Slovenija
Oglas

Kam je izginila zastava s podpisi legend Maribora ?

Ljubljana, 14. 10. 2017 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Z droga na Trgu svobode je izginila zastava s skoraj 500 podpisi Mariborčanov. Podpise, med katerimi je bilo tudi precej znanih Mariborčanov, je v treh letih zbiralo gibanje Ko dvignem sebe, dvignem Maribor na različnih prireditvah. Kaj se je zgodilo ?

Ko dvignem sebe, dvignem Maribor je gibanje z namenom dvigniti zavest o pomenu prevzemanja svoje osebne odgovornosti tako za svoje kot za skupno življenje ter svoj (pozitivni) vpliv na družbo s pomočjo aktivacije vseh naših potencialov za naše skupno dobro.

ETIKADOO - 5
ETIKADOO - 5 FOTO: ETIKADOO

Že na 1. festivalu Ko dvignem sebe, dvignem Maribor v Slovenskem narodnem gledališču SNG Maribor pred tremi leti je zastavo podpisalo nekaj 100 od skoraj 700 obiskovalcev kot neko zavezo samemu sebi, za osebni razvoj, aktivirati sebe, postaviti zgled in povečati vpliv pri soustvarjanju bolj etične družbe, v kateri živimo. Zastavo je podpisali tudi veliko nastopajočih: Alfi Nipič, Vinko Šimek, Edvin Fliser, Jože Kobler in drugi.

ETIKADOO - 11
ETIKADOO - 11 FOTO: ETIKADOO

Na Kongresu družbeno-odgovornih, etičnih in trajnostnih podjetnikov ter okrogli mizi Podjetje-družina leta 2016 so zastavo podpisali mnogi znani podjetniki in podjetnice.

Organizatorji: društvo Pupillam, so.p., podjetje za etično oglaševanje Etika d.o.o. in Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice ter ekipa 10 prostovoljcev brez zastave niso izgubili volje. Glede izginule zastave na Snagi, Nigradu in občini Maribor nič ne vedo.

Banner
Banner FOTO: Banner

Organizatorji se ne ukvarjajo s tem, če in kdo je ukradel zastavo s podpisi, ampak organizirajo že 3. festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor.

ETIKADOO - 4
ETIKADOO - 4 FOTO: ETIKADOO

Namen 3. festivala Ko dvignem sebe, dvignem Maribor je odkriti in predstaviti orodja, ki jih lahko ljudje takoj uporabimo za svoj dvig – za izboljšanje svojega življenja, okolja in posledično družbe.

Ekipa organizacijskega odbora festivala: od leve proti desni stojijo: Iris Magajna, Nevenka Krajnc, Jelka Segulin in Vida Klemenc, sedita Miro Mihec in Mirjana Ivanuša-Bezjak.
Ekipa organizacijskega odbora festivala: od leve proti desni stojijo: Iris Magajna, Nevenka Krajnc, Jelka Segulin in Vida Klemenc, sedita Miro Mihec in Mirjana Ivanuša-Bezjak. FOTO: ETIKADOO

Prvi dan (četrtek, 12. oktober - Za starše in vse, ki jih zanima tema

 »O tem, kar nas v šolah običajno ne učijo.« Predavatelji: mag. Nastja Mulej (Kreativno razmišljanje), Renato Uhl (Internetne pasti za mlade), Metka Kramberger Wherry (Posledice mladoletnega prestopništva) in dr. Špelca Morojna (Občutenje ali zapletanje v zgodbe?). Predavanje za starše in vse, ki jih zanima tema so med 16.30. in 20. uro.

Za vse prijavljene nastop skupine DUO PLATIN ob 20. uri.

PROGRAM IN PRIJAVE ZA BREZPLAČNI VSTOP na prireditve prvega dne festivala - tukaj.

Drugi dan (petek, 13. oktober) – za podjetne ljudi, podjetnike, poslovne šole

Orodja socialne ekonomije za dvig posameznika in družbe - Nihče ne ostane zadaj. Dan bo namenjen prispevku panoge socialnega podjetništva (kooperative, zadruge, društva, združenja, so.p.-ji, podporno okolje) k razvoju bolj etične, družbeno-odgovorne in trajnostne družbe ter o tem, kako lahko posameznik v socialnem podjetništvu razvija svojo poslanstvo ter prispeva svoj pozitivni družbeni vpliv.

PROGRAM IN PRIJAVE ZA BREZPLAČNI VSTOP  na prireditve drugega dne festivala - tukaj.

Tretji dan (sobota, 14. oktober) – brezplačna zabava za vse !

Maribor praznuje - Dan sprostitve in univerzalne komunikacije z glasbo, petje, plesom.

Od 7.00 . do 14.00 bomo telovadili, meditirali, uživali in se zdravili z zvokom, učili samoobrambe in izobraževali v Kotičku za dušo.

Ob 17. pričnemo s plesnimi in glasbenimi nastopi, ob 18.00 pa s koncertom LEGENDE MARIBORA (Tudi jaz sem legenda!) ob zabavnem programu z znanimi Mariborčani in njihovimi zgodbami za dvig. Doslej so nastop potrdili Jože Kobler, Lidija Kodrič, Jernej Kuntner, Lidija Kodrič, Marko Soršak-Soki, Smiljan Pušenjak, čakamo še na kar nekaj zvenečih imen znanih pevcev, športnikov in komikov, ki pridejo kot gostje presenečenja.

Od 20. ure naprej zaključni dogodek - rock koncertu mariborske classic old school rock skupine WAKE UP.

PROGRAM IN PRIJAVE ZA BREZPLAČNI VSTOP na prireditev tretjega dne festivala - tukaj.

Kontakt in informacije:

www.kodvig.si,

gibanje@kodvig.si

Miro Mihec, Etika d.o.o., etično oglaševanje in projekti, 041 710-277
Iris Magajna, predsednica društva Pupillam, so.p. (nosilec gibanja)
Mirjana Ivanuša-Bezjak, članica organizacijskega odbora festivala

Častni pokrovitelj festivala je župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec.

Prijave za brezplačni vstop na vse prireditve tukaj.

Miro Mihec, soorganizator 3. festivala Ko dvignem sebe, dvignem Maribor in

Marcos Tavares, legenda NK Maribora.

ETIKADOO - 12
ETIKADOO - 12 FOTO: ETIKADOO

Častni pokrovitelj je župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec.

Gibanje ko dvignem sebe, dvignem Maribor je podprla Mestna občina Maribor.

Naročnik oglasa je Etika, d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1