Tujina

Izrael in Hamas spet kršita premirje

Gaza/Washington, 03. 02. 2009 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Gazi je znova vroče. Izrael z letalskimi napadi odgovarja na raketni napad Hamasa. Clintonova pa medtem obljublja večjo ameriško vpletenost v bližnjevzhodni konflikt.

Izraelci naj bi napadali predvsem podzemne rove med Gazo in Egiptom.
Izraelci naj bi napadali predvsem podzemne rove med Gazo in Egiptom. FOTO: Reuters

Izraelske zračne sile so v dveh ločenih napadih danes bombardirale predore med Gazo in Egiptom ter oporišče palestinskega gibanja Hamas na jugu Gaze. Do izraelskega napada na Gazo je prišlo, ker so palestinski skrajneži prvič po koncu izraelske ofenzive na Gazo na izraelsko obalno mesto Aškelon davi izstrelili raketo tipa grad.

Najmanj tri izraelske rakete naj bi po navedbah prič zadele predore vzdolž meje med Gazo in Egiptom, skozi katere naj bi Hamas po navedbah Izraela tihotapil orožje. Ena raketa naj bi zadela tudi položaj oboroženega krila Hamasa, Brigad Ezedina al Kasama. O žrtvah za zdaj ne poročajo. Izraelska vojska je prebivalce obmejnega območja sicer predhodno pozvala, naj zapustijo domove.

Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton pa je medtem na današnji novinarski konferenci skupaj s posebnim odposlancem ZDA za Bližnji vzhod Georgem Mitchellom ponovila zavezo Washingtona za ustanovitev neodvisne palestinske države ter zagotovitev miru in varnosti za Izrael.

Gaza je bila že minuli mesec popolnoma v ruševinah.
Gaza je bila že minuli mesec popolnoma v ruševinah. FOTO: Reuters

Mitchell se je v ponedeljek vrnil s svoje prve poti v regiji, med katero je obiskal Egipt, Izrael, Zahodni breg, Jordanijo in Saudsko Arabijo. Na novinarski konferenci je povedal, da želi imeti v regiji redno in stalno prisotnost in da bodo s potrpežljivostjo in odločnostjo pomagali vsem tistim, ki želijo mir.

Mitchell naj bi želel v Jeruzalemu odpreti svoj urad, kjer bi diplomati lahko vsak dan pomagali pri reševanju tekočih zadev na terenu. O ustanovitvi urada naj bi se dogovoril na srečanju s Clintonovo in predsednikom Barackom Obamo v sredo.

Nova ameriška državna sekretarka obljublja palestinsko državo in varnost za Izrael.
Nova ameriška državna sekretarka obljublja palestinsko državo in varnost za Izrael. FOTO: Reuters

Imenovanje posebnega odposlanca za Bližnji vzhod in Mitchellova namera, da odpre urad, kažeta na drugačen pristop do krize, kot ga je imela administracija predsednika Georgea Busha, ki se je zanašal predvsem na potovanja svoje državne sekretarke Condoleezze Rice v regijo in se je šele proti koncu svojega drugega mandata osebno vmešal z organizacijo mirovne konference v Annapolisu. Clintonova je danes dejala, da je bila Mitchellova pot v regijo le uvod v nadaljnjo vpletenost ZDA za iskanje rešitev na visoki ravni. S tem želijo ZDA poslati jasno sporočilo, da so ZDA zavezane prizadevanjem za mir in bodo še naprej trdo delovale za napredek.

Clintonova se bo danes sestala še s prvima tujima zunanjima ministroma na uradnem obisku v State Departmentu, z nemškim kolegom Frankom Walterjem Steinmeierjem ter britanskim kolegom Davidom Milibandom. V sredo pa bo sprejela francoskega zunanjega ministra Bernarda Kouchnerja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BellaCiao
05. 02. 2009 08.09
1.HAMAS = leglo ideoloških retardirancev, ki zlorabljajo ISLAM in načrtno izpostavljajo svoj narod, za dosego LASTNE SAMOPROMOCIJE!!!!!!!!!!!!!!!!! 2.IZRAEL = IDIOTSKA TVORBA BREZ PRIMERE...S svojo politiko kar PRODUCIRAJO nove in nove Hamasovce...Še enkrat se je pokazalo, da bombardiranja in raketiranja uničujejo samo življenja obočajnih ljudi...predvsem otrok...med tem ko vojaškega učinka NIMAJO!!! 3.Treba je storiti VSE, da se obvaruje življenja NEDOLŽNIH OTROK in CIVILISTOV...tako v IZRAELU, kot v PALESTINI...
Uroš Palhartinger
04. 02. 2009 19.42
Koniqi, pa se ti ne zdi da stvar jemlješ preveč zares in preveč osebno??? Poskusi igrati Traviana in si ohladi živce...
jansa-arms
04. 02. 2009 19.04
vidim da vas je tukaj veliko nepoznavalcev in stvari jemljete površo in povšalno ! zato vam pa skušam razložiti nekatere stvari o katerih ne boste slišali v nobenih medijih ! zato nič da bi izrael že pred leti sprožil vojno ! niti ni rečeno da bo izrael jo sprožil ! kdo pa ima popolni vpogled v tajne načrte še bolj tajnega združenja ? Leo Zagami je bil skoraj v samem vrhu manipulativne piramide pa nima čisto vseh informacij ! splošna vojna bo takrat kot je v načrtu in nič prej kvečjemu kako leto pozneje ! ker morajo prvo vsi dejavniki dozoreti !
jansa-arms
04. 02. 2009 18.48
oprostitev: zagotov se motiš ! izrael ima najboljše orožje in zda je njihova neomajna zaveznica pol pa razmisli če nimajo jajc !
jansa-arms
04. 02. 2009 18.46
Od kje, mislite, dobi kitajska, ruska, arabska, nemška, ameriška, srbska ali katerakoli druga vlada denar za izgradnjo svoje vojaške industrije? Kaj res verjamete, da obstaja država, ki bi lahko izgradila vojaško industrijo s svojimi lastnimi sredstvi? Danes ni niti ene države na tem svetu, ki bi ne bila tako zadolžena, da bi lahko preživela brez posojil mednarodnih bankirjev. Mislite, da so imeli Srbi dovolj denarja za financiranje orožja za svojo vojno? Če bi Rusi začeli svetovno vojno, od koga mislite, bi si sposodili denar? Seveda od mednarodnih bankirjev. Rothschild nima brez razloga eno svojih bank tudi v Kremlju. Prav zato se imenujejo MEDNARODNI bankirji. Ne zanima jih, kaj bo z npr. z Anglijo ali ZDA. Kjerkoli je denar, tam so tudi mednarodni bankirji. In ker je vojna najboljši vir denarja, so zanjo vedno zainteresirani. Če ti bankirji nočejo vojne, potem ni posojil in ni orožja. Tako preprosto je to. Če država hoče v vojno, mora najprej vprašati bankirje, če se s tem strinjajo. Če se strinjajo, pride z njihovo finančno pomočjo do izgradnje vojaške industrije in vojna se lahko začne. Če se ne strinjajo, ker bi to lahko bilo v nasprotju z njihovimi načrti, ni posojila in brez denarja ni orožja in brez orožja ni vojne. In ko do vojne enkrat pride, ne gre za nekaj milijonov dolarjev, temveč za milijardne vsote
BanNePomagaNi?Ovca
04. 02. 2009 18.43
Izrael nima jajc ima avokado - ta velik :)
Uroš Palhartinger
04. 02. 2009 18.37
Koniqi, MuZLIjev je skoraj milijarda in pol... Zmenite se med sabo... HEHEHE NIKOLI, NEVER EVER
jansa-arms
04. 02. 2009 18.36
Verjamem, da Protokoli sionskih starešin in Novi Satanov testament primerno opisujejo mahinacije, ki jih izvajajo tisti, ki vlečejo niti svetovnih dogodkov. Morda bo kdo rekel, da je dejavnost Iluminatov za svetovno prevlado nerealna in neverjetna, da se narode na Zemlji ne vara, da se množice ne da voditi in jih pripraviti, da gredo v vojne. A vendar vsak, ki zna kritično razmišljati, ne more zanikati konfliktov, sovraštva, vojn in nemirov, lakoto in bedo, rasno sovraštvo v VSAKI državi tega sveta, prizadevanje za neodvisnost, neuspešnost vlad, podkupljivost politikov, naraščajočo izprijenost in surovost človeštva, zadolženosti držav, nestabilnosti valut, gospodarskih kriz, nezaposlenosti, nemirov med ljudmi. Precej nenavadno naključje je, da zdajšnje okoliščine v svetu tako popolno ustrezajo Protokolom in da je bil načrt Alberta Pike-a s tako zastrašujočo natančnostjo uresničen. Prav tako bi rad spomnil na dejstvo, da je bilo pri podpisovanju versajske pogodbe prisotnih pet ROTHSCHILDOVIH agentov, kar lahko preverite v vsaki zgodovinski knjigi. Delali so kot SVETOVALCI voditeljev Anglije, Francije in ZDA. In ker vemo, da je bila pogodba oblikovana tako, da je do vojne brezpogojno moralo priti, bo VSAKDO uvidel, kakšni so bili nasveti ROTHSCHILDOVIH AGENTOV. Razmislite o tem. Naj citiram Franklina D. Roosevelta: »V politiki se nič ne pripeti po naključju! Če se karkoli zgodi, ste lahko prepričani, da je bilo tako načrtovano!« Načrtovali so obe svetovni vojni (in prihajajočo prav tako), jih financirali in v njih zmagali. Načrtujejo in povzročajo gospodarske trende, propadanje držav, in izrabljajo politične in gospodarske okoliščine v svojo korist in v škodo preprostih ljudi. Zato so tudi tako nepojmljivo bogati. Ti ljudje po eni strani hočejo, da jih spoštujemo in častimo, medtem ko po drugi strani, narodom prikrito prizadevajo katastrofe in so pobudniki vojn. Že stoletja ustvarjajo nasprotujoče si strani, da bi s tem zmedli ljudi, in jih uporabili za prve bojne vrste in za to da zanje opravijo umazan posel. Če se kje zalomi, so vedno krive marionete, ne pa tisti, ki z njimi upravljajo.
jansa-arms
04. 02. 2009 18.26
Kot mednarodna sila so židje danes nepremagljivi, kajti če bi jih kdo napadel, jim bodo vedno na pomoč priskočili drugi!
Uroš Palhartinger
04. 02. 2009 18.22
Ker je Koniqi Koniju potekla licenca za voznika kamiona ne more več švercati droge na klasičen način... Zato sedaj prevaža pogrebni avto na relaciji Dortmund - Zenica...
Uroš Palhartinger
04. 02. 2009 18.20
Koniqi komaj čaka da mu stric umre... V trebuhu pokojnega strica bo lahko prešvercal kar nekaj kilogramov droge...
BanNePomagaNi?Ovca
04. 02. 2009 18.19
Aja sem pozabu, koni je bolj levičar, pardon :)
jansa-arms
04. 02. 2009 18.18
alduri : veš jest mislim ako saudijcem baron edmund rotshild zapre pipico bojo vsi z rolls roycev morali nazaj na kamele ! predvidevanja so taka da je več kot polovica sveta neposredno v lasti rotshilovih !
Uroš Palhartinger
04. 02. 2009 18.17
Koniqi je nekoč švercal heroin v danki... Pa mu je skoraj kondom z drogo v črevesu razžrlo, ker je naletel na gnečo na Obrežju... Zato se je specializiral na naboje...
BanNePomagaNi?Ovca
04. 02. 2009 18.13
Kje ste lupčki, a sem kay zamudil , vidim da dogaja ... polno kalamarov ...
jansa-arms
04. 02. 2009 18.13
babuskaeva . a je kdo slučajno omenjal tega lea kot jasnovidca ?
alduri
04. 02. 2009 18.12
koni9- verjami, svet upravljajo Savdijci, cas bo to pokazal.
jansa-arms
04. 02. 2009 18.10
Bavarski Iluminati so začeli že v času francoske revolucije s širjenjem svoje propagande po bralnih društvih, da bi javno mnenje oblikovali po svojih zamislih. Pozneje, v 19. stoletju, ko je Rothschild že prevzel Angleško banko, so začeli v ta namen uporabljati židovsko tiskovno agencijo REUTERS. Tiskovne agencije kot WOLFF v Berlinu in francoski HAVAS imajo isti cilj: izgradnjo mednarodnega monopola novic. »Tavistockov inštitut« je središče raziskav angleškega psihološkega vojskovanja. Tavistockove metode so bile, kot je bilo omenjeno, uporabljene v Angliji in Ameriki. Tisk, radio in filmi, ki že desetletja služijo manipulaciji množic, lahko zdaj imenujemo pranje možganov. Psihološke vojne tehnike s katerimi so začeli v WELLTNGTONOVI HIŠI in jih izpopolnili na TAVISTOCKOVEM INŠTITUTU ZA PROUČEVANJE LJUDI, Edward Bernay opisuje takole: »Vzporedno z rastjo prebivalstva so potekali napori Iluminatov na področju nadzora množične zavesti. Zahvaljujoč tiskovnim agencijam, tisku, časopisom, telefonu, radiu in letalom, ki jih vse nadzirajo Iluminati, se ideje in mnenja lahko hitro razširijo po vsej državi. Zavestno in inteligentno manipuliranje vedenja in mnenja množice je eno najpomembnejših prvin demokratične družbe. Tisti, ki te mehanizme uporabljajo, so dejanske sile, ki vladajo svetu.«
-.-krneki
04. 02. 2009 18.03
Upam da nima težav z vetrovi kadar šverca naboje LOL xD
Uroš Palhartinger
04. 02. 2009 18.02
Ja Avantazija, nabojev za AK kar primanjkuje na črnem trgu... Gotovo Koniqi zaluži kakšen € z rektalnim švercom nabojev...