Tujina

Koruptivni direktor carine?

Zagreb, 29. 09. 2010 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaška policija je prijela direktorja carine Mladena Barišića zaradi suma korupcije. Leta 2007 naj bi namreč na zaprtem srečanju na vladi direktorjem podjetij svetoval, naj vse oglaševalske posle sklepajo le prek enega podjetja.

Prijeti direktor carine Barišić je dober prijatelj nekdanjega premierja Iva Sanaderja.
Prijeti direktor carine Barišić je dober prijatelj nekdanjega premierja Iva Sanaderja. FOTO: Reuters

Hrvaška policija je davi v Zagrebu prijela direktorja hrvaške carine Mladena Barišića. Nekdanji glavni blagajnik HDZ je bil tesen sodelavec bivšega premierja in predsednika HDZ Iva Sanaderja, s katerim sta tudi prijatelja.

Preiskovalci Barišića povezujejo z direktorico oglaševalskega podjetja Fimi-Media Nevenko Jurak, ki so jo prijeli avgusta letos. Aprila 2007 naj bi namreč na zaprtem srečanju na vladi direktorjem javnih podjetij svetoval, naj oglaševalske posle opravljajo prek podjetja Jurakove. Na omenjenem srečanju je bil tudi Sanader.

Predsednica HDZ in hrvaške vlade Jadranka Kosor je Barišića odstavila s položaja glavnega blagajnika vladajoče stranke po izbruhu afere s Fimi-Medio.

Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je spomladi obvestil Barišića, da proti njemu poteka preiskava zaradi nezakonitega posredovanja. Barišić, ki uradno še ni bil na pogovoru na Uskoku, bi lahko pojasnil, kaj se je dogajalo na srečanju z direktorji javnih podjetij. Njegovi odvetniki trditve preiskovalcev zanikajo.

Hrvaški mediji pišejo, da naj bi proti Barišiću potekala preiskava tudi zaradi malverzacij z denarjem v Hrvaškem elektrogospodarstvu (Hep). Večkrat so poročali, da naj bi Barišić nezakonito zbiral denar javnih podjetij za potrebe predvolilnih kampanj HDZ.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

am_staff
29. 09. 2010 13.53
Poglejte sliko, ni potreben komentar.
Northwest
29. 09. 2010 11.47
In nic mu ne bodo mogli ker ve veliko,tako kot pri nas.Kaj bodo naredili naprimer Bavcarju ko jih pa ima tudi on vse po vrsti v sahu.