Tujina

Kolumbijski tihotapec kokaina se je predal ZDA

Bogota, 05. 10. 2012 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriškim organom za boj proti drogam se je predal vodja kolumbijske mafijske združbe, ki se ukvarja s tihotapljenjem droge v ZDA. Še več pa naj bi se jih z ameriško agencijo DEA o predaji pogovarjalo.

Kokain
Kokain FOTO: Thinkstock

Kolumbijski tihotapec mamil Luis Enrique Calle se je v Panami predal pripadnikom Ameriške agencije za boj proti trgovini z drogami in orožjem DEA, je potrdilo kolumbijsko obrambno ministrstvo. "Ti kriminalci nimajo druge izbire. Pritiski s strani varnostnih sil jim ne daje več nobenega prostora, zato končajo tako, da se predajo," je povedal minister Juan Carlos Pinzon.

36-letni Calle naj bi bil vodja kriminalne združbe Los Rastrojos (Ostanki), ki naj bi vsako leto v ZDA pretihotapila več ton kokaina.

Se jih bo predalo še več?

Visoki kolumbijski policijski predstavniki so sporočili, da se jih z omenjenim ameriškim organom o predaji pogaja še več. DEA jim namreč obljublja nižje kazni, če se predajo in izdajo pomembne informacije o drugih kriminalnih združbah, povezanih s tihotapljenjem drog, in njihovih tihotapskih poteh.

Louis Enrique je že tretji brat iz družine Calle, ki je bil letos prijet zaradi tihotapljenja mamil. Ameriške oblasti so za njegovo prijetje razpisale tudi nagrado v višini 2,7 milijona dolarjev.

Njegov brat Javier Antonio Calle se je v maju agenciji DEA predal v Arubimu, njegov brat Juan Carlos pa je bil v marcu prijet v Ekvadorju.

Bratje so bili vodje zgoraj omenjene kriminalne združbe in so nadzorovali pomembne poti ob kolumbijski tihooceanski obali, imeli pa so tudi dobre vezi mehiškim mamilarskim kartelom Sinaloa.

ZDA Kolumbiji, ki je ena največjih izvoznic kokaina, v boju proti tej drogi namenjajo milijarde dolarjev, Kolumbija pa je v zadnjih letih naredila velik korak v boju proti marksističnim upornikom in paravojaškim skupinam, ki se financirajo s prodajo droge.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

amaianur
05. 10. 2012 11.47
+1
hahahahahahahahahahahahahahahahahaha PREDAL hahahahahahhahahahaha...kake to strupene gobe prodajate..kaj ma pa svetovno iskan narko-diler pocet v panami katera je polna DEA in ATF in CIA agentov??? LEPO VAS PROSIM!!!!!!
Geronemo
05. 10. 2012 14.21
+1
točno... face se morjo zamenjat, tukaj so predsedniške volitve itd... in grem stavit da je tudi fast and furius incident povezan s tem...
Nina Nubia 1
05. 10. 2012 10.52
+3
amerika preganja tuje kriminalce,da jih morajo izrocat ameriki escobar,tisti jamjcan,slovenci....kako lahko nekoga,ki je tuji drzavljan,ki na amerisko ozemlje stopil ni zahtevas izrocitev????aja to so americani.