Tujina

Karabinjerji ustrelili najstnika, ki je imel v roki pištolo igračo

Rim, 24. 08. 2011 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Italiji se je tragično končala potegavščina, ki jo je druščina najstnikov pripravljala za prijatelja. Eden od najstnikov je zamaskiran in s pištolo igračo skočil na ulico, karabinjerji pa so ga pomotoma ubili.

Potegavščina s pištolo igračo se je končala tragično.
Potegavščina s pištolo igračo se je končala tragično. FOTO: ZPS

V predmestju italijanskega mesta Laterza v provinci Taranto so karabinjerji ustrelili 19-letnega fanta. Kot poročajo italijanski mediji, so karabinjerji kontrolirali ulice, ko so se morali ustaviti, ker so bili na cestišču večji kamni. Takrat je izza bližnjega zida skočil zamaskiran najstnik, ki je imel v roki orožje. A pištola je bila, kot se je izkazalo pozneje, le igrača.

Karabinjerji tega niso vedeli, saj je bila, kot so sporočili, igrača "zelo dobra kopija" pravega orožja in ni imela rdečega zamaška v cevi, ki omogoča, da je pištola na daleč prepoznana kot igrača. Ustrašili so se, da bo zamaskirani neznanec streljal nanje, zato je eden od prisotnih karabinjerjev dvakrat streljal in fanta ubil.

Fant je imel turban in masko na obrazu, oblečen pa je bil v delovni kombinezon.

Fant, ki je bil domačin, pred tem ni imel nikoli opravka s policijo. Kot so pozneje povedali prijatelji umrlega, se je ta zamaskiral in "oborožil", da bi za nos potegnil prijatelja. A potegavščina se je končala tragično. Na kraju tragedije so bili torej tudi drugi prijatelji žrtve in fant, ki naj bi bil tarča potegavščine. Kljub vsemu pa po streljanju na kraju ni bilo nikogar več. Karabinjerji so jih izsledili med preiskavo dogodka.

Četrt, v kateri se je tragičen dogodek zgodil, je sicer znana po kriminalu. Tam se namreč zgodi veliko tatvin. Kraj je tudi znan po številnih spolnih napadih, ki so se zgodili pred leti. Kot poročajo italijanski mediji, so napadalci ustavljali avtomobile, v katerih so bili pari, potem pa so moškega pretepli, žensko pa posilili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

justime
26. 08. 2011 00.06
igor.gojcic policaj je tedaj na dolžnosti in tudi on je izučen in ima delovna navodila pa še svojo glavo rešuje.pa če bo po tvoje potem naj pa sladoled prodajajo
deadea
25. 08. 2011 16.33
-1
preprican sem da fant ni niti dvignil plasticne pistole pa so ga ustrelili. ampak kot vsi vemo policija uporabi vse moznosti ko prikrivajo svoje napake, podtikajo dokaze lazejo ipd. ta policist pac ne bo odgovarjal za umor.
Ramzess
25. 08. 2011 16.14
Miha900="škoda fanta,sam se pa vseeno nebi smel tkole igrat,policist ga je pač v samoobrambi" Glede na današnjo naravo in stanje zakonov, politike, in stanja v svetu, policaj in samoobramba ne gresta skupaj, tudi uniforma nasprotuje temu dejstvu. Martinyy="Imam strica, ki živi v Italiji in so mi še iz otroštva ostale v spominu njegove besede: 'nikoli, ampak res NIKOLI, ne meri proti karabinjeru (ali kamorkoli v bližini) s pištolo igračo, ki na cevi nima rdečega zamaška, ket boš v trenutku mrtva'." Ne zavajat sami sebe, rdeči zamašek ti ne nič koristil, policaj vidi pištolo, ne zamaška. Drugače rečeno, vidi tisto, kar želi videti (pištolo orožje), ne tisto kar bi moral videti (igračo). Beka-mb="Če ti reče policist, stoj! Bodi pri miru! Nimaš kaj mrdat po žepih, dokler ti tega ne dovoli! Tako je bilo enkrat pri nas, ko se je kasneje izkazalo, da je bil mobilni telefon. Vsak se mora zavedati morebitnih posledic!" Da res je, žal se marsikdo ne, in dela neumnosti, ko je najmanj treba, ...so nestrpni, neučakani, in bi radi takoj dokazali svoj prav (na mestu), žal pri policajih to ne deluje, prvo, več ali manj, priložnost imate šele na sodišču (če ne policaji ne potunkajo pregloboko). Ker je policaj ravno tako nestrpen, neučakan, so posledice takoj tu. Dg1="v sloveniji pa oborožen ropar strelja na policaja in ta ga seveda v samoobrambi rani in onesposobi in glej ga zlomka policaj je suspendiran pod preiskavo pa še tožba mu sledi ker je poškodoval kriminalca!!!" Kako lahko pomislite na sklicevanje na samoobrambo pri policaju v dejanjih v času službe, ali ni to nasprotujoče si, in zloraba termina, glede na okoliščne, tj. služba, čeravno služba sistema.
Ramzess
25. 08. 2011 15.51
Fant je izzivanje usode drago plačal.
Ramzess
25. 08. 2011 15.50
Ljudje se res ne zavedajo posledic izzivanja oboroženih, kar so danes itak vsi, vsi rodovi, policajev. Dejstvo je, da ga karabinjeri niso ustrelili pomotoma, ampak v skladu s svojimi (zmotnimi) prepričanji, namenoma. Ne gre si zatiskati oči, ...policaji marsikje ravnajo po pravilu najprej streljaj potem sprašuj. To je pač dejstvo.
Doomsters
25. 08. 2011 12.37
karabinjerji so najbolj znani po tem da so najbolj brutalni ter da se z njimi ne smeš hecat.
justime
25. 08. 2011 12.15
situacija v italiji je veliko hujša kot pri nas.zaradi različnih tolp in mafij so tudi uvedli take razmere policija ima tam malo večja pooblastila kar je tudi prav.v sloveniji pa oborožen ropar strelja na policaja in ta ga seveda v samoobrambi rani in onesposobi in glej ga zlomka policaj je suspendiran pod preiskavo pa še tožba mu sledi ker je poškodoval kriminalca!!!kruto a resnično.banana republika.
Misija1
25. 08. 2011 11.13
@ taft01: Me res zanima ce bi to storil ti. Verjetno bos ga najprej opozoril naj odvrze orozje in obeenem molim da te v isti sekundi ne ustreli. Potem pa bos, ce se vedno ne bo odvrgel orozja, sel na kolena in ga res res lepo prosil ce lahko to stori in te ne ustreli, vmes pa mu omeni se zapor ki ga caka. Sem siguren da bi te taksen kriminalec s pistolo takoj ubogal ! S pridihom sarkazma.
beka-mb
25. 08. 2011 10.56
Mene so zmeraj učili, da nikoli ne smeš meriti v ljudi! Pa. če prav je igrača in prav je tako. Policist se je moral odločiti v sekundi, in če date na tehnico svoje življenje? Jaz bi najverjetneje ravnal podobno! Če ti reče policist, stoj! Bodi pri miru! Nimaš kaj mrdat po žepih, dokler ti tega ne dovoli! Tako je bilo enkrat pri nas, ko se je kasneje izkazalo, da je bil mobilni telefon. Vsak se mora zavedati morebitnih posledic!
rudra
25. 08. 2011 10.55
rudra
25. 08. 2011 10.55
POmotoma ubili? K....i,ki se bojijo svoje sence!
zandalee_
25. 08. 2011 09.51
Sem prebrala italijaski članek in piše da, so fantje na cesto nametali kamenje, tako da je bilo neprehodno. Verjetno zato, da bi se avto prijateljev bil primoran ustaviti. Hotel je narediti potegavščino in "simulirati" rope , ki so se zgodili pred časom v tem kraju. Namesto prijateljev pa so prišli carabinierji, so patruljirali BREZ LUČK, in tip je prišel na cesto, zamaskiran in v delovni tuti. Carabinier naj bi ga takoj ustrelil v grlo skozi zaprto okno avta. Fant je umrl takoj... Tragično., žalostno, kako lahko igra postane tragedija.
acofranc
25. 08. 2011 09.35
Ni povsod tako kot v naši kokoški, kjer te mora policist najprej pobožati in prositi če lahko odvržeš orožje. V Italiji so zadeve precej drugačne, karabinjerji lahko streljajo nate že če ne ustaviš ob kontroli prometa.
taft01
25. 08. 2011 09.17
Ustrašili so se, da bo zamaskirani neznanec streljal nanje, zato je eden od prisotnih karabinjerjev dvakrat streljal in fanta ubil. lol? ali policija ponavadi ne uperi pištole v ˝osumljenca˝ in ga opozori naj odvrže orožje šele potem strelja, če ne upošteva njihovih navodil oz., če jih z vidno namero poskuša ogroziti? pa policajev je bilo ziher ene par ta mulc pa je biu sam tam, svašta!
JozaGulikoza
25. 08. 2011 08.19
Bella Italia :(
Gr@bnv@ler
25. 08. 2011 07.40
eni bi lahko knjige napisal al pa mel predavanja,.........
Sputnik
25. 08. 2011 07.22
v italiji je normalno da imajo na očeh vsakega ki ni podoben množicam ker je toliko kriminala da ne gre drugače. res je da je veliko policije politike ipd ki so vpleteni v mafijo ampak če vidiš oboroženega človeka nardiš kar se ti zdi tisti trenutek prav. s karabinjeri pač ni šale kot lahko vidite
2Shy
25. 08. 2011 06.48
Ugibam...če uletiš takole oblečen, zamaskiran in oborožen (kopija orožja gor ali dol..ni mel roza poštole)...na ulico in zagledaš policiste..pa si imel v mislihpredhodno izvest kakšno šalo...bi si tisti trenutek glasno premislil, odvrgel pištolo z glave potegnil turban in vpil predam se ali kaj podobnega...verjetno nista policista bila v zasedi in ga čakala..če pa je nekdo prej klical Policijo in najavil, da oborožen zamaskiran človek paradira po ulici in kakorkoli ustrahuje...potem pa pride tkole....popolnoma pravilna reakcija policista...vsaj zame...
klemenju
25. 08. 2011 06.41
bembo 25.08.2011, 00:18 V najboljšem primeru, drugač pa kr z AK-47 okol skačejo teli karabinjerji no mogoč je ak-47 edina puška za katero si kdaj ču sam pri Italjanih jo sigurno ne boš videl. Če že patrulirajo z puškami je to z njihovimi Barretami al pa avtomatami.
Shorty Zupancic
25. 08. 2011 05.36
Parkrat na leto grem v Italijo. Delam v vojaškem transportu imam veliko stikov s karabinerji varovanje tovora, spremstvo..... ipd. Morm rečt da so fantje zelo uredu sam kar se tiče dela ne poznajo šale. So mi pa še rekli da mafija kupuje avte pol jih preštrihajo v karabinjerske in ustavljajo ljudi po cesti ter jih jih okradejo. In da, Italija je ena čudna dežela.