Tujina

Kmalu iz bolnišnice

Moskva, 13. 12. 2006 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zdravstveno stanje enega od treh Rusov, ki so se sestali z Litvinenkom na dan zastrupitve, se izboljšuje.

Kovtun je prepričan, da bo že v desetih dneh lahko zapustil bolnišnico.
Kovtun je prepričan, da bo že v desetih dneh lahko zapustil bolnišnico. FOTO: Reuters

Zdravje Dmitrija Kovtuna, enega od treh Rusov, ki so se sestali z nekdanjim ruskim vohunom Aleksandrom Litvinenkom na dan njegove zastrupitve z radioaktivnim polonijem, se izboljšuje in bi lahko domov odšel že v naslednjih desetih dneh.

Kovtuna zaradi izpostavljenosti radioaktivnosti zdravijo v eni od moskovskih bolnišnic. "Zdravniki pravijo, da se je moje stanje stabiliziralo in da okrevam. Pričakujem, da bom v bolnišnici še en teden do deset dni," je dejal Kovtun v pogovoru za rusko televizijo.

Medtem so zaradi možnosti zastrupitve s polonijem pregledali osem Švedov. Švedski časnik Expressen v današnji izdaji poroča, da je bilo od tega šest ljudi konec oktobra in v začetku novembra v baru londonskega hotela Millenium, kjer so pri osebju odkrili manjše količine omenjene snovi. Še dva, zakonski par, pa sta bivala v sobi hotela Shaftesbury, kjer so prav tako našli sledi polonija.

Limarev pobegnil

Britanski časnik Times pa poroča, da je Jevgenij Limarev, ki je Italijanu Mariu Scaramelli posredoval "listo za odstrel", ki jo je Scaramella nato pokazal Litvinenku, pobegnil iz svoje hiše v francoskih Alpah, kjer je bil pod policijsko zaščito. Prejšnji teden je Limarev povedal, da se boji za življenje, potem ko je njegovo ime prišlo v javnost.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.