Tujina

Grozljivi smrti 10-letnika je bil priča njegov brat. Tisti, ki so videli dogajanje, v šoku

Kansas City, 10. 08. 2016 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija še vedno preiskuje smrt 10-letnega dečka na najvišjem toboganu na svetu. Medtem ko vzrok za nesrečo še ni znan, pa so priče razkrile, da je dečkovo obglavljeno truplo ležalo v izteku tobogana in da je bil tobogan ves krvav. Ena od prič pa je dejala, da je ob izteku stal tudi dečkov brat, ki je histerično kričal.

Tragična smrt komaj 10-letnega Caleba Schwaba na najvišjem toboganu na svetu še ni raziskana, so pa ameriški mediji objavili pričevanja prič, ki so zaradi dogodka še vedno pretresene. Tako je ena od prič dejala, da je bil tobogan pošprican s krvjo, ko se je približala izteku tobogana, pa je za splavom, v katerem se obiskovalci spustijo po tem najvišjem toboganu, opazila dečkovo truplo. To naj bi bilo obglavljeno. Kot je dejala priča, je pri izteku stal tudi dečkov starejši brat, ki je ob pogledu na truplo brata začel kričati. "Pravkar sem videl, kako je moj mali brat umrl zaradi ene od vaših atrakcij," naj bi na osebje kričal 12-letnik.

Ena druga priča je dejala, da je slišala glasen ropot, ki je prihajal iz smeri tobogana, nato pa je na dnu tobogana zagledala truplo. Reševalec, ki je stal pri izteku, je poskušal zadržati množico stran od trupla, pripoveduje priča, ves čas pa je ponavljal, da dečku ne more več pomagati. Za lokalni medij ABC7 je priča še dejala, da je bil prvi sedež na splavu prazen, zato domneva, da je deček sedel prav na sprednjem sedežu. Po tej domnevi bi lahko bil za nesrečo kriv tudi varnostni pas, saj je ena od prič že v torek dejala, da se je na usodno nedeljo večkrat spustila po toboganu in vsakič pas na prvem sedežu ni deloval brezhibno.

Caleb se je po toboganu spustil skupaj s še dvema ženskama.
Caleb se je po toboganu spustil skupaj s še dvema ženskama. FOTO: AP

Grozljiva nesreča se je zgodila v nedeljo v vodnem parku Schlitterbahn v Kansas Cityju, deček pa je bil v zabavišču skupaj s svojo družino. Caleb se je po toboganu z imenom Verruckt (v prevodu 'zmešan'), ki je visok kar 17 nadstropij, spustil skupaj s še dvema ženskama, ki sta bili v nesreči poškodovani po obrazu. Ali so vsi trije potniki imeli skupaj dovolj teže in ali je Caleb zadostil zahteve po minimalni višini 137 centimetrov, policija še preverja, prav tako še ni sporočila vzroka tragedije.

V torek je policija sporočila le, da so bile za Caleba usodne poškodbe vratu. Druge podrobnosti še niso znane, saj se policijska preiskava nadaljuje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3