Tujina

Je šlo za zaroto?

Harare, 07. 03. 2009 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zimbabvejski premier je prepričan, da je voznik tovornjaka, ki se je zaletel v njegov avtomobil – pri tem je umrla njegova žena Susan – to storil namenoma.

Do nesreče, ki se je zgodila na dvopasovnici med premierjevim domačim krajem Buhera in glavnim mestom Harare, je prišlo le teden dni po začetku veljavnosti sporazuma o delitvi moči med premierjem Morganom Tsvangiraijem in njegovim političnim tekmecem, predsednikom Robertom Mugabejem.

V prometni nesreči je umrla premierjeva žena Susan.
V prometni nesreči je umrla premierjeva žena Susan. FOTO: Reuters

Tsvangiraijeva politična stranka je v petek povedala, da je še prezgodaj reči, ali je bilo trčenje res le nesreča ali kaj drugega. So pa danes sporočili, da premier meni, da ni šlo za nesrečo, temveč naj bi bilo vse načrtovano. Generalni sekretar stranke je tudi povedal, da bi moral biti premier bolje varovan. ''Če bi imel policijsko spremstvo, se nesreča morda ne bi zgodila,'' je povedal in dodal, da bodo sprožili svojo preiskavo, poroča CNN.

Analitiki trdijo, da bo nesreča sprožila številna ugibanja o umazani igri. Nek nekdanji ameriški diplomat je že zahteval neodvisno preiskavo, saj naj ne bi bilo prvič, da je v prometni nesreči umrl ali se poškodoval kakšen izmed Mugabejinih tekmecev.

Tsvangirai sicer dobro okreva po petkovi prometni nesreči in naj bi že zapustil bolnišnico.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolivar
08. 03. 2009 03.52
damirg glede na to da je tovornjak ameriški, obstaja velika verjetnost da stoji kaka CIA za tem. Butelj,če bi poznal bi vedel da sta premier in predsednik v Zimbabveju smrtna sovraga(politična seveda) in dokaj verjetno(vendar brez dokazov) je da je za to odgovoren Mugabe!!!
yapi
07. 03. 2009 20.50
od CIE šakal. zgleda si hočejo ZDA tut zimbabve prilastit tko kokr so si prenekatere druge države, najbol očitne pa so afganistan in irak. še dobr da jim pr vietnamu ni uspel.
jaguarxt
07. 03. 2009 20.48
vsepovsod sama mafija
damirg@email.si
07. 03. 2009 20.43
glede na to da je tovornjak ameriški, obstaja velika verjetnost da stoji kaka CIA za tem.
Boris Blagotinšek
07. 03. 2009 20.31
Podobnosti z nesrečo Vuka Draškoviča.
sandi101
07. 03. 2009 19.58
Takih pa res ni škoda,ker itak je vse skorumpirano ...
Smrekar1
07. 03. 2009 19.46
Močno bi se čudil, če tole ne bi bilo naročeno s strani ZANU-PF. Tako oni obračunavajo s političnimi nasprotniki, kar Tsvangirai pač je.