Tujina

Izsledili vojaka, ki je streljal na svoje kolege

Seul, 22. 06. 2014 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Južnokorejska vojska je izsledila pobeglega vojaka, ki je na meji s Severno Korejo ustrelil pet pripadnikov svoje enoto. Začelo se je obstreljevanje z obeh strani, vsaj en vojak je ranjen. Pobegli vojak naj bi imel težave s prilagajanjem vojski, na sam kraj pa so prišli tudi njegovi starši.

Južnokorejska vojska se je danes zapletla v oster strelski obračun s pobeglim vojakom, ki je minulo noč na meji s Severno Korejo ustrelil pet pripadnikov svoje enote, sedem pa ranil. 23-letni vojak Lim je začel streljati na svoje kolege na obmejni postojanki na vzhodnem delu močno zastražene meje.

Lim je s kraja dogodka pobegnil, oborožen s puško in zalogo streliva. Več tisoč pripadnikov vojske se je ob pomoči helikopterjev odpravilo za njim in ga po navedbah obrambnega ministrstva izsledilo pri osnovni šoli kakih 10 kilometrov od meje. V obstreljevanju je bil najmanj en vojak ranjen.

Po poročanju lokalnih medijev so na pomoč poklicali tudi Limove starše, ki so ga pozvali k predaji. A zaenkrat neuspešno, saj se pobegli vojak še vedno skriva. Utrdil naj bi se v gozdičku na griču nad šolo. Kakih 500 prebivalcev sosednje vasi so preventivno evakuirali iz njihovih domov.

Po navedbah vojske bi moral Lim v prihodnjih mesecih zaključiti obvezno služenje vojaškega roka. Imel naj bi težave s prilagajanjem vojski, njegove psihološke ocene pa so nalagale njegovim nadrejenim, da mu posvečajo posebno pozornost.

V vojaški enoti, v kateri je služil Lim, se je že leta 1984 zgodil podoben incident. Eden od vojakov je streljal na svoje kolege v vojašnici in pri tem ubil 15 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Muscular
22. 06. 2014 16.54
-2
Mater takšne igre pa js tudi igram.....:))
EricFlat
22. 06. 2014 14.39
+4
Pet jih je ustrelil, sedem pa ranil. Kako je to? A tistih sedem je s palico po glavi ali kaj?
kim llsung
22. 06. 2014 13.47
+0
Un mu je cip vstavil v glavo.....