Tujina
Oglas

Kam na ugodno družinsko smuko?

Mozirje, 19. 02. 2016 06.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V čudovitem okolju Zgornje Savinjske doline, le nekaj minut iz Mozirja, se nahaja čudovito družinsko smučišča Golte. Na dobrih 40 hektarjih, v osrčju krajinskega parka, je smučarjem na voljo dobrih 15 km smučarskih prog, primernih tako za začetnike, zelo radi pa na Golteh smučajo dobri rekreativni smučarji kot tudi vrhunski športniki.

Golte so od Ljubljane ali Maribora oddaljene slabo uro vožnje. Neposredno na smučišče vas, v samo 8 minutah, pripelje najdaljša nihalka v Sloveniji. Udobna pot z gondolo na smučišče nudi tudi edinstveno doživetje otrokom, staršem pa lepe razglede na okoliška hribovja in dolino.

Golte so edinstvene tudi po tem, da vas nihalka pripelje neposredno v hotel, ki se nahaja na samem smučišču in je odlična lokacija za nekajdnevne počitnice.

Golte - 2
Golte - 2 FOTO: Golte

Čas je da pričnete z uživanjem na belih strminah.

100 cm debela snežna odeja je garancija za odlično smuko. Golte so tudi že 5 let razglašena za naj smučišče v Sloveniji. Predvsem ga obožujejo družine, saj se tik ob hotelu nahaja otroški trak, kjer ste otroci učijo prvih snežnih zavojev. Smučišče ponuja kar tri sedežnici in 2 vlečnici. Najdaljša proga Ročka meri slabih 1400 metrov , smučate pa na nadmorski višini od 1200 do 1600 m.

Golte - 3
Golte - 3 FOTO: Golte

Na smučišču deluje tudi odlična šola smučanja Beli Zajec. V sklopu šole se nahaj tudi izposoja smučarske opreme, servis smuči in športna trgovina.

Golte - 4
Golte - 4 FOTO: Golte

Ker pa se po odlični smuki prileže tudi okrepčilo, lahko na Golteh izbirate med 3 gostinskimi lokali. V hotelu je velika samopostrežna restavracija, z bogato izbiro dnevno sveže pripravljenih jedi, solatnim barom in sladicami. Na smučišču se lahko okrepčate tudi v Koči Trije ploti ali na koči Stari Stani, od koder doživite najlepši razgled na Kamniško Savinjske Alpe. Če ste za a la carte kosilo, vam ga ponudijo tudi v hotelu, kjer se lahko pohvalijo s svojo lastno vinsko polnitvijo.

Golte - 5
Golte - 5 FOTO: Golte

Če si želite nepozabnih doživetij, potem morate preizkusiti snežni rafting. Urejeno je tudi sankališče, za adrenalinske odvisneže pa lahko organiziramo tudi panoramski let s padalom, turno smučarsko avanturo ali krpljanje.

Golte - 6
Golte - 6 FOTO: Golte

ATRAKTIVNI POPUSTI ZA DRUŽINE

Golte smo družinam prijazno smučišče, zato tudi v času počitnic družinam nudijo ugodne družinske pakete smučarskih vozovnic. Štiri članska družina (2 odrasla in 2 otroka) bo tako smučala za 79 € in prihranila do 20%. Za otroke od 6. leta ne potrebujete smučarske vozovnice, kakor tudi ne za uporabo otroškega traku.

Golte - 7
Golte - 7 FOTO: Golte

SMUČANJE ZA SAMO 5 €

V času počitnic bo obratovala tudi vlečnica Morava, ki se nahaja ob Mozirski koči. Dostop do tja je mogoč tudi z avtomobilom. Cena dnevne vozovnice za to napravo je le 5 € za otroka in 7 € za odraslo osebo. Po smučanju pa vabljeni o okrepčilo v 200 metrov oddaljeno Mozirsko kočo, ki letos slavi 120 let.

Golte - 8
Golte - 8 FOTO: Golte

Več informacij o ponudbi smučišča Golte najdete na www.golte.si ali pokličete tel 03 839 11 00. Preverite sveže informacije tudi na facebook strani Golte Slovenia.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni