Tujina

Bodo turisti končno svobodni?

Kartum, 28. 09. 2008 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Sudanske varnostne sile so ubile šest razbojnikov, ki so nedavno v Egiptu ugrabili 19 turistov in Egipčanov. Dva ugrabitelja so aretirali.

Kot je danes sporočil svetovalec sudanskega predsednika Mahdžub Fadl Badri, so sudanske varnostne sile ubile šest razbojnikov, ki so nedavno v Egiptu ugrabili 19 turistov in Egipčanov. Dva ugrabitelja so aretirali. "Sudanske sile so sledile ugrabiteljem od Džebel Uvejnata (gorske verige na meji med Sudanom, Libijo in Egiptom) in jih odkrile na meji s Čadom," je povedal Badri. "Sudanske sile so ubile šest ugrabiteljev, vključno s poveljnikom darfurske uporniške skupine, in aretirale dva," je sporočil in dodal, da se talci trenutno nahajajo v Čadu, kjer jih strogo varuje 30 oboroženih mož.

Puščava, kjer so ugrabitelji zajeli 19 talcev.
Puščava, kjer so ugrabitelji zajeli 19 talcev. FOTO: Reuters

"Zajeta ugrabitelja sta povedala, da so talci še vedno v Čadu, kjer so jih skrili in se pogajajo o njih, vendar ne vemo, ali je čadska vojska že posredovala," je še povedal.

Ugrabljeni turisti in Egipčani so bili na safariju v puščavi na jugu Egipta, ko so jih minuli petek ugrabili domnevni člani nekega plemena. V skupini je bilo 11 turistov in osem Egipčanov. Med domačini so vozniki, vodiči in lastnik turistične agencije, ki je odpravo organizirala.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.