Tujina

Italijanska mornarica našla ladjo, na kateri je umrlo 700 migrantov

Rim, 07. 05. 2015 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ladjo, ki se je z več kot 700 migranti prevrnila in potopila v bližini libijske obale, so zdaj našli na globini 375 metrov. Po besedah preživelih, naj bi bila večina prebežnikov zaklenjena v podpalubju, zato jo bodo skušali dvigniti na površje. Brodolom je preživelo le 28 ljudi.

Razbitino ladje naj bi našli 85 milj od libijske obale.
Razbitino ladje naj bi našli 85 milj od libijske obale. FOTO: Enex video

Italijanska vojna mornarica je sporočila, da je locirala potopljeno razbitino ladje, na kateri naj bi minuli mesec umrlo okoli 700 migrantov. Razbitino so odkrili 85 milj od libijske obale na globini 375 metrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tožilstvo na Siciliji, ki vodi preiskavo ene najhujših pomorskih nesreč v Sredozemskem morju v zadnjih desetletjih, je naročilo mornarici, naj poišče ladjo in ugotovi, ali bi jo bili možno dvigniti na površje.

Na ladji je bilo po nekaterih ocenah 750 ljudi, ko je izplula iz Libije. Brodolom je preživelo le 28 ljudi, v morju pa so našli le 24 trupel.

Iz morja so potegnili le 24 trupel.
Iz morja so potegnili le 24 trupel. FOTO: Reuters

Preživeli so povedali, da je bila večina migrantov, ki so si želeli v Evropo, zaklenjenih v podpalubju, ko se je prevrnila in potonila po trku s trgovsko ladjo, ki je odgovorila na klic v sili.

Proti dvema preživelima - kapitanu iz Tunizije in članu posadke iz Sirije - poteka preiskava zaradi nenaklepnega umora, povzročitve brodoloma, spodbujanja nezakonitega priseljevanja in nezakonitega pridržanja.

Italijanski premier Matteo Renzi je napovedal, da bodo ladjo dvignili z morskega dna, če bo mogoče, in žrtve dostojno pokopali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

covjek_
08. 05. 2015 06.44
+2
Groza...to je nekdo namerno potonil
Bruhalnica24
07. 05. 2015 20.02
-4
Posledice Ameriškega imperializma in bombne demoktacije ...
Misija1
08. 05. 2015 12.00
+6
Kako je fino posplosevat, se posebej tvoj vzdevek jasno kaze izvor in izvor je splosno znano nastrojen proti ZDA. Problem nastane, ko izves, da vecina teh priseljencev prihaja iz vzhodno afriskih drzav, ki NIKOLI IN NIKDAR niso bile pod ameriskim vplivom, niti tam amerika ni delala "reda". To so drzave, ki so od nekdaj pod arabskim okriljem, standard teh drzava pa je na nizkem nivoju napram ostale Afrike predvsem zaradi istega faktorja. Ampak kaj, ko je najlazje amerofobu okrivit americana za vse tezave!
carevicmilic
07. 05. 2015 19.57
+2
Tanke so meje med obupom in pohlepom, s prvim se začne in z drugim konča. Ko človek v želji da si izboljša položaj hitro prestopi mejo in gre preko trupel da doseže svoj cilj. Ko nimaš kaj izgubiti ti postane vseeno za druge.