Tujina

Iztiril vlak, šest mrtvih

Madrid, 21. 08. 2006 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na severozahodu Španije je iztiril potniški vlak. Po podatkih policije je umrlo šest ljudi, več deset je ranjenih.

V nesreči je umrlo najmanj šest ljudi
V nesreči je umrlo najmanj šest ljudi FOTO: Reuters


Pri mestu Villada v regiji Palencia na severozahodu Španije je iztiril potniški vlak. Pri tem je po uradnih podatkih življenje izgubilo najmanj šest ljudi, medtem ko so španski mediji poročali celo o osmih žrtvah. Več deset oseb je ranjenih, med njimi sta dva v kritičnem stanju. Tudi podatki o številu ranjenih se precej razlikujejo. Mediji, ki navajajo neimenovane reševalce, ki so bili na kraju dogodka, so poročali o okoli petdeset ranjenih, uradno pa naj bi poškodbe utrpelo kar 64 ljudi.
 
Vzroki nesreče, ki se je zgodila okoli 16. ure, še niso znani, je pa policija že izključila možnost terorističnega napada. Po navedbah prič sta iztirila dva od šestih vagonov in se prevrnila. Na drugem vagonu naj bi tudi opazili dim, zato sklepajo, da se je pred postajo v Villadi zaletel v steber mostu. “Vagon je začelo zanašati z leve na desno, okna so popokala in potovalke so letele vsepovsod, nato pa je nenadoma vse obstalo. Bilo je veliko dima, mislil sem, da gre za požar,” je dejal nek potnik.

Na kraj nesreče so takoj prispeli policisti, gasilci in reševalci, ki so iz razbitin že uspeli rešiti vse potnike, poroča španski časnik EL Mundo. Poškodovane so v bolnišnico prepeljali s štirimi helikopterji.

S podjetja Renfe, ki upravlja španske železnice, so sporočili, da je bil vlak iz La Corune in Viga namenjen v francoski Hendaye ob meji s Španijo, z njim pa je potovalo 426 ljudi. Med potniki so bili tudi številni romarji, ki so se vračali z romarske poti v Santiago de Compostella.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikijakob1@email.si
22. 08. 2006 15.54
molimo za romarje, saj sem tudi sam s prijateljem na tem romanju. igor in floris