Tujina

Je Mladić res mrtev?

Beograd, 05. 04. 2011 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tako zatrjuje njegova soproga Bosiljka. Njen mož naj bi imel tri možganske kapi in če bi bil živ, bi zagotovo našel način, da bi stopil v stik z družino.

Bosiljki Mladić sodijo zaradi nezakonitega posedovanja orožja, ki so ga med preiskavo decembra 2008 našli v njenem stanovanju v Beogradu. Našli so dve pištoli in štiri revolverje ter lovsko puško in tisoč kosov različnega streliva.

V Beogradu se je začelo sojenje Bosiljki Mladić, soprogi najbolj iskanega haaškega obtoženca Ratka Mladića, zaradi nedovoljenega posedovanja orožja. Dejala je, da s soprogom ni bila v stikih že deset let, in sicer od aprila 2001, ko so aretirali Slobodana Miloševića. Bivši poveljnik bosanskih Srbov je takrat odšel iz njihovega doma v Beogradu.

Mladićeva je znova izrazila prepričanje, da je njen soprog mrtev. Razložila je, da je imel kar tri možganske kapi in če bi bil živ, bi gotovo našel način, da bi stopil v stik z družino. Pred časom je sprožila postopek za razglasitev Mladića za mrtvega, saj tako želi končati nadlegovanje nje in njene družine. Zavrnila je namige, da je postopek sprožila zaradi dedovanja.

V spalnici je imela orožje

Ratko Mladić in njegova žena Bosiljka
Ratko Mladić in njegova žena Bosiljka FOTO: Reuters
Haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Mladića obtožuje genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti. Sodišče je obtožnico izdalo že leta 1995, a je nekdanji poveljnik bosanskih Srbov še vedno na begu.

Danes ni zanikala, da so v njeni spalnici našli orožje. Zatrdila pa je, da ni vedela, kaj je v omari, saj ji je soprog ob odhodu zabičal, da gre za njegove stvari in naj se jih ne dotika. Dodala je še, da je bil njen mož vojaški častnik in da ni brskala po njegovih stvareh, saj bi to bilo enako, kot "če bi on brskal po moji torbici". Zatrdila je tudi, da je vedela samo za pištolo, ki jo je njen soprog dobil ob koncu akademije.

Njun sin Darko Mladić danes ni želel pričati. Sojenje, ki bi se moralo začeti že decembra lani, a so ga preložili zaradi postopkovnih razlogov, se bo nadaljevalo 13. julija.

Na sojenju so bili navzoči tudi podpredsednik Srbske radikalne stranke Dragan Todorović in še dva poslanca te stranke, katere predsednik Vojislav Šešelj je v haaškem zaporu. Poslanci in privrženci stranke pa so pred sodiščem nosili napise "Stop tiraniji nad družino Ratka Mladića" in "general zdrži".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SuperBATman.3
15. 04. 2011 21.31
On je premagal Chucka Norrisa v skrivalnicah :P
bobo1207
11. 04. 2011 10.10
General je u Rusiji pa ga potražite!
Marjeta Vakar
11. 04. 2011 10.02
Naj ga že enkrat primejo in mu sodijo! Štufa sem že te sramotne jare kače njegovega iskanja.
Tonček Balonček
07. 04. 2011 09.55
Mladić je v bosni hotel samo uveljaviti demokracijo in zaščititi civilno prebivalstvo, na žalost s epa ne piše Obanma ali Sarkozy, normalno pa pri takšnih aktivnostih nastaja kolateralna škoda!
Micma
07. 04. 2011 00.14
Predstavnik družine Zorec Potem sta bila tudi Churchill in recimo Eisenhower zločinca, ali pa recimo poglejmo primer slovenske, Rudolf Maister, on je bil pa ja največji zločinec vseh časov, nekaj sovražnikov je pobil kajne?? Daj ne mi s tako hipoijevsko logiko, idi potem drevesa in otroke v afriko objemat da boš vesel. Kako lahko mediji sperejo možgane...
didiss
06. 04. 2011 20.45
legija ti mas problem ta da sploh nimas vere in ne verujes v nic razen v take k so "heroji" sicer beseda srbi ce ves kaj pomeni in kaj ste bili in danes niste nic bolj drugacni,sram me je da tak narod zivi sploh v moji blizini sicer po drugi strani se mi smilite,ste pac genetska napaka
Tadej Zorec 1
06. 04. 2011 20.13
Jebomast, ti si en cvet modrosti, če nekdo ubije enega človeka je zločinec, če je odgovoren za xx ubojev je heroj .... čestitam!
Micma
06. 04. 2011 19.29
Oo, družina Zorec, cvet modrosti, ki zgleda pade na vsako medijsko laž in potem to veselo govorijo naprej, ne da bi se prepričali sami kaj je res. Ne morem verjet kako nekateri ne mislite s svojo glavo in takoj vse na prvo besedo vrjamete...
Tadej Zorec 1
06. 04. 2011 19.20
Ne gre se zato ali zto objavi BBC al pa kdo drug, dejstvo je to da mednarodna skupnost takega početja ne bi smela dovoliti, kot da živimo v srednjem veku. Res pa me zanima koliko otrok in žensk je bilo ubitih na tak način, na srbski strani.Potem pa so tukaj še Vukovar, Sarajevo.... Ne trdim da so srbi slabi ljudje, ampak kdo je ukazal takšen genocid mora odgovarjati, pa naj bo na eni ali drugi strani.
HAWX
06. 04. 2011 17.51
Aha torej možnosti da pa je to res pa ni a ne to pa zato ker je to objavil BBC. Vse si povedal koliko si intelektualno vreden! Vse bo prišlo na dan enkrat. Tako so Srbi leta nazaj trdili da so albanski teroristi ravno to da so počeli grozovite zločine in da so glavni v preprodaji mamail v evropi. In to je bilo vse srpska propaganda. Danes pa je celo EU potrdila da so uck teroristi dejansko zverinsko ljudem rezali organe ven za prodajo,interpol je potrdil da so glavni za mamila v Eu in najdel se je CIA dokument kjer se pred vsem tretira UCK kot teroristicno skupino! Ampak to je vse Srpska propaganda a ne da!! Več kot dovolj si povedal kdo si!!!
Tadej Zorec 1
06. 04. 2011 17.07
Hawx, možno je samo dvoje, ali si srb in zagovarjaš svojo stran, ali pa 20-letnik ki pojma nima kaj se se takrat sploh dogajalo, res pa je da se nikjer ne govori, koliko srbov je bilo ubitih na podoben način, ker ne verjamem da so bosanci mirno gledali na vse.
Tadej Zorec 1
06. 04. 2011 17.04
Hawx možno je samo dvoje, ali si srb iz zagovarjaš svoje ali pa 20 letnik ki pojma nima kaj se je sploh dogajalo.
HAWX
06. 04. 2011 16.05
BBC hahahah to pa bi naj bil verodostojen vir hahahah BBC najbolj propagandni zahodni aparat ujet pred dvema letoma v direkt lazeh in manipuliranju z resnico glede palestine in Izraela! Kje je to potrjeno andreja zakaj pol tega ne potrdi tudi haški tribunal in mednarodni rdeči križ? Ampak važno da ga je bbc cnn in pop tv potrdil a ne kajti danes ljudje itak še razmišljajo samo tako kot jim povedo navedene tv in podobne! Andreja tako je bil tudi dokumentiran posnetek presušenih in shiranih muslimanskih ujetnikov za bodečo žico, slikakatera je preplavila svet in dala sliko ponovnega holokavsta. Tako je verjela aali ne ta novinarka, ki je to posnela dobila Pullitzerjevo nagrado za novinarstvo. Obstaja pa tudi tako dokumentiran posnetek kjer ena Srbska tv snema to novinarko ravno pri tej reportaži ker niso zaupali zahodnim novinarjem ker so očitno lagali in podtikali mnenja svetu no in na tem posnetku se jasno vidi da je novinarka v zagrajenem prostoru in snema ven kjer so se zbrali muslimani pred občino eden od njih pa je slekel majico in ker je bil okostnjak je to v tako prikazanem kontekstu zgledalo kot čisto nekaj drugega. Seveda z montažo in editingom so uredili tako da je zgledalo kot da so oni v ujetem z bodečo žico prostoru v resnici pa so bili čisto svobodni ljudje pred občino. In spet verjela ali ne ta novinarka ni dobila poziv da vrne Pullitzerjevo niti se je opravičila niti je bila kazensko gonjena! Tako laž postane resnica! Ker je bbc to objavil!!!
Tadej Zorec 1
06. 04. 2011 16.05
cansy imaš prav ... naredil je republiko srbsko v bosni .. bravo res je car!
Tadej Zorec 1
06. 04. 2011 16.04
Jebomast, po moje si moraš sam pogledat kak dokumentarec .....
Andreja Zorec 1
06. 04. 2011 15.55
* zanimivo, ravno od gledanja dokumentarcev sem oblikovala mnenje. Predlagam vsem ogled dokumentarcev od BBC Srebrenica in Srebrenica never again.. poglejte si v živo vsa tista okostja (ki jih ni bilo 300, ampak 7000 potrjenih), posnetki so vse dokumentarni..
HAWX
06. 04. 2011 13.21
Ok kaj pa je spet s tabo admin kaj spet brises ker omenjam medije? Dajmo malo razcistit pojme ali dajmo pogledat dejstva proti medijskim lazem! Torej prvo Mladica se ne bremeni da je "poklal" civile ženske in otroke ker je video dokumentirano da so jih z avtobusi odpeljali vse na varno in so še danes živi. Mladiča se bremeni da je ukazal usmrtitev zajetih vojakov kar eni imenujejo kar genocid in z tem zavestno zaradi politicnih ciljev posiljujejo pravni termin genocid. Vsi ustreljeni so bili vojaki in mnogi med njimi so počeli grozovite zločine zoper Srbe pred to akcijo. Zatem številka 7000 ali 8000 je medijska laz in je dokazana kot laz! Mednarodni rdeči križ je izkopal vsega skupaj 3000 mrtvih in pozval bosansko vlado naj dokaze svoje trditve o 8000 ti so samo tiho. Obstaja dokaz da so muslimani v enem dokumentu našteli 37.000 prebivalcev Srebrenice v istem dokumentu pa se navaja da so strogo tiho o tej številki in naj objavljajo številko 45.000. Obstaja dokument pogovora med Izetbegovičem in njegovim generalom kjer pove general da so prestregli pogovor med Srbi kateri je v sledecem kontekstu " da je vceraj bil tu pravi pokol ;Koliko mrtvih 300? Raje dodaj še eno nulo"! Obstaja pričevanje častnika bosanske vosjke ,ki pove da so med prebojem skozi srpske položaje izgubili več kot 2000 ljudi torej med boji nič zločinskega tu! In kot zadnje mednarodno sodišče v hagu ne more dokazati za več kot pa samo 149 streljanj zajetih vojakov! ENO SO MEDIJSKE LAŽI ENO PA DEJSTVA DAJTE ŽE MALO RAZLIKOVAT KAJTI SLIŠITE SE KOT NAVADNE OVCE KI SAMO PONAVLJAJO TISTO BEEEEE Še nekaj dejstev: Ameriški generali so odgovorni za milion mrtvih civilov v Iraku in Afganistanu in to z uporabo prepovedanih orožij kot so osiromašen uran,fosforjeve bombe,karcionogena orozja...itd in to so uporabljali v gosto naseljenih civilnih področjih... Ampak ti pa veljajo za svetnike,osvoboditelje demokrate kajti v vojni pobiti 3000 vojakov je 1000 huje in je genocid kot pa pobiti milijon nedolžnih civilistov in to samo označiti za kolateralno škodo!!! Važno je kdo izvaja ubijanje!!!
Micma
06. 04. 2011 13.01
Andreja Zorec, Me prav zanima iz kje maš tako mnenje, najbrž od prebiranja mladine in podobnih napihnenjih medijev, pojdi malo v realnost, si v živo pogledat razmere, pogledat kašn dokumentarec, seveda če ti mož pusti iz kuhinje..
njoka
06. 04. 2011 12.26
He, he, glej ti to četničad, kako se šopiri... Ne pravim, da je največji krivec ali edini, vendar ne nakladajte o herojih in zaslugah. Če je res nedolžen in je res samo branil narod, ne bi smel biti problem se prikazat na sodišču, a ne!? Naivneži, ne svetujte drugim katerim medijem naj verjamejo, sami pa ste nasedli enim in istim...lol
Modrabluza
06. 04. 2011 12.12
Ta stari kljucavnicar-marsal je ponosen na svojega generala!