Tujina
Oglas

Kako izbrati in varno kupiti ali prodati nepremičnino?

Ljubljana, 14. 11. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Danes je ponudba nepremičnin in nepremičninskih agencij tako pestra, da se je včasih težko odločiti, komu boste zaupali svoje prihranke in kdo vam bo pomagal pri izbiri nepremičnine, ki bo postala vaš dom.

Za nakup nepremičnine potrebujemo veliko časa, potrpljenja in tudi znanja, da bi našli tisto pravo.

Ker je vaš čas dragocen in ker se v podjetju Stan nepremičnine d.o.o. z nepremičninami ukvarjamo že 10 let, lahko za vas najdemo najustreznejšo bivališče in poskrbimo, da bosta nakup ali prodaja ne le ugodna, pač pa tudi varna. Vodilo pri našem poslovanju je hitra in celovita storitev.

Stan nepremičnine d.o.o.
Stan nepremičnine d.o.o. FOTO:

Imamo bogato ponudbo nepremičnin po vsej Sloveniji in za vas posredujemo pri prodaji, nakupu, menjavi, najemu in oddaji.
Posebej bi vas radi opozorili na pestro ponudbo novogradenj. Trenutno vam ponujamo atraktiven sodoben večstanovanjski objekt v Divači, ki si ga v soboto, 19. 11. 2011, od 9. do 17. ure lahko ogledate tudi na Dnevu odprtih vrat! Ogled še posebej priporočamo tistim, ki bi se radi umaknili mestnemu vrvežu in uživali v lepotah Krasa, a ostali blizu prestolnici.

Stan nepremičnine poskrbijo, da bo vaš nakup varen.

Za brezplačno svetovanje pošljite vaše vprašanje na naslov: info@stan.si ali nas pokličite na tel: 01/5212 362 oziroma mobilna telefona 041-279-831 in 051-378-690.

Za vse tiste, ki pa se boste kljub temu v nakup ali prodajo nepremičnine podali sami, smo pripravil oporne točke, na katere morate biti pozorni, ko se odločite za nakup ali prodajo nepremičnine:

Pri nakupu :
- natančno preglejte ponudbe nepremičnin v različnih medijih,
- preverite dejansko stanje nepremičnine (izmere, lega, tlorisi, izolacija fasade in strehe, priključki, stroški),
- preverite pravno stanje nepremičnine, predvsem:
     - lastništvo, vključno z morebitnim solastništvom zakonca,
     - služnosti, hipoteke, druga bremena,
     - predkupne pravice,
     - predlagane vpise (plombe), npr. predznambe, zaznambe vrstnega reda, sodnih postopkov, inšpekcijskih postopkov, izvršb,
     - izdana upravna dovoljenja ( gradbeno, uporabno, ipd.),
     - morebitne omejitve pri prometu z nepremičnino,
     - morebitne neplačane davčne obveznosti prodajalca,
- ne sklepajte prodajnih pogodb, dokler nimate jasne finančne konstrukcije in zagotovila banke, da bo financirala nakup (odobren hipotekarni kredit).

Pri prodaji:
- natančno preglejte ponudbo nepremičnin in postavitev oglaševalne cene v medijih,
- preverite pravno stanje nepremičnine,
- bodite pozorni pri sestavi prodajne pogodbe (pogodba naj bo po možnosti sklenjena pri strokovnjakih, ki se vsakodnevno ukvarjajo z nepremičninskimi posli),
- dogovorite se o dinamiki plačila, ki naj zagotovi, da ne pride do prenosa lastništva in izročitve nepremičnine pred plačilom celotne kupnine,
- preverite svoje davčne obveznosti,
- pravilno se dogovorite o prevzemu nepremičnine, da bo jasno, kaj je vključeno v pogodbo, da rok za izročitev ne bo prekratek in da pogodbena kazen pri zamudi ne bo previsoka.

Obiščite našo spletno stran ali nas pokličite, svetovali vam bomo strokovno in profesionalno ter poskrbeli za celovit in varen nakup ali prodajo nepremičnine.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3