Tujina

Bo Čačić zaradi prometne nesreče odstopil?

Zagreb, 30. 06. 2012 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška kmečka stranka zahteva, da podpredsednik hrvaške vlade Radimir Čačić odstopi s položaja. Če tega ne bo storil, pozivajo premierja Milanovića, naj ga odstavi. Razlog je prometna nesreča iz leta 2010, v kateri sta umrli dve osebi.

Hrvaška kmečka stranka (HSS) od podpredsednika hrvaške vlade Radimirja Čačića zahteva, da odstopi s položaja. Razlog je prometna nesreča, v kateri je bil udeležen leta 2010 in v kateri sta umrli dve osebi.

V primeru da Čačić, ki je sicer tudi gospodarski minister, odstopa ne bo podal, omenjena stranka poziva premierja Zorana Milanovića, naj ga razreši s položaja, saj menijo, da bo vsako njegovo sodelovanje v vladi ali drugih državnih organih, še posebej v nadzornem odboru podjetja INA, škodilo Hrvaški.

Trenutek, ko je Čačić slišal razsodbo.
Trenutek, ko je Čačić slišal razsodbo. FOTO: dnevnik.hr

"Premier Milanović je dvoličen, ko poskuša Čačića ščititi pred odgovornostjo, medtem ko je od nekdanje ministrice Holyjeve zahteval, da odgovarja za bistveno manjšo napako," so zapisali v sporočilu za javnost. Spomnili so, kako je Socialdemokratska stranka (SDP), ki jo vodi Milanović, od župana Zagreba Milana Bandića zahtevala, da odstopi zaradi prometnega prekrška. Če bo torej Milanović še naprej zagovarjal Čačića, bo izgubil lastno kredibilnost, menijo. Premier pa je že dejal, da bo Čačiću prepustil, da se sam odloči, ali bo ostal na položaju ali ne. Čačić pravi, da pod pritiski ne bo sprejel nobene odločitve.

Že v petek je sodišče v madžarskemu mestu Kaposvaro zaradi omenjene nesreče Čačića obsodilo na 22 mesecev zapora pogojno s preizkusno dobo treh let, plačati pa bo moral tudi več tisoč evrov za stroške sojenja. Razsodba sicer še ni pravnomočna.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LovecNaKomuniste
01. 07. 2012 09.22
+3
Tale Milovanovič je tut ena barbika.... So Hrvati tam kjer smo bili mi pred 4 leti.
Principat
30. 06. 2012 22.30
+1
ne zagovarjam nikogar , vendar smo pred nekaj leti n aenem forumu pametovali o besedi " NESREČA ", tako pa če bi besedo nesreča črtali nam samo ostane odločitev o nameri dogodka in v tem trenutku se pojavi spet pametovanje , ki pripelje do spremembe v sodstvu svetovnem razmahu ali normalno dalje živeti s sprejetjem , da se drugače ni izšlo ali pa enostavno usmrtitev , saj taki ne sodijo v nadaljni razvoj te družbe
sasakene16
30. 06. 2012 20.38
+3
Tale Milanovič je pa povsem mimo usekal.. moj bog, kako neumno!
Igor__Zmaj
30. 06. 2012 17.12
+11
Bi pa odstopil, če odločitev sodišča ne bi bila pogojna...kako bi pa iz zapora vodu stranko ???
Igor__Zmaj
30. 06. 2012 17.13
+18
zdaj me je šele jasno zakaj pri nas vse lopove in šlampaste dohtarje-morilce obsodijo pogojno.