Tujina

'Kondomi Benedikt'

London, 25. 04. 2010 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Veliki Britaniji se pripravljajo na papežev obisk. Brez škandalov pa seveda ne gre. Za enega so poskrbeli kar na zunanjem ministrstvu.

Papež je napovedal, da bo Veliko Britanijo obiskal septembra, številni Britanci pa nasprotujejo njegovemu prihodu.

Britansko zunanje ministrstvo je v zadregi. Opravičiti se namreč mora papežu Benediktu XVI., saj je skupina mlajših zaposlenih ustvarila šaljiv dokument, v katerem je zapisano, da bi lahko ob papeževem obisku lansirali novo vrsto kondomov, ki bi jih poimenovali Benedikt. Skupina je bila zadolžena za nabor kreativnih idej, kako izvesti in popestriti papežev obisk, ki naj bi se odvil septembra. Kreativnost pa seveda ne pozna meja ...

V nadaljevanju je zapisano, kaj bi moral papež videti ob svojem obisku Otoka, poroča britanska spletna stran BBC. Tako se je porodila ideja, da bi papeža povabili, da "slavnostno odpre kliniko za opravljanje splavov, morda pa bi lahko tudi blagoslovil kakšno poroko istospolnih partnerjev".

Britanski predstavniki Katoliške cerkve so nad dokumentom zgroženi. Sporni zapiski pa so prišli v roke novinarjem britanskega Sunday Telegrapha.

'Dogodek globoko obžalujemo'

Papež Benedikt XVI.
Papež Benedikt XVI. FOTO: Reuters

Zunanje ministrstvo je Vatikanu sporočilo, da globoko obžaluje dogodek, dodajajo tudi, da dokument ne izraža njihovega stališča do svetega očeta. Sporni zapiski naj bi nastali med kreativnim iskanjem idej, kako popestriti papežev obisk. Britanski veleposlanik v Vatikanu se je že osebno sestal s papeževimi predstavniki, zunanji minister David Miliband pa je javno okrcal ustvarjalce teh zapiskov.

Dokument je bil opremljen z listkom, da ni za širšo uporabo

Mladenič, ki je bil pristojen za dokument, je že na drugem delovnem mestu. Kljub temu pa je treba opozoriti, da je bil dokument opremljen z opozorilom, da vsebuje tudi nenavadne zamisli za organizacijo papeževega idealnega obiska. "Dokument je le za interno uporabo,“ je pisalo. Dokument je bil del okrožnice, ki je predstavnike Whitehalla in Downing Streeta vabila na sestanek, na katerem bi se pogovorili o organizaciji papeževega obiska.

Dokument je vseboval tudi predlog, da bi lahko sveti oče pokazal odločno in neusmiljeno držo do spolnih zlorab, ki so jih zakrivili katoliški duhovniki. Organizatorji so razmišljali o tem, da bi lahko papež odslovil kakšnega britanskega škofa, zdelo pa se jim je tudi zanimivo, če bi ustanovil telefonsko linijo za žrtve spolnih zlorab. Porodila se je tudi ideja, da bi zapel duet z britansko kraljico, srečal pa naj bi se z nekdanjim premierjem Tonyjem Blairom in zmagovalko resničnostnega šova Susan Boyle.

Seveda pa so ustvarili tudi seznam oseb, ki nikakor ne smejo papežu priti niti blizu. Na seznamu je tudi Richard Dawkins, ki je že napovedal, da bo poskrbel za papeževo aretacijo, saj je po njegovem mnenju prav sveti oče kriv za številne spolne zlorabe nedolžnih otrok.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maggie24
28. 04. 2010 17.32
makki-2 ti si usekan sori, k sploh ne veš kaj govoriš, js sm ateistka tko btw
makki-2
26. 04. 2010 16.49
MAGGIE-24 odkod so vzeli celibat iz Biblije ,ki piše da je Jezus povedo ,ne smejo se ženit ,ne smejo sexat ,otroke imet.Kdo je sploh papež niti enkrat v Bibliji ni omenjen in še to najbolj smešno, ki je v Bibliji napisano da je JEZUS povedo;JAZ SEM BOG,MENI SE KLANJAJTE,MENE SE BOJTE ,zadnje besede na križu Jezusa so bile BOŽE MOJ ZAKAJ SI ME ZDAJ ZAPUSTIL,meni ni nič tukaj jasno kristjani,komu je JEZUS govoro BOŽE MOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maggie24
26. 04. 2010 14.35
erasor.... A si prepričan da se tvoj komentar nanaša na moj post, kr spoh ne vem o čem bluziš. Js sm govorila o tem, da duhoviki v glavnem ne smejo imet spolnih odnosov ali imeti partnerice in otroke, da se premoženje cerkve ne bi prenašalo po potomcih. To je tud bistvo celibata. Verske ločine, ki pa izvirajo iz krščanstva in so se današanjemu svetu prilagodile, pa pač ne spadajo v to kategorijo. Ne vem kako vero omenjaš wtf? Mislim pa da si se zmotu v postu, kr sploh ne vem kako se moj komentar nanaša na tvojga. Mislim pa, da ga ubistvu sploh nisi prebrau!
makki-2
26. 04. 2010 12.36
jez_jezen______jaz ti bom pojasno,ampak če ti meni daš samo en dokaz da ne obstaja bog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jez_jezen
26. 04. 2010 12.03
Če Bog obstaja, zakaj dovoli dudovnikom, da se spuščajo v pedofilijo? Če je pa on vsemogočni? Zakaj, naj mi to eden pojasni že enkrat?!
g33k84
26. 04. 2010 11.30
Papež sploh ne ve, kakšen biznis bi lahko naredu s kondomi Benedikt. :) Pa še vso reklamu bi mu naredili Angleži. :)
Musti
26. 04. 2010 11.15
a zdej se bomo pa pedofilom opravičeval, pa kam gre ta svet. Upam da ga aretirajo v britaniji tako kot je napovedano.
sloncekshaggy
26. 04. 2010 09.59
pa drgac susan boyle ni zmagala
pre_mar@hotmail.com
26. 04. 2010 09.25
Ni res, da so proti kondomom, samo ne najdejo distributerja, ki bi hotel prodajat kondome brez zgornjega dela. :-))
Luna111
26. 04. 2010 09.20
zase naj si nabavijo kondome...
kokola31
26. 04. 2010 07.38
Cerkev pobira za revne ljudi denar...svetujem nekaj.... :-D ...naj cerkev malo "svojega" premoženja da,ki ga je pobrala od revnih ljudi,pa naj pomaga tako revežem....verjemite,da v sloveniji ne bi bilo več bede!
Gr@bnv@ler
26. 04. 2010 07.10
..........a vete da so oder pevskega zbora otrok pomaknili za kar 10m stran od njega? hmmmmmm..........sicer pa joke is joke maggie24 tebi pa tole povem glede tvopje vere. nimam nič proti njej samo eno banalno vprašanje ti postavim in bova kar končala. Ali cerkev oz. krščanstvo prepoveduje poroko oz. imeti karkoli z očetom, mamo ali sestro bratom? Če je tvoj odgovor ne ni šans tudi zdrava pamet tega ne dovoljuje ti pa postavim še eno-kaj je pol s to zgodbo Adama in Eve? kak sta pa onadva nardila vse to kar je danes? hmmm.....ja to je vera- če razmisliš kmečko dobiš še tako težek odgovor če pa slediš kot ovca nekemu načelu pol si pa to kar si MEGGY pa mej svojo vero zase
makki-2
25. 04. 2010 23.26
BENEDIKTA XVI na KRIŽ tak kot JEZUSA .Pa bojo katoliki imeli drugega mučenika za svoje grehe ,to jest drugega BOGA BENEDIKTA XVI in normalno novo šesto BIBLIJO .Do zdaj so imeli 5.kom.različni.Upam da bi šesta bila kaj boljša!!!!!!!!!!!!!!!
makki-2
25. 04. 2010 21.38
maggie_____imaš za komentar čisto 10....
maggie24
25. 04. 2010 21.35
Rizotka 25.04.2010, 20:57 -2 Ene osebe med komentorji še nisem našla, ki bi dejansko razumela zakaj celibat, zakaj splavi in gejevske poroke ne in zakaj kondomi ne. Večina vas ve samo stališče, ne pa duhovnega ozadja. In zato ker ne poznate več strani (vključujoč duhovno), ste patetčini s svojimi komentarji. Pa ne me narobe razumet, globoko obsojam človeške napake, ki so jih povzročali nedolžnim žrtvam. Vendar to so počeli izprijeni ljudje in ne Cerkev, ki jo ti ljudje vodijo in ne katoliška vera. ____________________________________________... ti živiš? Če vera duhovnikom zapoveduje, da ne smejo imeti spolnih odnosov (kar je po moji oceni pomembna fiziološka potreba vseh ljudi) in se potem spravljajo na otroke, ker se ne morajo zadržat, to pomeni, da je neki hudo narobe z ideologijo in ne z izprijenostjo ljudi. Sicer pa cerkev ne more posiljevati otrok, jih lahko samo osebe, ki prakticirajo to versko ideologijo!
makki-2
25. 04. 2010 21.25
Rizotka____izpirjena vera ,propadla,kaj bo zdaj RKC.
Rizotka
25. 04. 2010 20.57
Ene osebe med komentorji še nisem našla, ki bi dejansko razumela zakaj celibat, zakaj splavi in gejevske poroke ne in zakaj kondomi ne. Večina vas ve samo stališče, ne pa duhovnega ozadja. In zato ker ne poznate več strani (vključujoč duhovno), ste patetčini s svojimi komentarji. Pa ne me narobe razumet, globoko obsojam človeške napake, ki so jih povzročali nedolžnim žrtvam. Vendar to so počeli izprijeni ljudje in ne Cerkev, ki jo ti ljudje vodijo in ne katoliška vera.
makki-2
25. 04. 2010 20.02
Uppps zdaj bo mogo Vatikan spet pisat novo SVETO BIBLIJO po BENEDIKTU XVI .kako se JEZUS zafrkno za celibat itd............. da je prišlo do ,ja,ja,ja,ja,
pre_mar@hotmail.com
25. 04. 2010 19.53
nash.shlosar, ne bi raje odgovoril na moje vprašanje? Saj si hotel konkreten primer, pa sem ti ga dal. O dvoličnosti in še o čem.
makki-2
25. 04. 2010 19.52
BRITANCI so zakon ,ha,ha,ha.legende.