Gospodarstvo
Oglas

Kako se najbolj udobno ogrevati in ob tem privarčevati?

Ljubljana, 11. 03. 2015 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sistemi centralnega ogrevanja nam niso nič tujega - praktično se tako ogreva vsak objekt. V enem izmed prostorov v objektu stoji toplotni vir (plinska peč, toplotna črpalka, …), ki preko razvejanega sistema cevi, napeljanih pod pohodno površino ali skozi radiatorje, ogreva vse prostore.

Vsi centralni ogrevalni sistemi imajo seveda popolnoma enak cilj – udobje v vseh prostorih! Le malokdo bi se v današnjih časih prostovoljno odločil za bivanje v hiši, ki bi imela ogrevan samo en prostor. Glavna tema članka pa ni centralno ogrevanje, pač pa toplotne črpalke. Naj vam zaupam, da jo v svoji hiši že imate. Govora je seveda o hladilniku. Hladilnik je dejansko toplotna črpalka zrak-zrak, ki znižuje temperaturo zraka v zaprtem prostoru ter odvečno toploto vodi v okolico.

Zakaj toplotna črpalka?

Toplotne črpalke torej vsi že poznamo. Spomnimo se tudi starih hladilnikov, ki so obratovali, dokler jim niso odpadla vrata, torej o zanesljivosti delovanja sistema toplotne črpalke ni dvoma. 

Kateri so torej glavni razlogi za odločitev za vgraditev toplotne črpalke za ogrevanje prostorov? V današnjih časih, ko se cene energentov na tujih trgih spreminjajo iz dneva v dan, je najbolje, da se ogrevamo na nekaj, kar "raste na domačem vrtu". Seveda najprej pomislimo na les, vendar vsak od nas nima dostopa do svoje zaplate gozda. Poleg tega, oskrba in kurjenje z lesom zahtevata za marsikoga enostavno preveč priprav in dela… Rešitev je v električni energiji, ki jo v Sloveniji proizvajamo skorajda lokalno in v večini iz obnovljivih virov energije. V primeru električne energije iz hidroelektrarne so obnovljivi viri energije v igri dvakrat – prvič pri proizvodnji električne energije (voda) ter drugič pri proizvodnji toplote (zrak). Hkrati torej varčujemo in skrbimo za okolje!

Prihranek, ki ga toplotna črpalka prinaša je seveda najbolj mamljiv aspekt, vendar ne smemo pozabiti na udobje. Inverterske toplotne črpalke gradijo na vztrajnosti sistema, zato je vzdrževanje konstantne temperature v vseh prostorih najbolj zaželen "stranski učinek" toplotne črpalke.

Toplotna - 1
Toplotna - 1 FOTO: Toplotna

Kdo je primeren kandidat za toplotno črpalko?

Toplotna črpalka je primerna za vse vrste ogrevalnih sistemov, le pravilen model je potrebno izbrati. Kdo je torej primeren kandidat? Prav vsi! Vsi, ki se odločajo za energetsko prenovo svojega doma. Daikin, kot svetovno znan proizvajalec toplotnih črpalk in večni inovator na tem področju, ima v svoji ponudbi toplotno črpalko skorajda za vsakogar. Žal pa univerzalna toplotna črpalka ne obstaja. Za vsak posamezen primer je potreben razmislek, saj lahko slab nakup ogrevalnega sistem povzroči precej nevšečnosti in sivih las. Iz tega razloga smo se pri podjetju Airabela d.o.o. odločili, da v središču Slovenije postavimo na ogled toplotne črpalke Daikin Altherma. V našem razstavnem salonu si jih boste lahko ogledali in se posvetovali o pravilni izbiri. Tako mi, kot monter, ki vam bo toplotno črpalko montiral, imamo najraje zadovoljne kupce – za kar pa so podpora in ustrezne informacije bistvenega pomena.

Toplotna - 2
Toplotna - 2 FOTO: Toplotna

Daikin Altherma

Podjetje Daikin izvira iz Japonske, z več kot 90-letno tradicijo inovatorstva ter zanesljivosti na področju toplotnih črpalk in klimatskih naprav. Toplotne črpalke, prilagojene evropskemu podnebju so vse razvite in izdelane v Evropi – sedež podjetja Daikin Europe, skupaj z razvojnim centrom je namreč lociran v Belgiji.

Vse vitalne komponente toplotnih črpalk so proizvod skupine Daikin, kot je tudi večina vgrajene tehnologije lastni patent podjetja Daikin. To jim omogoča prednost pred ostalimi toplotnimi črpalkami na tržišču, tako pri učinkovitosti, kot tudi pri dostopnosti.

Brez zadržkov lahko torej trdimo, da je za vsakogar na voljo ustrezna rešitev. Vse kar morate storiti je, da svojega izbranega monterja povprašate za več informacij ter seveda za ogled objekta, ki je namreč ključnega pomena pri izdelavi ustrezne ponudbe. Za informacije pa se lahko obrnete tudi neposredno na nas, podjetje Airabela d.o.o., uvoznika in distributerja toplotnih črpalk Daikin Altherma. Pišete nam lahko na info@airabela.si ali se oglasite v našem razstavnem salonu na Šmartinski ulici 58a v Ljubljani, kjer imamo razstavljenih večino modelov toplotnih črpalk in klimatskih naprav proizvajalca Daikin.

Izkoristite Daikin spodbudo!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.