Tujina

VIDEO: Kalifornijska policija končala lov na strelca: na svojem balkonu je podlegel strelnim ranam

San Jose, 25. 03. 2015 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V San Joseju je 57-letnik med grožnjami s samomorom brez opozoril streljal na policiste, ki so mu prihiteli na pomoč. Eden od policistov je umrl, strelca pa so po obsežnem lovu našli na balkonu stanovanja, kjer je podlegel strelnim ranam.

V Kaliforniji se je odvil obsežen lov za moškim, ki je včeraj zvečer okrog sedme ure po lokalnem času ustrelil policista na dolžnosti. Drama se je začela, ko je policija v San Joseju prejela klic o moškem, ki grozi s samomorom. Ob 18.48 so prejeli klic člana družine osumljenca, ki je povedal, da je ta omamljen, obupan in da si lahko škodi ali pa lahko škodi drugim. Ko so policisti obkolili stavbo v bližini golf igrišča Los Lagos, so na balkonu zagledali moškega in ta je nanje brez opozorila izstrelil nekaj strelov. Ustreljeni policist, Michael Johnson, ki je za policijo delal 14 let, je umrl na kraju dogodka. Policisti so streljali nazaj in pri tem morda ranili osumljenca, o čemer pa niso bili prepričani.

Streljanje na policista
Streljanje na policista FOTO: Reuters Video

Osumljenca ikala specialna enota, evakuirali bližnje domove

Policisti so strelca kmalu identificirali za 57-letnega Scotta Dunhama. V iskanje osumljenca se je podalo več deset policistov in specialna enota, ki so preplavili celotno okoliško področje in evakuirali bližnje domove. Iskali so ga tudi s pomočjo helikopterjev. Po poročanju tamkanjšnje policje so domnevali, da se napadalec zadržuje v svojem stanovanju, niso pa izključevali možnosti, da bi lahko bil tudi kje drugje. "Ta človek je bil tako predrzen in nesramen, da je streljal na policiste, ki so mu prišli pomagati," je dejal načelnik tamkajšnje policije, Larry Esquivel. Prebivalce so opozarjali na njegovo nevarnost. "Po ulicah se lahko sprehaja oborožen moški, ki s svojo puško lahko prav zdaj meri v vas," so svarili predstavniki policije.

Po obleganju stanovanja, kjer naj bi se zadrževal napadalec, so ga pred nekaj urami našli na balkonu. Policijski predstavniki so sporočili, da je podlegel strelnim ranam, iz sporočila pa ni jasno, ali si jih je zadal sam ali ga zadele policijske krogle.

Na družbenih omrežjih ljudje že izražajo sožalje družini, prijateljem in sodelavcem umrlega policista.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jimi1
26. 03. 2015 18.29
+2
Ha,ha,ha... mislim, da so mu "modri angeli" figo prišli pomagati. Samo preventivno so prišli odstraniti oboroženo osebo, ki so ji pač odpovedali živci... No slednji jih je ob temu spoznanju nato želel čim več "vzeti s seboj".... To je žal praviloma resnica ob podobnih streljanjih.
Iluzionist
26. 03. 2015 08.19
+1
no, pa ni rabil naredit samomora, bi bilo pa morda bolj relevantno poročati o novi vojni na tem planetu, danes je namreč saudska arabija napadla jemen
Infraping
26. 03. 2015 06.34
+0
Takle se svet puca rakov.
ONniON
25. 03. 2015 13.59
+7
že spet združene države, nikoli nebi tam živel ! naj imajo tam GSO , streljanje mene pa naj pustijo pri miru
GEneRaL000017
25. 03. 2015 11.25
ficfiric 1
25. 03. 2015 10.47
+3
Policaji prisli pomagat......hahahahhahaha....ta je spet ena za v ocvirk...prisli so ka ustrelit...v najmilejsi obliki pa napisati kazen...ker je decko domacin in pozna delo ameriske policije je pac prvi streljal....kaj naj bi cakal da ga 10 policajev preluknja?...