Tujina

FOTO: Kot ure dolge minute čakanja na novice

Pare-Pare, 12. 01. 2009 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nesreči indonezijskega trajekta, ki se je potopil sredi nevihte, še vedno pogrešajo skoraj 250 ljudi. Od 267 ljudi na krovu so našli 22 preživelih.

Potem ko je sredi nevihte potonil indonezijski trajekt, reševalci še vedno iščejo 245 pogrešanih. Od skupno 250 potnikov in 17 članov posadke so do zdaj našli le 22 preživelih, potrjenih je šest smrti. Oblasti pričakujejo, da bo številka še veliko višja, saj se je trajekt potopil v času, ko je večina potnikov spala. Iskanje otežuje tudi slabo vreme.

Za sorodnike je čakanje na novice o morebitnih preživelih nevzdržno.
Za sorodnike je čakanje na novice o morebitnih preživelih nevzdržno. FOTO: Reuters

Po pričevanju preživelih naj bi trajekt potonil, potem ko je vanj trčil ogromen val. Kot so še povedali, naj bi bili valovi visoki več kot pet metrov, po usodnem sunku pa se je trajekt najprej prevrnil in nato potonil. Eden od preživelih je povedal, da se je rešil tako, da se je najprej oklepal kosa lesa, potem pa mu je uspelo splezati na rešilni čoln, kjer je bilo še pet drugih potnikov. Še vedno pa sta pogrešana njegov sin in tast. "Pograbil sem sina in si ga posadil na hrbet. Skupaj sva plavala na kosu lesa, a zadel naju je visok val in takrat sem ga zadnjič videl," je še vedno pretresen povedal preživeli potnik. Svojci pa se medtem zbirajo v kriznem centru, kjer so izobesili poimenski seznam potnikov ter fotografije pogrešanih.

Indonezijski prometni minister Jusman Syafi'i Djamal je zaenkrat potrdil le, da je za nesrečo krivo slabo vreme. "Natančno bomo preiskali dogodek, tudi vprašanje, zakaj je kapitan kljub slabemu vremenu odplul," je poudaril minister. Nesreče s trajekti so v Indoneziji pogoste, predvsem zaradi slabega vzdrževanja in prenatrpanosti. Prav slednje naj bi prispevalo tudi k nedeljski nesreči.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zogby
12. 01. 2009 20.25
Nikoli nisi razglašen za mrtvega,če nisi najden! Še po tolikih letih so našli ljudi,ki so bili pogrešani(edino,če mine 100 let je sigurno,da te ni več)
srulj
12. 01. 2009 13.35
pa kaj pogrešani...vsi so najbrž že mrtvi...Vedno neki pogrešajo, zraven pa vedo, da so že najbrž mrtvi...
eneas
12. 01. 2009 12.43
cannondale, res je pa tudi prehitro ne bos vec vozil in tudi kadil ne bos vec, da o pitju alkohola niti ne govorimo, sedaj, ko ves kako to skoduje tebi in drugim...
cannondale
12. 01. 2009 12.36
Kako lahko, dajete reklamo za smucisce stari vrh po vcerajsnji tragediji. Nikoli ne stopim vec na to smucisce, glede na to kaksne neumnosti pocenjajo zaposljeni.