Tujina

FOTO in VIDEO: Pod ruševinami nadvoza v Indiji ni več preživelih

Kalkuta, 01. 04. 2016 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pod ruševinami nadvoza, ki se je v četrtek zrušil v indijski Kolkati, ni več preživelih, so sporočili reševalci. Po nesreči, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo 25 ljudi, je indijska policija danes aretirala pet predstavnikov gradbenega podjetja, ki je gradilo nadvoz.

Po nesreči, v kateri je po zadnjih podatkih umrlo 25 ljudi, je indijska policija sprožila preiskavo in aretirala pet predstavnikov gradbenega podjetja, ki je gradilo nadvoz. Zapečatili so tudi njihove prostore. Okoli 80 metrov še ne dokončanega nadvoza se je zrušilo na ulico v živahni soseski Burrabazar in pod seboj pokopalo pešce, avtomobile in motorne rikše.

Izpod betonskih blokov in jeklenih gredi so s posebno opremo doslej rešili okoli 100 ljudi. Okoli 70 ljudi je bilo poškodovanih.

Pri iskanju žrtev je sodelovalo več sto reševalcev, na pomoč so jim priskočili tudi vojaki in policisti. "Operacija reševanja je skoraj končana, saj ni več preživelih," je dejal tiskovni predstavnik sil za odziv za katastrofe Anil Shekhawat.

Policija je pred tem sporočila, da bo reševalna operacija potekala, dokler ne bodo odstranili vseh ruševin.

Indijska policija je medtem aretirala pet predstavnikov gradbenega podjetja IVRCL iz Hyderabada, ki je gradilo nadvoz. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za visoke predstavnike podjetja.

Gradnja dva kilometra dolgega nadvoza se je začela leta 2009 in bi morala biti končana v poldrugem letu, a je podjetje, ki ga gradi, zaradi finančnih težave zamudilo že več rokov za dokončanje.

V Indiji so nesreče med gradnjo objektov pogoste. Strokovnjaki kot razlog zanje navajajo slabe materiale in pomanjkljiv nadzor nad gradnjo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
01. 04. 2016 15.12
Žalostno. / pa da ni bil Glavni morda učenec enega našega.., kupil diplomo ..., in....