Tujina

Jesusa zamenjal Lesus in bil umaknjen

Vatikan, 11. 10. 2013 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vatikan je umaknil medaljone, s katerimi so želeli počastiti pontifikat papeža Frančiška. Družba, ki jih je natisnila, se je namreč zmotila pri črkovanju Jezusa. Namesto Jesus je pisalo Lesus.

Papež Frančišek
Papež Frančišek FOTO: Reuters

Toliko o papeški nezmotljivosti. Ponižani vatikanski uradniki so odpoklicali 6000 spominskih medaljonov, ki so bili narejeni v počastitev papeža Frančiška, razlog pa je napačno črkovanje Jezusa. Na medaljonu je bil namreč namesto napisa Jesus napis Lesus.

Zlate, srebrne in bronaste medaljone je naredilo italijansko podjetje State Mint. Na prodaj so bili od torka, na njih pa je podoba papeža Frančiška, poleg tega pa tudi latinski rek, za katerega je papež dejal, da mu je dal navdih za cerkveno življenje.

V latinščini bi se moral rek glasiti: "Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me". To v slovenščini pomeni: "Jezus je torej videl cestninarja; in ker ga je videl ter se ga obenem usmilil in ga izvolil, mu je rekel: 'Hodi za menoj!'"

Britanski tabloid Daily Mail je zapisal, da je Vatikan sporočil, da so bili prodani štirje primerki medaljona, preden so ugotovili, da je na njem napačno črkovan Jezus. Če bodo medaljoni postali dragoceni zbirateljski primerki, kar je pogosto praksa, potem se bodo morali njihovi lastniki tokrat zahvaliti predvsem Lesusu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo.Jst
11. 10. 2013 21.55
+1
Namesto Jesus je pisalo Lesus... pri strani pa Made in China ;)
drrmrr
11. 10. 2013 18.03
+3
Zakaj ne LEKSUS !?
gostgozd
11. 10. 2013 15.36
+4
hehe .. ampak sej Lesus bolj pristoju tistemu polenu, ki ponavadi visi po stenah....