Tujina

Kate in Gerry McCann: To ni najina Maddie

Leh, 29. 07. 2011 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodeč po fotografiji, ki sta jo videla, Kate in Gerry McCann ne verjameta, da je deklica, opažena v Indiji, njuna izginula hčerka. Rezultati DNK testov sicer še vedno niso končani.

Potem ko je prejšnji teden neka Britanka na tržnici v indijskem mestu Leh opazila šestletno deklico, ki se ji je zdela podobna izginuli Madeleine McCann in o tem obvestila policijo, se lokalna policija še vedno ukvarja s primerom.

Rezultati DNK testov še niso znani, sta pa Kate in Gerry McCann že sporočila, da deklica ni prava. "Videla sta njeno fotografijo in sklenila, da ne gre za njuno hčer. Kljub temu smo hvaležni ljudem po vsem svetu, ki si prizadevajo, da bi jo našli. Maddie je še vedno nekje zunaj in iskanje se nadaljuje,“ je povedal tiskovni predstavnik družine McCann.

Kot je znano, je bila deklica v spremstvu para, Francozinje in Belgijca, ki je trdil, da sta njena biološka starša. Policija je preverila njihove potne liste, nato pa so se odločili za DNK analizo, je poročal časnik Tribune.

Maddie bi bila zdaj stara osem let.
Maddie bi bila zdaj stara osem let. FOTO: Reuters

Maddie je bila stara skoraj štiri leta, ko je 3. maja leta 2007 izginila iz družinskega apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz v Algarveju. Uradna preiskava se je končala julija 2008, od tega dne naprej policisti deklice ne iščejo več. Družina McCann jo še vedno išče s pomočjo zasebnih detektivov in s sredstvi iz posebnega sklada. Po teh poteh so prejeli na stotine namigov, ki pa doslej še niso obrodili sadov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tjaša Kova? 1
06. 12. 2011 11.27
+0
NE IZGUBIMO UPANJA ..... AMPAK KAR JE PREVEČ JE PA PREVEČ..
moongirl3
05. 08. 2011 17.03
-1
igor.gojcic....tole na sliki je računalniška slikica, kako naj bi izgledala, ko je bila stara 6 let. Ne vem kakšno sliko sta dobila starša, ampak jaz imam na večini slik rdeče oči.
Ramzess
31. 07. 2011 12.15
+2
Elias Ehnaton, na finto, prevaro, z RFID čipom so nekateri starši, žal nevedni, že padli, tudi po 11/9 v ZDA, nekateri so celo javno izjavili o tem, ...in ko to slišiš, moraš biti ...šokiran, kakšno brezumje in nevednost. Mediji vemo čemu služijo, razen redkih, masovnemu zavajanju, ipd. Veliko otrok in tudi odraslih izgine, nekatere najdejo, a za veliko primeri, ko osebe izginejo brez sledu, ipd., je resnična zgodba precej drugačna, kot jo kažejo mediji, ...še svojcem ne povedo vsega. Tako imamo ljudi, ki živijo v lažeh, in osebe, ki bile uradno obsojene, a so v resnici nedolžne. Naš svet ni takšen, kot je večina še vedno prepričana, v resnici je precej drugačen.
Bluzer Bluzoviti
31. 07. 2011 11.17
uf, jaz pa sem že mislil, da je Tonček Balonček to spregledal, in se ne bo oglasil...
LaReigh
31. 07. 2011 03.24
-1
Samo medijsko pozornost in slavo ter denar iščeta. Boga deklica pa je ali mrtva ali pa sta jo kam zaprla. :(
BulletProoF
30. 07. 2011 23.28
+0
jest pa mislim da sta jo ona dva pospravila..pa jih potlej vecinoma rece : ah ne zakaj bi glih njo od njunih otrok,pa ka bi mela od tega? ka bi mela : 1 : nista mogla pridet v javnost pa sta si zelela in sta prisla tko da sta CELEM SVETU natvezla zgodbico o nje... 2: za vsak intervju z njima al karkoli izjave ki jih dajeta STA DOBRO PLACANA! , 3. zaka sta jo ubila ali skrila .. ne vem tocno ampak mislim da jima je zivce s cim dvigovala al kaj takega. en strosek manj.. 4. mogoce se motim (ko bi se vsaj) ampak tak je moje mislenje..da niso nasli niti nje zive niti trupla je meni BOLANO.mogoce pa zivi kje pri kaksni babici ali ka takega onedva pa tak denar vleceta vn iz medijskega sveta. v glavnem pa upam da je z malo vse v redu.
Elias Ehnaton
30. 07. 2011 21.27
+0
@igor.gojcic Tudi jaz sem prepričan, da sta jo prav ona dva "pospravila". Maddie je bilo očitno zelo "živo" dekle. Kako skrbna starša pa McCanna sta, pa pove že dejstvo, da sta pustila, v neki tuji državi, otroke same v sobi, onadva pa odšla v "lajf". Kakšni skrbni starši kaj takšnega ne bi nikoli storili! Meni je že bilo od vsega začetka v tej zgodbi vse sumljivo! Pa tudi vsa medijska propaganda ob vsem tem; po svetu letno ugrabijo na stotisoče otrok, pa mediji komaj da kaj omenijo, o Maddie pa so poročali mesece, celo leta ..... hmmm, zadaj se kuha nekaj drugega. Morda bodo kmalu začeli mediji razpravljati, kako se to ne bi moglo dogajati, če bi otrokom takoj ob rojstvu vgradili mikročip, po katerem bi ga lahko vedno izsledili ....... Problem - Reakcja - "Rešitev"! Vemo kdo dela po tem vzorcu, a ne!!!
STYLE100
30. 07. 2011 18.32
kako sta lahko le na podlagi slike rekla, da ni njuna hči....morda vesta več kot sta povedala...
mhjkl
30. 07. 2011 17.38
kaj te paničarite .... malo manj podkupljeni angleški mediji, so že povedali, da indijska policija ne ve nič o tem dogodku. Torej je prirejen!!! En razlog zakaj bi lahko bila objava knjige o Madeleine - ena s strani staršev (dodatna publiciteta), ena pa s strani strokovnjakinje za profiliranje kriminalcev.... Ki so jo umaknili s prodaje na amazonu, ker starša ne dovolita (umakniti pozornost?!) .... Vsak si naj misli svoje...jaz bi si tudi želela, da je mala še živa, čeprav je malo upanja za to, da je ....
Ramzess
30. 07. 2011 14.57
-1
Moongirl3="že pred objavo DNK analize sta se odločila, da to ni Maddie...očitno vesta nekaj več. Jaz ne bi kar tako sporočila, da na sliki ni moja hčer, ampak bi upala do konca, da je." Rissp="In to da starša kar vnaprej rečeta "to ni najina Medeline", je zelo neodgovorno od njiju (da niti ne počakata na DNK analizo) , vsak ljubeči starš bi upal do zadnjega." Res, s tem bi zgolj pokazala, da nista poznala in ne poznata lastnega otroka. Ta dva sta vedela že po očeh, ne pozabimo, da ima eno oko poseben videz, znamenje, ali je otrok njin ali ne. Policaji so očitno pozabili, saj je zakon, oz. izvajanje le tega, pomembnejši od dejstevm očitnih dejstev. Sicer je malo verjetno, da dekle nosilo leče, pa še barvne za povrh. Nina Nana="Meddie bi bila zdaj stara osem let, oni bojo pa uzeli DNK 6 letni deklici?" Saj pravim, ignoriranje očitnega, že res da bi dokumeti znali biti prirejeni, pa vendar, ... Če se izkaže, in očitno je, če otrok ni pravi, da bodo akterji, ki so nesojenima staršema, po krivem obtožena, nič hudega slutečima, ki so bili na počitnicah...so nakopali kup težav, pa še v tujini, to zakuhali, morali za posledice tudi odgovarjati. Ja kaj pa mislite, to niso nedolžne zadeve, sploh ne, za nič krivo družino, oz. starše.
Samo.Jst
30. 07. 2011 14.21
@balonček: od kdaj si se pa ti tako omehkužil ;)
Tonček Balonček
30. 07. 2011 12.50
-3
Ta zgodba je nekaj najbolj romantičnega v zadnjih letih! Molimo, da najdejo to deklico!
rissp
30. 07. 2011 10.41
Oziroma zdaj ko bolje gledam sliki če odštejemo temnejšo polt (ki je lahko rezultalt večletnega bivanja v sončnih krajih), ima res zelo podoben , skorajda isti profil...(kar pa seveda še ne pomeni avtomatsko da je ona, vsak na svetu najde sebi podobnega, ki je skoraj popolnoma enak, tudi v podrobnostih)...
rissp
30. 07. 2011 10.38
+2
In to da v potnem listu piše da je stara 6 let, še ne pomeni nič. Če je to Medeline pomeni da ima ponarejeni potni list.. Na podlagi slike pa se ne da več tako lahko primerjati po toliko letih. Seveda ima temnejšo polt, če pa je morda že leta v toplih, sončnih krajih. In to da starša kar vnaprej rečeta "to ni najina Medeline", je zelo neodgovorno od njiju (da niti ne počakata na DNK analizo) , vsak ljubeči starš bi upal do zadnjega. Ali pa res vesta več kot policija in res vesta "da je ni več"...
rissp
30. 07. 2011 10.32
Jst tudi nebi kar vnaprej sporočil na podlagi slike da ni moja hčerka, ampak bi počakal analizo DNK. Kot da bi starša vedela da ne more biti - ker je ni več ali ne vem kaj ... Mogoče pa le vesta več kot sta priznala...
Nina Nana 1
30. 07. 2011 09.59
-1
Meddie bi bila zdaj stara osem let, oni bojo pa uzeli DNK 6 letni deklici? vam že jst povem da ni prava
cupavec
30. 07. 2011 07.48
uboga Maddie, res bi bil že čas da se jo najde, živo ali mrtvo, samo bolje bi bilo da živo. Upam da je to Maddie, in da bo agonije konec, veliko sreče staršem!
civitasstain@gmail.com
30. 07. 2011 06.37
BigLebowski- Sedaj smo vsi pametn. Kdo bi si pa mislil, da je svet tako hudoben..........
iuaaa
30. 07. 2011 01.51
samo ni mi jasno zakaj toliko pozornosti ravno njej? Koliko otrok izgine po svetu, naj bo to ugrabitev ali kaj drugega. Miljon vprašanj ostane nepojasnjenih in ogromno otrok pogrešanih, pa vseeno ni toliko zagretosti kot je za maddie...
moongirl3
30. 07. 2011 00.26
že pred objavo DNK analize sta se odločila, da to ni Maddie...očitno vesta nekaj več. Jaz ne bi kar tako sporočila, da na sliki ni moja hčer, ampak bi upala do konca, da je.