim premierom Recepom Tayyipom Erdoganom je še poudaril, da mora sirska suverenost ostati nedotaknjena.

Dogajanje v Siriji prav tako z zaskrbljenostjo spremljajo ZN. Visoka komisarka ZN za človekove pravice Navi Pillay je mednarodno skupnost danes pozvala k takojšnjim ukrepom za zaščito sirskih civilistov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

European22
09. 02. 2012 13.06
-2
Upam da sesujejo ta tiranski diktatorski režim in vse njegove fanatične podpornike, in nato krenejo sesuti še sosednji klerofašističen Iran!!!
janez6bb
09. 02. 2012 13.33
+1
Prej pa naj se ustavijo še pred največjim kršiteljem človekovih pravic na tem planetu, tudi zelo dobremu prijatelju zda- Saudsko arabijo, vendar so to ne bo zgodilo, ker niso pomembni ljudje ampak le interesi elite, da se ne bodo nekateri slepili:)
Roko23
09. 02. 2012 11.23
+5
amerika, izrael, nato, borci za svobodo!!!!!! Če 24ur tako reče bo že držalo, po bližnjem vzhodu pa zgolj širijo demokracijo, misleč da jo ljudje tam močno potrebujejo in gredo res z pozitivnimi nameni tja, zraven pa še zbombandirajo kakšno šolo in bolnišnico z nič krivimi civilisti, mi smo zraven, 24ur nas nam daje na plano dezinformacije, kakšen pokvarjen svet, če imaš v rokah medije, ti nihče ne more nič, ker več kot 50% ljudi, 100% verjame temu kar vidijo na tvju, 24ur upam pa da bo prišel dan, ko boste tudi vi plačali za svoje grehe, naj vas oglobijo tako močno, da boste kar prekinili z delovanjem, saj roko na srce vaša televizija je tud eno navadno ponemuljanje, saj je tv prodaja in telenovele po 15ur na dan?!
AufbiksMB
09. 02. 2012 12.12
+2
Se cudis da bi kako drugacno informacijo pisalo kot pa tako kot zelijo ZDA?! Saj je lastnik poptv oz proplusa v Sloveniji Ameriski Jud. Ki je tudi podpornik pobijanja palestincev v Palestini. Ze malo po Ameriski Revoluciji so takratni prostozdiarji in liberalci v ZDA napovedali da bodo oni od takrat dalje sirili "demokracijo" in da so Imperij svobode....vmes so se z nasprotniki ki so bili najman podvplivom zidovstva in prostozdiarstva jugom oz konfederacijo ki se je zelela samo odcepit napadli pod pretvezo suzenjstva pa ceprav so iemli na severu se zmeraj suzensjtvo...jih nato potollkli jim ne dovolili svoje osebne in svobodno odlocitve da se odcepijo od njih in zaceli svojo politko "osvobajanja" in "demokratizacije" sveta...tudi za atene ni pravijo da je bila prva demokratican drzava je bila tudi en velik diktator in izskoriscevalka sibkejsih v anticnem svetu...
AufbiksMB
09. 02. 2012 12.20
+1
Aja pa se nekaj ZN so tak pesek v oci folku, to je tako ali tako pod oblastjo svetovnega kapitala in oblasti, drugace povedano vec ali manj tam komandirajo ZDA...in ne se prevec zanasat na Rusijo, saj v Rusiji vladajo dokaj podobne osebnosti kot v ZDA in vec ali manj samo dajejo obcutek da so proti ZDA, ampak udarili se nebodo nikoli...Kitajska pa je odvisna ekonomsko od Ameriskih podjetij....
Roko23
09. 02. 2012 13.18
+1
se strinjam, z vsem kar si napisal, vse to že vem, kar se pa rusov tiče, tudi putin ma veliko grehov (kgb), tudi on ne sodi na prostost, se strinjam, ampak proti židom, ki vodijo zda, je to nekako tako, kot če bi primerjal janšo s kučanom. Pa lep pozdrav
janez6bb
09. 02. 2012 10.10
+4
POP tv lahko bi večkrat objavil tisto sliko, kjer na protestih protestniki vihtijo ruske zastave, le zakaj že:)??????????? folk naiven in slep pa tega sploh ne vidi:)
Roko23
09. 02. 2012 11.04
+3
janez, misliš da je kaka šansa, da do spomladi tudi največji naivneži spregledajo in da naredimo revolucijo in s protesti utišamo vatikan in bankirje, težko, le moje pobožne želje kajne? Bo prej ww3, zaradi europeana, martiana, lolipoly in še miljone, če ne kar miljarde naivnih ljudi.
janez6bb
09. 02. 2012 11.26
+1
ja žal se moram strinjati, da so to le tvoje pobožne
European22
09. 02. 2012 13.03
-1
Al pa tisto ko so kurili rusko in kitajsko ker so dali veto!
European22
09. 02. 2012 13.04
Potem bote teoristi, če bote delali upor, tako kot so za vsa bili vsi uporniki arabske pomladi teoristi, enkrat mosad enkrat cia enkrat mi6, da nnebo nasldnja slučajn sova!
janez6bb
09. 02. 2012 14.02
aja kje si že videl kurjenje ruske zastave:) TO sliko o kateri sem govoril jst je pa objavil pop tv, ta teden:) je še kdo od ostalih kje videl kurjenje, ali je ta ubožček spet edini.
Roko23
09. 02. 2012 09.54
+3
europenan! v google si vpiši ministrica jelušič podpira novo vojno v siriji, ali pojd na we are change slovenija in boš ta članek našel tam na prvi strani, tam ti bo lepo predstavljeno, kako "humanitarno" nato posreduje pri napadanju bližnjega vzhoda, s tem da je bil ustanovljen, kot obramba pred napadi drugih držav, skratka popoln nesmisel, vendar nevem, če bodo tvoji možgani sposobni treznega razmišljanja, glede na to, da ti je bila resnica tu na portalu povedana že miljonkrat, pa si še vedno na isti stopnji.
jnsfsf
09. 02. 2012 08.17
+2
destabilizacija, napad, prevzem nadzora... to je to. in noben jih ne ustavi. to je pravi zlocin proti clovestvu
ljx
08. 02. 2012 23.21
+6
Vse to so že zdavnaj sprobali prvo na nam v Jugoslaviji in potem naprej! Zgleda da je to zmagovalni recept.
DedekLakai
08. 02. 2012 20.07
+5
European22 samo to ti lahko rečem. Poglej si malo "glasove" tukaj. Zdaj al smo/so vsi tukaj neumni ker majo same pluse al si ti neumen, ki edini dobivaš minuse in to SAMO minuse.
Roko23
09. 02. 2012 09.52
+2
on vse ve, kakšno tele mora to biti, sploh si ne morš mislit, skratka
Roko23
09. 02. 2012 09.54
+2
europenan! v google si vpiši ministrica jelušič podpira novo vojno v siriji, ali pojd na we are change slovenija in boš ta članek našel tam na prvi strani, tam ti bo lepo predstavljeno, kako "humanitarno" nato posreduje pri napadanju bližnjega vzhoda, s tem da je bil ustanovljen, kot obramba pred napadi drugih držav, skratka popoln nesmisel, vendar nevem, če bodo tvoji možgani sposobni treznega razmišljanja, glede na to, da ti je bila resnica tu na portalu povedana že miljonkrat, pa si še vedno na isti stopnji.
persing
08. 02. 2012 19.14
+1
Poti nazaj ni. Asad je mrtev.
platon26
08. 02. 2012 20.00
+1
persing
08. 02. 2012 20.08
-4
Prihodnost je v božjih rokah. Boj je pa velik
LJUBLJANA.
09. 02. 2012 11.58
+1
hebote bog te hebo, zaenkrat nam je religija prinesla samo vojne.
bozur
08. 02. 2012 18.25
+5
bodo prišli nazaj, ko bo tuji faktor postavil marionetno vlado odpirat hotele
baldahin
08. 02. 2012 18.14
+1
Izpod dežja pod kap.
BogatunLOL
08. 02. 2012 17.59
+4
European22 08.02.2012 16:45:42 -3 3 Zanimio je to da navajaš laži kot nekdo iz tega foruma janez6bb! Poročilo glih kar prebrano, in nikjer ne piše o nbenih pobojih novinarjev s strani protestnikov, obratno pa veliko. Edino kar arabska liga obtožuje da so se po toliko mrtvih organiziral oborožene uporniške skupine, ki pa bodo tako kot se režim znaša nad opozicijo e oni znašali nad rpodporniki režima! arabska liga tudi omenja, da je zartih več 100 otrok mlajših kot 18 let! Prav tako o pod metki snajperistov padali otroci! In ne mi rečt da je punčka stara 10 let nosila AK-47 za pasom! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Oooooooo, pa ne mi rečt, da so potem novorojenčki, ki so "padli" v Libiji pod darili zahodnih sil, nosili orožje... Ali pa da so v Afganistanu punčke in fanki pod 10 let samomorilci - Al Kaidini vodstveni ljudje in jih je bilo zato potrebno likvidirati z visko preciznim raketnim udarom.... Širiš sovražni govor, basta!!!
vzhod
08. 02. 2012 16.44
+10
obrozene bande zahodni svet imenuje protestniki
JURKO_22
08. 02. 2012 16.45
+5
Če jim tako paše... Samo da se dokoplejo do svojega cilja.
Jimi1
09. 02. 2012 06.59
+3
Si pomislil kakšen naziv bomo imeli razjarjeni Slovenci, ko se bo začelo?
Nimivseeno
08. 02. 2012 15.46
+5
Samo zate EU, da ne boš ostal neizobražen. Vir je wikipedia. Proizvodnja nafte Sirije in razvoj je že tradicionalno mandat sirske družbe Petroleum (SPC), ki je veja sirskega ministrstva za nafto in rudna bogastva. SPC se je zavezala, prizadevanja za spremembo tega trenda v smeri zmanjševanja proizvodnje nafte in izvoza s povečanjem raziskovanja in izkoriščanja nafte v partnerstvu s tujimi naftnimi podjetji. SPC neposredno obvladuje približno polovico nafte v državi proizvodnje in ima 50-odstotni delež v razvojnem delu s tujimi partnerji. [19] Tuje naložbe je bistvenega pomena za izboljšanje proizvodnih ravni. Glavni tuji proizvodnjo konzorcij je Al-Furat Petroleum Company, skupno podjetje ustanovljeno leta 1985, ki trenutno vključuje SPC na 50 odstotkov lastništva, angleško-nizozemski Shell na 32 odstotkov, preostanek pa v lasti Himalaja energija Sirija, konzorcij Olje Kitajska National Petroleum podjetja in Indijo in zemeljski plin Corporation. [19] Pomembno je konzorcij Deir Ez Zor Petroleum Company, ki je v lasti SPC in Total Francije. Shell je eno najstarejših v odnosih s Sirijo iz leta 1949. [14] se proizvede s svojimi partnerji skupnega podjetja v povprečju 100.000 bbl / d (16.000 m3 / d). Skupaj oblikujejo svojo sirsko operacijo leta 1988 in v letu 2008 obnovila sporazum o partnerstvu delitvi s Sirijo med obiskom francoskega predsednika Nicholasa Sarkozyja je v Sirijo, ki potrjuje nadaljnji interes Francije v dejavnosti družbe v državi. Skupaj proizvede povprečno 27.000 BBL / D (4300 m3 / d) iz svojega področja po Deir EZ Zour. [23] novejši udeleženec v sirski sektorju nafte, ki je povečal proizvodnjo nafte, je Združeno kraljestvo Gulfsands Petroleum. V začetku leta 2011, njegove naftna polja proizvaja 20,700 BBL / D (3290 m3 / d). [24] Gulfsands je sporno povezana s sirskim tajkunom Rami Makhlouf in bratranec sirskega predsednika in tema za leto 2011 sirskih protestov, ki ., ki ima v lasti 5,7-odstotni delež v družbi [16] Drugi mednarodni igralci so: Kanada Suncor, Kulczyk Poljske, ZDA Eygptian podjetje lastnine, Hrvaške INA, Stroytransgas Rusije in Triton Singapur [14].
European22
08. 02. 2012 16.47
-19
In tukaj lahko sklepaš da za vsem stoji Iran, ker potrebuje Sirijsko gospodarstvo da preživi embargo s strani evrope, oz. da pristisne na evropo in zda!!! In še ena teorija zarote je splavala po vodi! Kaj si boste še izmislili poleg tega da ste Hitlerja oklicali za žida hehe bedaki brez primer!
Helmuth
08. 02. 2012 17.29
+13
najvecji bedak tukej si ti !!! vidis samo 5m pred sabo ...za ostalo si pa slep !! pa ne komentiraj k kvazis neumnosti...bebec
Slvenc
08. 02. 2012 17.42
+12
ej European22...kaj ti si hipnotiziran, plačan za svoje glupiranje al sam butast ko noč? mal se used dol pa preber kej več kot tole sranje na 24.ur...
hoho123
08. 02. 2012 18.12
+8
European22! Glavo verjetno uporabljaš samo za striženje!
ljx
08. 02. 2012 23.20
+5
European22,Hitlerjeva babica jwe delal kot služkinja pri Salomonu Rothchildu,ta je bil pa znan ženskar,torej je njegova mama bila nezakoniti otrok bogatega Žida,naprej si pa sam razlagi.
Roko23
08. 02. 2012 23.43
+6
european, spet se smešiš, bebec ti je rekel, prav ti je rekel
janez6bb
09. 02. 2012 10.04
+1
Iran:? hehe potrebuje Sirijo, hehe večje pravčljice še nisem prebral, ne potrebuje pa Kitajske a ne, iran:) Iran sploh ne bo opazil sankcij Eu-ja, če bo kdo jih bo sama Eu- dražji bencin,... Iran pa lahko tisti 20% nafte v trenutku proda na vzhod ali Kitajscem ali Indijecem, so oboji že napovedali to. Sm reppričan da bo Iran prej nehal dobavljati naftoEu-ju kot bi to storile uvedene sankcije.
...pajtl...
08. 02. 2012 14.20
+5
Priporočam, da si preberete poročilo opazovalcev arabske lige. Zanimivo, da nikjer niso omenili niti besedice o njem. Notri je vse fajn napisano, zakaj se to dogaja, kako ''opozicija'' ubija novinarje, potem pa krivi vlado itd.
Roko23
08. 02. 2012 14.33
+4
24ur ima pač "svoje" novice, smo jih že navajeni, tisti, ki pa želite resnico imate pa na voljo larouchepac.com. Lp
mulmar
08. 02. 2012 14.55
+6
Precej podobno kot francoska revolucija. Zmaga na vsak mozen nacin. Ce zraven ponaredimo resnico nic zato. Resnica je, kar ljudje verjamejo. In potem se ljudje sprasujejo kam so sle vrednote v modernem svetu?
European22
08. 02. 2012 16.45
-9
Zanimio je to da navajaš laži kot nekdo iz tega foruma janez6bb! Poročilo glih kar prebrano, in nikjer ne piše o nbenih pobojih novinarjev s strani protestnikov, obratno pa veliko. Edino kar arabska liga obtožuje da so se po toliko mrtvih organiziral oborožene uporniške skupine, ki pa bodo tako kot se režim znaša nad opozicijo e oni znašali nad rpodporniki režima! arabska liga tudi omenja, da je zartih več 100 otrok mlajših kot 18 let! Prav tako o pod metki snajperistov padali otroci! In ne mi rečt da je punčka stara 10 let nosila AK-47 za pasom!
jester1970
09. 02. 2012 08.40
+1
janez6bb
09. 02. 2012 10.01
+3
hehe kdo laže tukaj gor European:) tebi je bilo že večlrat dokazano da lažeš, ti meni še nikoli nisi:)
Nimivseeno
08. 02. 2012 12.13
+19
Kdo daje orožje, kdo destabilizira to področje? Kdo ima velike koristi, od destabilizacije? Samo zahod. Večina nafte gre iz sirije v evropo, tako kot je iz libije. Deli in vladaj. Razdeli prebivalstvo, zavzemi resorse in jih pusti v revščini. To zahod dela že dolgo časa in Sirija ne bi bila osamljen primer. Se je kdo vprašal, kako so v libiji živeli pred napadom NATA? Libija je bila ena najbolj razvita socialna država. Za vse je bilo poskrbljeno. Kaj pa sedaj, po napadu?
European22
08. 02. 2012 14.05
-14
Hehe ti si usekan, dej si rajši preberi malo več, kot pa da kle butaš bedarije ven. Sirija je že izvoznica nafte, in čisto vse firme ki se ukvarjajo s tem v siriji so v lasti evropskih firm, se pravi da evropejci že imajo poštimano svojo nafto, zakaj bi potem hodili sebi v zelje?!? Tvoja mala logika spodbija prav to kar pišeš in to kar teoreetiki zarot sanjate, vedno bo za vas kriva evropa, amerika ali židje!!! Pojdi na pregled v NLP, sm dvomim takih težkih primerov ne jemljejo!
European22
08. 02. 2012 14.09
-8
Je pa tukaj druga plat, sirija je bila ideološko vedno blizu Irana, islam pa izbris Izraela jim je pač skupen, ker pač jih korn tako uči, gospodarko pa je bila sirija naklojena evropi, to se tudi vidi po uvozu in izvozu evropskih držav! Se pravi da pej za te stoji Iran ki hoče sirijo totalno obrniti stran od evroope, da bi lahko vršil pritisk skozi energente! No če pogledamo po izjavah Irana o zaprtju hormoške ožine ki pa evopo nebi pretresle niti malo, kaj kmalu pridemo da hoče iran tudi prepovedat izvoz sirske nafte v evrope, kar bi pa evropo zabolelo predvsem nemčijo! No na srečo je tukaj S.Arabija, ki je že napovedala da v primeru zaprtja ožine bo povečala črpanje in nadomestila zaloge!
European22
08. 02. 2012 14.09
-7
prokleta kitajska roba, morm it po tipkovnico tipke več ne delajo! Kje so časi ko je bila tipkovnica evropejska vsaj delala je!
...pajtl...
08. 02. 2012 14.19
+5
že tvoj nick pove, da imaš krave kot kura. če podeljuje koncesijo Sirijska vlada, potem dobi Sirija stran velik kos denarja... če pa prevzame pro-zahodni vladar nadzor nad nafto, bo zmanjšal dobiček Sirijske države od nafte v zameno za vladavino. premisli potem komentiraj
Roko23
08. 02. 2012 14.21
+6
european, ti si pojd raje kakšno pomoč poiskat, ti bo bolj koristilo, tipkovnice sploh ne potrebuješ, ker večkrat vidim, kakšne neumnosti klatiš tu gor, v določenih segmentih celo imaš kanček resnice v kakšenm postu, mnogi teoretiki zarot, so preobremenjeni z zahodom in ga krivijo čisto za vse, tu se s teboj strinjam, morda so si kakšen procent krivi tudi sami, sta pa izrael in zda kriva reciva 99%, se ti to res ne zdi dovolj, da se tudi iran ubrani, s pomočjo sirije morda? Ti res nisi spodoben odpreti oči in realno pogledat na situacijo, po tvoje so zda in izrael borci za svobodo? Daj si ti raje kakšno knjigo preberi o zionizmu, kako to vse skupaj laufa, katere družine nam sploh krojijo usodo itd. Ko boš spoznal resnico, ne boš več govoril tja v tri dni!
European22
08. 02. 2012 16.40
-6
reminisce, rajsi si pojdi sam pregledat glavo, prebral sem veliko knjihg o religijah, ker sem atesit in življenje sem posvetil temu da ukinem religije kot verske ustanove, ker do sedaj so terjale samo smrtne žrtve in nič drugega! In ne mi govort da Iran nobenemu ne grozi,samo v google napiši Iran president says izrael must be pushed into water. Zato rajši utihni pa si malo preberi da ne boš pisal bedarij, najnovejša njihova grožnja je pa stara 1 teden in leti na vse zaveznike Amerike, tudi evropo in mene!!! Islam treba repovedati, kot prvo religijo!
krtaca15
08. 02. 2012 17.47
+4
European22 koliko ti plačajo da širiš dezinformacije?
upornik_007
08. 02. 2012 18.01
+4
European22 lih iranu vsi grozijo in je logicno da bo iran nazaj grozil saj se ima pravico branit!!!! joj cloevek ti si res en hud hud bolnik kaksne pises take k si bi mogli zapret sa si isti kot un Andersom Behringom Breivikom pomoje ti je idol !!!!
Roko23
08. 02. 2012 23.41
+3
tako je upornik, european je placanec, ocitno
Kromar
08. 02. 2012 11.49
-2
SRIYA. Zadnje pribežališče strahov.
European22
08. 02. 2012 11.28
-15
Muslimanska logika!!! Kdo je proti kobuje bogu, hehe bedaki!!!
Roko23
08. 02. 2012 14.28
+9
kot sem ti že zgoraj napisal, potrebuješ pomoč! O ljudeh z bližnjega vzhoda vidiš nevem kakšne sovražnike, pa sploh zgodovine ne poznaš, kdaj je nazadnje iran kogarkoli napadel, ali grozil? Zda in Izrael po tvoje to lahko delata, igrata nekega šefa po celem svetu, pa kar zavzet vse, od afganistana, iraka, libije, kako opravičuješ TA DEJSTVA? To niso nikakršne teorije, da se razumeva, če pa bereš zgolj 24ur, ti pa priporočam
European22
08. 02. 2012 16.42
-6
Aja Iranski predednik nikoli ni grozil Izraelu s porinom v morje, on tudi en teden ni grozil ameriškim zaveznicam, kar vklučuje tudi evropo! Dej zbudi se pa ne nasedej muslimanski propagandi ki ko strelja raketice dobi po kepi, potem pa se pritužujejo ZN-ju da jih tepejo!!! Palestina izhaja iz imena phalistia, kar po hebrejsko pomeni okupator!
Roko23
09. 02. 2012 09.48
+4
pa ti si dejansko prizadet!!!!!! Seveda je iran zagrozil nazaj, če ga pa želijo na vsak način napast, kaj ti narišem???? Od izraela je prišel ukaz, da je iran nekako potrebno napasti! Kaj ne veš da rothshcildi v iranu in siriji še nimajo svojih centralnih bank, nimajo še vsega sveta pod sabo, nwo je še daleč, jaz računam, da jim spodleti in da cel svet vidi prave teoriste NATO in jih tudi obsodi! Čimprej bi morali ven iz takšne zločinske organizacije, poleg omenjenih držav, se bo potem, če jim to uspe, pritisk najverjetneje vršil na venezuelo, korejo morda, kaj potem so pa že rusi in kitajci na vrsti, neverjetno, res računam na popolno prebujenje ljudi in eno ornk revolucijo, s tem da uničimo vatikan+glavne bankirske družine, zakaj bi nekdo cel mesec garal za 300€, če uni samo prdnejo pa jim pritekajo miljarde in to dnevno, ti pa takšne ljudi zagovarjaš, ma bi ti dal eno okoli ušes, če bi te imel blizu!
major1
08. 02. 2012 11.01
+4
Odhod avtokratov je vedno povezan z žrtvami nedolžnih.
Jimi1
08. 02. 2012 11.21
+3
Vladajo na način delitve naroda in priviligiranega represivnega aparata, ki jih podpira v namen, da bodo v zaščito svojih interesov ko bo potrebno proti narodu delali... Stavim, da je vojska pri njemu, ki počne te krvave svinjerije najemniška !