Tujina

'Konec je. Priznali so mi status žrtve'

Pariz, 19. 10. 2011 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

32-letnica je odstopila od sodnega pregona zoper Strauss-Kahna, saj naj bi ta priznal spolni napad nanjo, zato ji ne morejo več očitati, da laže. Opravičila ne pričakuje, saj pravi, da bi bilo to za Strauss-Kahna preveč.

Francoska pisateljica Tristane Banon je sporočila, da si ne bo več prizadevala za sodni pregon nekdanjega predsednika Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna. Pariško tožilstvo je sicer minuli teden opustilo preiskavo proti Strauss-Kahnu, a Banonova je doslej vztrajala, da bo, če bo potrebno, sojenje dosegla mimo tožilstva.

Danes pa je za francosko televizijo pojasnila, da je spremenila odločitev in vendarle ne bo sama neposredno pri preiskovalnem sodniku zahtevala odprtja primera proti Strauss-Kahnu, ki mu očita poskus posilstva leta 2003.

Dominique Strauss-Kahn in Tristane Banon
Dominique Strauss-Kahn in Tristane Banon FOTO: Reuters

Kot je pojasnila, je Strauss-Kahn v pismu, ki so ji ga posredovali tožilci, jasno priznal spolni napad nanjo, kar pomeni, da je bil njen "status žrtve" priznan. Kot je sicer dodala, še naprej vztraja, da je šlo za poskus posilstva, a v vsakem primeru ji sedaj ne morejo več očitati, da laže, kot je Strauss-Kahn trdil sprva.

"Pričakovala bi, da se bo opravičil, a to bi bilo za tega moškega preveč, mislim, da tega ne bo storil," je še dejala 32-letna Banonova. Nekdanjemu prvemu možu IMF je še svetovala, naj se odslej raje ne izpostavlja preveč, saj je "uradno spolni napadalec".

Pariško tožilstvo je minuli teden opustilo preiskavo proti Strauss-Kahnu v zvezi s sumom spolnega napada na Banonovo. Kot so pojasnili, je Strauss-Kahn sicer priznal, da je Banonovo spolno nadlegoval, a zastaralni rok za to kaznivo dejanje, manjše od poskusa posilstva, je tri leta in se je torej že dolgo nazaj iztekel.

Zaradi vpletenosti v podobno afero, poskus posilstva sobarice v hotelu v New Yorku, je moral Strauss-Kahn sicer letos odstopiti s položaja predsednika IMF, čeprav je tožilstvo kasneje tudi v tem primeru kazensko ovadbo proti njemu umaknilo. Ga pa v ZDA vendarle čaka civilna tožba.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jagoda666
20. 10. 2011 12.03
Če bi probal mene skozi usta, si zagotovo vsaj pol leta ne bi izmislil niti, da bi s svojo doma. Kaj mislite pa vi?
viking76
20. 10. 2011 07.33
choco_muffin 19.10.2011, 13:23 4 Vsi tisti, ki še vedno menite, da ni posilil tiste sobarice se malo zamislite nad sabo... lepo te prosim, une ne bi še slon posilu
Jimi1
20. 10. 2011 00.41
Elias4719.10.2011, 14:29.... Bog vedi kakšni pritiski so se vmes dogajali. Profitiral je na konču barabin Sarkoziy, ki je izgubil močnega tekmeca..... Zadeve pa premalo poznamo, da bi jih lahko komentirali, kaj je res in kaj ne. Lahko je v ozadju klasična zarota, ki je politično pokopala konkurenta za francoski "prestol", lahko pa si je možak kriv sam !
Elias47
19. 10. 2011 14.29
Zanimivo; "priznali so ji status žrtve", potem je pa odstopila, .... neumnost! Logično bi bilo, da bi sploh potem, ko bi ji priznali "status žrtve", tožila in zahtevala denarno odškodnino. Te njene izjave nimajo nobenega smisla! Vsa tale zadeva s Strauss Khanom je izredno sumljiva in ne bi bil niti najmanj presenečen, če ni bila zadaj ena velika zarota. Vse tele zgodbice oS trauss Khanu v zadnijh nekaj mesecih nimajo nobene logične razlage in izpodbijajo drug drugo. Verjetno je bila tole zarota, da bo flaša Sarkozi ostal predsednik in da so Khana odstranili kot šefa IMF-a. Vsekakor jim je nekako mešal račune!
hecate
19. 10. 2011 14.06
...posredovali pismo v kerem naj bi priznal spolni napad a se ne opraviči...bla bla bla..kr neki...dokler javnost ne vid tega pisma in on reče da ga je res napisau nč ne verjamem tem novinarjem...
choco_muffin
19. 10. 2011 13.23
Vsi tisti, ki še vedno menite, da ni posilil tiste sobarice se malo zamislite nad sabo...
burek69
19. 10. 2011 13.20
aha...in ti si zravn bil tam, da veš da tega ni počel? xD še en modri janez =D