Tujina

Kriza s smetmi se stopnjuje

Neapelj, 05. 01. 2008 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Neapeljčani so med protestom proti odprtju smetišča blokirali tire, metali kamenje v policiste in prevračali vozila.

Smeti ležijo kar po ulicah
Smeti ležijo kar po ulicah FOTO: Reuters

Italijansko mesto Neapelj se že vrsto let sooča s problematiko smeti, ki se kopičijo po ulicah zaradi neurejenega sistema odnašanja smeti. Za nameček pa so vsa mestna smetišča že skoraj polna, zato so se mestne oblasti odločile, da bodo ponovno odprle odlagališče smeti v južnem predmestju Neaplja, ki so ga zaprli leta 1996.

Napovedanemu ukrepu so se že v začetku tedna uprli prebivalci predmestja, ki se bojijo, da bo ponovno odprtje smetišča škodovalo njihovemu zdravju. Zato so zaprli dostop do smetišča preprečevali dostop do deponije tovornjakom z gradbenim materialom.

Smeti poln Neapelj
Smeti poln Neapelj FOTO: Reuters

Protestniki so med protestom prevrnili več majhnih trikolesnih vozil in se ob prihodu policije znesli tudi nad policisti, ki so jih obmetavali s kamni. Dva protestnika sta bila med spopadom lažje ranjena, so sporočili predstavniki policije. Druga skupina protestnikov se je postavila na železniške tire in tako prisilili nekaj vlakov, da so spremeniti smer vožnje.

Da res nočejo smetišča v bližini svojih domov, so pokazali tudi tako, da so na cestah zakurili več kot 80 kupov smeti, ki so jih morali ponoči pogasiti gasilci.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xzamiel@hotmail.com
06. 01. 2008 20.50
Katastrofa! Ne razumem kako so sploh ljudje na oblasti pustili, da pride do česa takega. Sramota, da ni večje in je bolje za njih, da čimpreje urihtajo. Res groza.
megla007
06. 01. 2008 20.37
Utopično bi bilo pričakovati, da bi folk začel reciklirat, kajne? 3/4 smeti se da reciklirat. Največ smeti je pa prav karton in kartonska embalaža, papir (pisarne,...), ter plastenke, steklo, železo. Aja, pa a se je že kdo vprašal, kako smrdi plastenka? Če je odprta, smrdi ja, drugače pač ne. Plastika? Al pa, kako steklo smrdi? Pa papir?
neznosje@email.si
06. 01. 2008 13.16
HiddenThief2
05. 01. 2008 22.58
hehe jaz mislim, da se ze kr lepo od rima pa juzno zacenja afrika
minnaema@yahoo.com
05. 01. 2008 22.26
EVROPSKA DRŽAVA pa v tako velikem smradu "ali kje tiči "zajec "spotike?
Meki
05. 01. 2008 19.48
haha, zakon to pa je akcija :D. Gremo v Tenetiše!