Slovenija
Oglas

Jesen znova v barvi sejma v Komendi!

Komenda, 29. 09. 2014 06.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko zunaj zadiši po pomladi, ne moremo mimo tega, da ne bi pomislili na tradicionalni kmetijsko- obrtni sejem v Komendi.

Foto: Janko Žagar
Foto: Janko Žagar FOTO:

Tudi letošnjo jesen se bo v Komendi odvil tradicionalni kmetijsko-obrtni sejem in sicer bo trajal od petka 3.10. do nedelje 5.10.2014 na hipodromu v Komendi.

Sejem v Komendi organizirata Konjeniški klub Komenda in občina Komenda, ki vedno poskrbita za to, da ni vstopnine in da je na voljo dovolj brezplačnih parkirnih mest.

Foto: Janko Žagar
Foto: Janko Žagar FOTO:

Letošnjo jesen ste še posebej vabljeni na razstavo slovenskih avtohtonih in tradicionalnih pasem konj. V okviru razstave, ki bo v soboto in nedeljo, si boste lahko oba dneva ob 11-ih in ob 15-ih pasme ogledali ob strokovnem komentarju.

Foto: Janko Žagar
Foto: Janko Žagar FOTO:
Kot vedno bo tudi tokrat pester izobraževalni program. Predavanja bodo v petek in sicer predevanje o pridelavi krompirja v letu 2014 in predavanje o tem, katere rastline lahko razmnožujemo sami in katerih ne.

Tekom sejma se bodo zvrstili tudi praktični prikazi ravnanja s cepilniki in varnega ravnanja z motorno žago.

Razstavljavci bodo na ogled ponudili mehanizacijo za izkoriščanje obnovljivih virov, stroje za izdelavo sekancev, cepilcev, drv, peči in solarnih sistemov za pridobivanje bioplina.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti zabave želji. V soboto vas bodo v šotoru zabavali Gadi, Extra Band in Trio Šubic, sicer pa bo zabavno-glasbeni program potekal ves čas sejma.

Foto: Janko Žagar
Foto: Janko Žagar FOTO:

V Komendi bo od 3. do 5. oktobra poučno in zabavno. Ne pozabite se oglasiti, četudi samo zato, d asi napasete oči in se razvajate ob dobri glasbi!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3