Tujina

Kraljice noči brezplačno živele v Berlusconijevi soseski

Rim, 18. 01. 2011 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Š.Z./D.L.
Komentarji
14

"Ste nori? Popolnoma miren sem in uživam." Takole je Berlusconi odgovoril na vprašanje, ali bo zaradi škandala z mladoletno plesalko odstopil. Dekleta naj bi mu pripeljala nekdanja zobozdravnica, ki ji je pomagal do političnega položaja.

Ruby
Ruby FOTO: Reuters

Italijanski tožilci trdijo, da je njihov 74-letni premier Silvio Berlusconi seksal z "velikim številom mladih prostitutk", za kar naj bi imeli trdne dokaze. V zahtevi za hišno preiskavo Berlusconijevih nepremičnin in pisarn so zapisali, da jim je v zameno ponudil ali denar ali brezplačno bivanje v Berlusconijevem stanovanjskem kompleksu. Preiskavo morajo odobriti v parlamentu.

Tožilci sumijo, da je dekleta k Berlusconiju pripeljala njegova nekdanja zobozdravnica Nicole Minetti, ki je danes poslanka v Lombardiji. Za njen politični vzpon naj bi bil zaslužen ravno Berlusconi. Predvsem jih zanima domnevno plačilo za seks s 17-letno Maročanko Karimo El Mahroug, bolj znano kot Ruby. Trdi, da je dobila denar, čeprav ni seksala z Berlusconijem. Prav tako naj ne bi vedel, da je mladoletna, saj naj bi mu rekla, da je stara 24 let.

Italijanski predsednik Giorgio Napolitano in Katoliška cerkev sta Berlusconija pozvala k razjasnitvi obtožb. "Primer je razburil javnost in treba bi ga bilo čim prej razjasniti," je pozval Napolitano. V dnevniku L'Avvenire, ki velja za glasilo italijanske škofovske konference, pa so zapisali: "Že zgolj misel, da je človek, ki je na čelu državnih institucij, lahko vpleten v afere s prostitutkami oziroma z mladoletnimi prostitutkami, kar je še huje, je šokantna."

Opozicija medtem še vedno zahteva Berlusconijev odstop. "Parlament bi moral kar se da hitro glasovati o nezaupnici Berlusconiju in njegovi vladi. Berlusconi ne sme niti minute več voditi Italije. Zaradi njega se Italiji smeji ves svet," je dejal vodja opozicijske stranke Italija vrednot Antonio di Pietro. Na drugi strani pa Berlusconijevi ministri premierju izrekajo solidarnost in se zavzemajo za stabilnost vlade. Zunanji minister Franco Frattini je obtožbe proti Berlusconiju v primeru "Ruby" označil za medijsko manipulacijo, ki ne bi smela vplivati na italijansko politiko.

Berlusconi je na vprašanje, ali bo odstopil, odgovoril v svojem stilu: "Ste nori?" Dodal je, da je popolnoma miren in da uživa.

Italijanski premier Silvio Berlusconi
Italijanski premier Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

Tudi gospodarski minister Giulio Tremonti je zavrnil vse namige v medijih, da naj bi Berlusconi odstopil in njemu predal vodenje vlade. Ponosen je, da lahko zastopa Berlusconijevo vlado v tujini, je dejal. V bran Berlusconiju se je postavila tudi koalicijska Severna liga. "Naša dolžnost je, da delamo naprej in da spravimo skozi parlament pomembne reforme, ki jih potrebuje država," je dejal Roberto Calderoli iz Severne lige.

Vendar tudi v vladajoči koaliciji ni več povsem izključeno, da bi Berlusconi zaradi sodnih preiskav odstopil. "Bomo videli, ali bomo še imeli vse pogoje, da vladamo naprej. V nasprotnem primeru bo prišlo do novih volitev, s katerimi bomo zagotovili svobodo v državi," je dejal Fabrizio Cicchitto, vodja poslanske skupine Berlusconijevega Ljudstva svobode.

Od ločitve v resnem razmerju?

Berlusconi trdi, da ni nikoli plačal za spolne usluge. Obtožbe zanika tudi Minettijeva. Prostitucija v Italiji sicer ni kaznivo dejanje, plačevanje za seks ali zvodništvo mladoletnic pa je prekršek. Berlusconi naj bi mladoletno Ruby še rešil iz pripora, s čimer naj bi zlorabil položaj. Priznal je, da je poklical policiste, vendar po njegovem mnenju ni storil nič narobe, saj se mu je smilila. Dejal je še, da je od ločitve od druge žene Veronice Lario v resnem razmerju. Katera je ženska v njegovem življenju, ni izdal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Damjan Rifelj
20. 01. 2011 19.10
kaj je pa cerkev glasna.. sebe naj pogledajo!!!!
bruselj3
19. 01. 2011 17.56
silvio je prjatu od lublanskega župana
bruselj3
19. 01. 2011 17.55
slišati je da je hudo hudokurčen na plave bejbe!
bruselj3
19. 01. 2011 17.55
bunga, bunga! kdaj boste pa kaj takega pisali o ljubljanskem županu!
tron3
19. 01. 2011 13.54
Silvio je pravi humanist, jest jim je dal pa še prenočišče, ja kje pa bile drugače, morda na cesti uboge punce, pomagla jim je v stiski, vi pa tkole nečedno pišete in mislite, sram vas bodi
Gojcic
19. 01. 2011 09.09
Me zanima, ce so novice o tem, da je Urska Cepin samska ze priromale do Berlusconija. To bi bil par!
jurimuri1
19. 01. 2011 06.12
gospod s prefinjenim okusom
standard
18. 01. 2011 21.56
Verjamem, da ni plačal. Šlo je iz reprezentančnih sredstev kdo ve katerih podjetij vse.
Drejc MB
18. 01. 2011 21.38
Sama favšija... vsi smo krvavi pod kožo samo eni imajo ... pogum in sredstva da si lahko privoščijo več. Ostali pač morajo biti zadovoljni s tečnim knedlom ki ga imajo doma, za katerega so mislili, da se ne bo nikoli spremenil pa se je..... Kdor zna in ja..ca in sredstva pač ima svoje veselje, ostali pa so pač lahko samo favš... In to je vse
major1
18. 01. 2011 21.15
Denar je sveta vladar.
Martian
18. 01. 2011 19.51
Silvio je legenda....pa s Putinom sta mela dobr žur...
Frane Šajn
18. 01. 2011 18.16
Če ni sam plačal kot trdi, ima prav to je zanj uredu blagajnik zato ga pa ma!
slovenac13
18. 01. 2011 17.14
Berlusconi preseli se v sosednjo Slovenijo, tu tajkune in kriminalce ne preganja sodišče. Če pa že najameš super-odvetnike ki za denar preluknjajo sami vse zakone.
broj1
18. 01. 2011 17.11
Če si macho pravi, me zgrabi za krtačo!! ;-) Car se dela norca s cele države!