Tujina

Koštunica in Šešelj podpisala sporazum?

Beograd, 19. 04. 2008 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbski premier Koštunica naj bi s predsednikom Srbske radikalne stranke Šešeljem podpisal sporazum o oblikovanju skupne vlade.

Po poročanju beograjskega časnika Blic sta srbski premier Vojislav Koštunica in predsednik Srbske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj še pred sklicem predčasnih parlamentarnih volitev podpisala sporazum o oblikovanju skupne vlade.

Vojislav Šešelj je sicer obtoženec Mednarodnega sodišča v Haagu. Tako naj bi mu sporazum v podpis prinesla njegova žena Jadranka.
Vojislav Šešelj je sicer obtoženec Mednarodnega sodišča v Haagu. Tako naj bi mu sporazum v podpis prinesla njegova žena Jadranka. FOTO: Reuters

Sporazum Koštunici, sicer vodji Demokratske stranke Srbije (DSS), zagotavlja ponovno mesto premierja, namestnik predsednika SRS Tomislav Nikolić pa naj bi postal predsednik parlamenta. Novico o sporazumu med Koštunico in Šešeljem so sicer voditelji DSS in Nikolić že zanikali.

Informacije o sporazumu naj bi Demokratski stranki (DS), ki jo vodi srbski predsednik Boris Tadić, izdal visoki funkcionar DSS. Po poročanju Blica, je dogovor predvideval tudi odstranitev Tadića s položaja predsednika države s pomočjo večine v srbski skupščini. Ustava za to zahteva dvotretjinsko večino v parlamentu. Nato naj bi "v nekem trenutku" ta položaj prevzel Šešelj.

Koštunica naj bi skupaj s Šešeljem načrtoval tudi odstranitev Tadića s položaja predsednika države.
Koštunica naj bi skupaj s Šešeljem načrtoval tudi odstranitev Tadića s položaja predsednika države. FOTO: Reuters

Z omenjenim sporazumom naj bi se Koštunica in Šešelj, ki je sicer obtoženec Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije, tudi dogovorila, da bo prihodnja vlada od haaškega sodišča zahtevala, da vodji radikalcev zagotovi enake ugodnosti, kot jih je imel Ramush Haradinaj - možnost, da se brani s svobode in se v tem času ukvarja s politiko.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ken4lover
21. 04. 2008 02.13
A tako?Dobro.Vrgel mu je klopčič in ta ga je ujel.
srpko
20. 04. 2008 09.19
KOŠTUNICA IN ŠEŠELJ STA PODPISALA SPORAZUM DA BO ŠEŠELJE - PREDSEDNIK ZDRUŽENIH ZDRŽAV AMERIKE. PA ŠE KAJ SI BOSTE ZMISLILI?
ci.nik
20. 04. 2008 09.02
ni še.....bo
almamimi
20. 04. 2008 02.27