Tujina

Izraelska likvidacija?

Jeruzalem/Bejrut, 30. 09. 2006 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodjo Hezbolaha je treba likvidirati, saj je utelešenje zla, je izjavil član izraelskega varnostnega kabineta.

Vodja Hezbolaha Hasan Nasralah na televiziji
Vodja Hezbolaha Hasan Nasralah na televiziji FOTO: Reuters
Potem ko se je od dneva, ko so izbruhnili spopadi med Izraelom in Hezbolahom, skrival, se je vodja Hezbolaha Hasan Nasralah v javnosti prvič spet pojavil ob "zmagi" 22. septembra. Njegovega predhodnika so Izraelci ubili leta 1992.

Član izraelskega varnostnega kabineta, minister Benjamin Ben Eliezer, je na izraelskem vojaškem radiu izjavil, da je treba vodjo libanonskega skrajnega gibanja Hezbolah Hasana Nasralaha "likvidirati ob prvi priložnosti", saj je "utelešenje zla", ne le za jude, temveč tudi za muslimane in kristjane.

Eliezer ni izključil niti možnosti za obnovitev sovražnosti v južnem Libanonu po umiku izraelskih sil, ki naj bi bil po navedbah sil ZN v Libanonu (UNIFIL) končan v nedeljo. "Moj vtis je, da bi lahko vojna v Libanonu v prihodnjih treh ali štirih mesecih znova izbruhnila," je dejal in namignil, da libanonska vojska in UNIFIL ne bodo mogli zadržati Hezbolaha. "Hezbolah bo izkoristil priložnost za svojo okrepitev," meni.

Izraelski premier Ehud Olmert je po drugi strani izključil možnost novih spopadov v bližnji prihodnosti.

Libanon: Izrael bo končal umik v nedeljo

Izrael še vedno nadzira deset položajev na jugu Libanona.

Poveljnik mirovnih sil Združenih narodov v Libanonu (UNIFIL), general Alain Pellegrini je medtem libanonskega premiera Fuada Sinioro obvestil, da bo Izrael z umikom z juga libanonskega ozemlja zaključil v nedeljo, je sporočila predstavnica libanonske vlade.

Predstavnica izraelske vojske v Tel Avivu je potrdila, da se izraelska vojska namerava v nedeljo umakniti z več položajev na jugu države, ni pa povedala, če bodo z umikom v nedeljo tudi zaključili. "UNIFIL nameravamo predati nadzor nad več sektorji," je povedala predstavnica izraelske vojske, ni pa dala nobenih izjav o dokončnem umiku, saj bi po njenih besedah takšne podrobnosti o operaciji ogrožale varnost.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rijad Proši?
30. 09. 2006 22.06
pa par sionistov tud, zasluži likvidacijo, posebno tisti, ki so ubijali libanonske in palestinske otroke.