Tujina

Izraelska vojska prepoznala novo grožnjo: Pokemon Go

Jeruzalem, 01. 08. 2016 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mobilna igra Pokemon Go predstavlja resno varnostno grožnjo, je svojim pripadnikom sporočila izraelska vojska. Ker aplikacija potrebuje dostop do fotoaparata in lokacije, bi lahko na tak način neznanci prišli do občutljivih informacij o vojaških bazah. Zato so vojakom prepovedali lov na pokemone. Medtem pa so zavarovalnice že začele ponujati zavarovanja za lovce na pokemone.

Lov na pokemone
Lov na pokemone FOTO: AP

Poveljstvo izraelske vojske je svoje vojake opozorilo o novi grožnji – priljubljeni mobilni igri Pokemon Go. Iz vojske so namreč sporočili, da so svojim pripadnikom prepovedali igranje omenjene igre na območjih vojaških baz iz varnostnih razlogov. Poudarjajo namreč, da igra aktivira fotoaparat mobilnega telefona in dostopa do lokacije. Na ta način pa bi lahko izdali občutljive informacije o lokacijah vojaških baz, pa tudi posnetke samih vojašnic.

Vojska je prav tako zaskrbljena, da bi lahko vojaki namestili lažno aplikacijo, ki posnema Pokemon Go, s tem pa bi lahko inofrmacije z vojaških telefonov prišle v napačne roke.

Mnogi pa so v obsedenosti s Pokemoni takoj videli priložnost za posel. Tako je ena od izraelskih zavarovalnic že ponudila zavarovanje za igralce te nalezljive igre. Iz različnih koncev sveta namreč poročajo o številnih nesrečah, ker so ljudje med iskanjem pokemonov tako zatopljeni v zaslone svojih pametnih telefonov, da niso pozorni na svet okoli sebe. Jifat Reiter iz AIG je dejal, da so prejeli že precej povpraševanj za nezgodno zavarovanje pokemon igralcev.

Nove posodobitve aplikacije otežujejo goljufanje

Skoraj mesec dni po tem, ko je igra zasvojila skoraj ves svet, so nove posodobitve aplikacije prinesle nekaj velikih sprememb, ki naj bi predvsem otežile goljufanje. Onemogočili so storitve 'tretjih strank' kot je priljubljen PokeVision, ki je igralcem razkrivala, kje vse se skrivajo pošasti.

Med drugim so denimo izginile sledi, ki so se pojavljale na kraju, kjer naj bi se skrival pokemon. Igralci so se pritoževali, da sledi nimajo smisla ter da so zavajale. Prav tako so umaknili funkcijo za varčevanje baterije. Novost je tudi to, da si igralci lahko spreminjajo avatar, kar doslej ni bilo možno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
01. 08. 2016 21.59
+2
Tole od zavarovalnic ne preseneča, je bilo samo vprašanje časa, sicer pa so hitre, ... kakšni so pa pogoji takega zavarovanja, pa se je seveda drugo vprašanje.
darlok
02. 08. 2016 11.42
+2
Verjetno so vsi prijazni in sladki, ko ti sestavijo ponudbo in obljubijo vse možno ter poberejo denar. Ko pa se ti res kaj zgodi, se pa verjetno takoj oglasijo, da nisi igral pokemonov, ampak neko drugo igro in ne dobiš denarja. Pol pa se ali preganjaš po sodiščih ali pa ti ponudijo nekaj malega, a daleč pod zneskom, ki si ga pričakoval.
kraljicavesolja
01. 08. 2016 20.39
+2
A na Kitajskem in v RUsiji maš tko al tko prepovedane te POkemone.
ONniON
01. 08. 2016 20.35
+16
ta svet dekadenten v glavo samo propada !
proofreader
01. 08. 2016 19.39
-7
Kamero se lahko izklopi in porabi manj baterije. Samo povem.
razerznak
01. 08. 2016 19.33
+21
sej majo pa prav, pokemon go je ultimativna spy app, vkloplena kamera pa lahk vse poslika v stanovanju hiši, v pogojih itak piše da lahko vse pošlejo na zahtevo