Košarka
Oglas

Končno rešitev za kadilce

Ljubljana, 26. 06. 2016 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Kajenje je že stoletja stara razvada, ki pa za naše telo predstavlja eno največjih tveganj. Vsi smo sprejeli kajenje kot škodljivo navado, tako kadilci kot nekadilci, vendar ne v zadostni meri. Po navedbah nekaterih strokovnjakov, naj bi namreč vsaka škatlica cigaret, skrajšala življenje za 3 ure in pol.

Kajenje je zdravju škodljivo. Vpliva na mnoge vidike našega zdravja. Zakaj torej še vedno kadimo in kako naj še pred prenehanjem zaščitimo svoje zdravje?

Da kajenje neposredno vpliva na nastanek in razvoj več vrst rakov, da vpliva na bolezni srca in ožilja, na impontenco, na zanositev ter na nosečnost, strokovnjaki svarijo že leta. Pa vendar- ali se zavedate koliko strupov je pravzaprav v eni cigareti? Naj omenimo le tri od njih:

- Nikotin je razlog zaradi katerega govorimo o zasvojenosti. Nastaja v rastlini tobakovca in zaradi poživljajočega učinka na telo, le to postane odvisno od tega občutka. Posledice, ki jih nikotin pusti na telesu so naravnost zastrašujoče- opekline ust, driska, hitro dihanje, vrtoglavica, povečan krvni pritisk in zoožanje žil.

- Ogljikov monoksid je ena od sestavin cigaret, ki nastane pri nepopolnem izgorevanju, saj je to plin brez vonja. Nekateri ga imenujejo tudi "tihi ubijalec", saj povzorča zadušitev, ker v krvi izpodriva kisik in povzroči njegovo pomanjkanje v tkivih.

- Naj omenimo še katran, ki nastane pri predelavi premoga in je črn lepljiv ostanek. Raziskave naj bi pokazale, da se ljudem, ki pokadijo 10 cigaret na dan, v desetih letih na sluznico pljuč prilepi kar kilogram katrana.

Nekadilci ne morejo razumeti zakaj bi nekdo sploh kadil in si uničeval zdravje. Kadilci pa si jutranje kavice, popoldanskega klepeta po naporni službi ali zabave s prijatelji ne morejo predstavljati brez cigarete.

Kajenje ni škodljiva razvada, ampak je zasvojenost in ravno zato je težko odnehati. Če kadite, vam verjetno niso tuja opozorila in »prijazni« nasveti bližnjih, predvsem nekadilcev, koliko dobrega boste storili za svoje zdravje in za svojo denarnico, če prenehate. Težava je v tem, da nasvete običajno delijo tisti, ki niso nikoli kadili. Mi vas ne bomo prepričevali, da je kajenje škodljivo in da morate takoj prenehati. Seveda veste, da morate nehati in enkrat boste. Za soočanje s prenehanjem kajenja, je potrebno najti primeren trenutek, ki mora dozoreti v vas in ne more biti vsiljen iz okolice in pritiskov drugih. Ravno pritiski so tisti, ki kadilca spravijo v še večjo stisko in je prenehanje toliko težje.

KADILCI - 1
KADILCI - 1 FOTO: KADILCI

Prišli ste do ugotovitve, da kajenje škoduje vašemu zdravju, hkrati pa ne morete nehati, ker še niste pripravljeni na ta pomemben korak v vašem življenju. Kaj lahko storite? Lahko poskrbite za svoje zdravje in se zaščitite že danes. Tu nastopi prehransko dopolnilo NICOSAL, ki vam bo pomagalo v boju proti škodljivosti kajenja.

KADILCI - 2
KADILCI - 2 FOTO: KADILCI

NICOSAL lahko naročite že danes in naredite nekaj za svoje zdravje!

 

O škodljivosti kajenja vemo veliko in vemo, da slabo vpliva na cel organizem. Kadilci morajo zato paziti, da vnesejo dovolj vitaminov in mineralov, ki jih ščitijo in vsaj zmanjšajo negativne učinke kajenja. Tudi, če za vas še ni primeren čas za prenehanje, je nujno, da storite več za svoje zdravje. Preveč je posameznih vitaminov in mineralov, ki vam jih zaradi kajenja primanjkuje, da bi jih lahko jemali posamezno. Ravno zato je NICOSAL nujno dopolnilo, ki vsebuje vse, kar kadilec s cigareti oslabi.

NICOSAL lahko naročite že danes in naredite nekaj za svoje zdravje! 

Posledice kajenja so vidne ne samo v našem telesu, ampak tudi navzven. Najbolj opazno je na naši koži, laseh in nohtih. Kadilcem se koža hitreje postara, se stanjša in se bolj guba. Ublažite te posledice in si privoščite NICOSAL, ki je odlična kombinacija cinka, niacina, folne kosilne in pantotenske kisline. Ta kombinacija prispeva k ohranjanju zdrave kože, zdravih kosti, las in nohtov ter pripomore k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. K zmanjšanju utrujenosti pripomore tudi vsebnost več vitaminov- vitamina C, vitamina B6 in B12.

Prehransko dopolnilo NICOSAL vsebuje vitamin C, ki ga kadilci potrebujejo več kot ostala populacija. Ali veste, da z vsako pokajeno cigareto porabite 25 mg vitamina C? Izračunajte si, koliko vitamina C porabite samo s kajenjem in koliko ga s prehrano dejansko lahko nadomestite. Če kadite, je C vitamin nujen dodatek, da ohranite svoje zdravje. Vaše žile ob rednem kajenju nujno potrebujejo več vitamina C za normalno delovanje, kot ga lahko zaužijete s hrano. Ravno tako vaš imunski sistem, ki brez vitamina C ne more optimalno delovati. Vitmain C nasplošno v celotnem telesu pomaga pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, ki ste mu kot kadilec še posebej podvrženi.

NICOSAL lahko naročite že danes in naredite nekaj za svoje zdravje! 

Redno kajenje zmanjša tudi število rdečih krvničk, zato je NICOSAL-u dodan vitamin B6 in vitamin B12, ki povečata število rdečih krvničk. Vitamin B12 poskrbi tudi za boljše delovanje imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, kar lahko privede do resnejših obolenj. Na delovanje imunskega sistema in ščitnice, skupaj z jodom, cinkom, folno kislino in vitamini- vitaminom A, vitaminom B12, vitaminom D in vitaminom C, vpliva selen. Selen je mikroelement, ki je nujno potreben za normalno delovanje nekaterih encimov v telesu, saj sodeluje v metabolizmu ščitničnih hormonov in ščiti celice pred oksidativnim stresom. Z NICOSAL-om boste zadostili potrebam vitaminov in mineralov, da bo vaš imunski sistem okrepljen.

Selen skupaj s cinkom, biotinom in vitaminom E vpliva na zaščito celic, kar je pomembno, saj kajenje vpliva na delovanje kognitivnih funkcij oziroma k njihovem zmanjšanju. Kar lahko pojasnimo kot oksidacijski stres.

Kajenje vpliva ne vse celice v telesu in verjetno ste že slišali, da se obraz kadilke razlikuje od obraza nekadilke. Kajenje povzroča gube, izgubo zdravega tena ter krhke in puste lase. To se zgodi tudi zato, ker s kajenjem upade nivo selena v telesu, ki je nujno potreben za lepe lase in kožo.

KADILCI - 3
KADILCI - 3 FOTO: KADILCI

Kadilci se pogosto ne zavedajo, da je pomembno, da imajo dovolj riboflavina, ki poleg drugih blagodejnih učinkov, prispeva k ohranjanju zdravih sluznic. Nikotin in ostali strupi v cigareti se sproščajo že v ustni votlini in poškodujejo sluznico. Riboflavin pomaga pri ohranjanju zdrave sluznice in tako zmanjša negativen učinek, ki ga ima kajenje na zdravje sluznic v telesu.

Kolikokrat ste se znašli v situaciji, ko ste se nasmejali za fotografijo, nato pa vas je bilo sram, ker je bil vaš nasmeh obravan z rumenkastimi zobmi? Nikotin namreč umaže zobno sklenino, tako da zobje porumenijo, prav tako pa širše vpliva na poslabšanje zdravja zob in ustne votline. Kadilci večkrat zbolijo za paradontozo ter imajo bolj krhke zobe. Z NICOSALOM boste poskrbeli za lep nasmehl, saj NICOSAL ohranja zdrave zobe in tudi kosti. Slednje so pomembne, saj telesu omogočajo gibanje. Vse življenje se obnavljajo, za kar je pomemben kalcij. Da se lahko kalcij normalno absorbira, je pomemben vitamin D in mangan. Slednji ima pomembno vlogo tudi pri nastajanju vezivnega tkiva. Vitamin D pomaga pri ohranjanju zdravja zob in ravni kalcija v telesu. Ravno zaradi zdravja ustne votline pri kadilcih, sta NICOSAL-u dodana še vitamin A in biotin, ki pomagata pri ohranjanju zdravja sluznic.

KADILCI - 4
KADILCI - 4 FOTO: KADILCI

Kajenje pa ne vpliva samo na zunanji izgled, ampak s svojimi lovkami poseže v naš organizem tako, da posledic sploh ne vidimo, dokler ni pogosto prepozno. Ena izmed tveganj, ki jih povzroča kajenje in ga pogosto ne povezujemo s tem, je tveganje za impotenco, še posebej pri mlajših moških. Kajenje namreč zmanjšuje sposobnost sperme, da oplodi jajčece. Zaščitite se z našim prehranskim dopolnilom NICOSAL-om, ki skupaj s cinkom in selenom vpliva na plodnost, razmnoževanje in nastajanje semenčec. Selen ima namreč pomembno vlogo pri nastajanju semenčic, ki jih nikotin uničuje. Določeno količino selena sicer dobimo s prehrano, vendar je pri kajenju nujen dodaten vnos. Za plodnost, ki je pri kadilcih manjša v primerjavi z nekadilci, je pomemben tudi cink. Cink, tako kot selen in vitamin C, pomaga pri ohranjanju zdrave kože, nohtov in las. NICOSAL vsebuje tudi biotin, ki prav tako pomaga k bolj zdravi koži.

Svarila o kajenju med nosečnostjo so vsakodnevna, vendar niso kar iz trte zavita. O kajenju med nosečnostjo bi morale dobro premisliti bodoče mamice, saj lahko kajenje v zgodnji nosečnosti povzroči avtizem otroka. Tobačni dim namreč vpliva na razvoj funkcije možganov. Prav tako ženske z kajenjem med nosečnostjo tvegajo, da bodo ti otroci imeli težave s nosečnostjo in sladkorno boleznijo. Popolna kombinacija sestavin v NICOSAL-u prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo.

Kajenje je drugi največji razlog smrtnosti na svetu, saj škoduje skoraj vsakemu organu v našem telesu in povzorča mnoge bolezni, med njimi vrsto rakavih obolenj, srčne bolezni in nastanek sive mrene. NICOSAL vsebuje riboflavin, ki v ravno pravšnjem razmerju s cinkom ohranja vid in normalen nivo rdečih krvničk. Za delovanje vašega srca pa bo skrbel tiamin, ki skupaj s kombinacijo večjega števila vitaminov prispeva k delovanju živčnega sistema in psihološkega delovanja.

KADILCI - 5
KADILCI - 5 FOTO: KADILCI

Če odlašate s prenehanjem, pa ni potrebno da odlašate tudi z zmanjšanjem škode, ki vam ga kajenje povzroča. Poskrbite za zaščito vašega organizma takoj.

Kot kadilec resno ogrožate svoje zdravje. Nikakor pa to ne pomeni, da ste neodgovorni ali da za svoje zdravje slabo skrbite. Da boste sami sebi dokazali, da imate odgovoren odnos do lastnega zdravja, naročite NICOSAL že zdaj in se zaščitite pred negativnimi učinki kajenja. Prenehanje kajenja je najboljši način, kako se izogniti škodljivim posledicam. Toda še preden vam uspe priti do te odločitve, si lahko pomagate na naraven način. Ne odlašajte in naročite NICOSAL zdaj, ko veste, da lahko poskrbite za zaščito svojega zdravja ob kajenju, bi bilo neodgovorno na to kar pozabiti. V kolikor vam je končno uspelo prenehati kaditi, pa vam NICOSAL lahko pomaga, da v svoje telo ponovno vnesete ravnovesje, ki ste ga s kajenjem porušili.

KADILCI - 6
KADILCI - 6 FOTO: KADILCI
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3