Tujina

Hrvati razočarani nad vedenjem turistov

Zagreb/Split, 24. 07. 2012 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Turistom na dopustu očitno popustijo vse zavore, pozabijo na manire in opozorila ter si po domače povedano "dajo duška", tožijo razočarani Hrvati, ki so tujce v zadnjih dneh zaman opozarjali na nevarnosti.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO: Reuters
Turisti na Hrvaško ne hodijo le na počitek, pač pa bi se očitno radi tudi znoreli, ugotavljajo naši južni sosedi. Problem je v tem, da to prepogosto počnejo povsem brezglavo, s čimer v nevarnost spravljajo tako sebe kot tudi druge.

400 kun za neupoštevanje opozoril glede močne burje

Da resnično ne upoštevajo opozoril, je včeraj zgodaj zjutraj na primer dokazal voznik osebnega avtomobila s počitniško prikolico. Med vožnjo po viaduktu pri Crikvenici je močan sunek vetra prevrnil prikolico, ta pa bi nato skoraj zgrmela na hiše spodaj. Zaradi neupoštevanja opozorila glede močne burje ga čaka 400 hrvaških kun kazni oziroma nekaj več kot 50 evrov.

22-letnega Slovaka, ki se na meji ni ustavil, so ujeli šele potem, ko je po 140 kilometrih norenja zletel s ceste.
22-letnega Slovaka, ki se na meji ni ustavil, so ujeli šele potem, ko je po 140 kilometrih norenja zletel s ceste. FOTO: Dnevnik.hr
Slovak odbil zapornico na meji, skoraj povozil pešca in zbežal

V večernih urah je 22-letni Slovak s hitrostjo 140 kilometrov na uro pridrvel na mejni prehod Goričan pri madžarski meji, prebil rampo in nadaljeval vožnjo. Pri tem je s svojo modro škodo skoraj povozil pešca ter poškodoval tri vozila. Policistov, ki so se podali za njim, ni upošteval, odbil je tudi zapornico na cestninski postaji, ustavil pa se je šele po 140 kilometrih, ko je pri mejnem prehodu Bregana zletel s ceste. Plačati bo moral od 3.000 do 7.000 kun kazni.

S plačilnim nalogom si je pred policisti 'obrisal rit'

Hrvaške policiste je s svojim vedenjem hudo presenetil tudi nek 47-letni Poljak, ki je na Jadranski magistrali pri Makarski s kombijem suvereno prehiteval kolono vozil. Policisti so ga ustavili ter mu izdali plačilni nalog, a predrzen Poljak je pred njihovimi očmi ter očmi svojih otrok s kretnjo nakazal, da bi si s plačilnim nalogom najraje obrisal rit. Ob tem je vpričo policajev rohnel ter preklinjal, zato so se odločili, da ga odvedejo na policijsko postajo. Preden so ga spravili v policijsko vozilo, je vanj še močno udaril z glavo ter se pri tem lažje poškodoval. Tudi na policijski postaji ni dal miru, zato se bo moral soočiti s sodnikom za prekrške. Plačal bo 500 kun kazni za prehitevanje, o kazni zaradi razžalitve uradne osebe ter upiranja pa bo odločal sodnik.

10-letnica za krmilom gliserja
10-letnica za krmilom gliserja FOTO: Dnevnik.hr

Krmilo gliserja prepustili 10-letnici

Hrvaški mediji so ob vsem tem spomnili tudi na lansko brezglavo vedenje Poljakov, ki so ob otoku Veli Lošinj krmilo svojega gliserja prepustili 10-letnici, nato pa posnetek vožnje objavili na spletu. "Če se letos vrnejo, bo njihov dopust dražji za okoli 15.000 kun,“ so še zapisali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AB2
31. 07. 2012 18.05
+1
tudi slo turisti smo razočarani nad vedenjem hrvških turističnih delavcev ...
povemvsem
31. 07. 2012 13.23
+1
sodobni turist je pač tak,da gre na agencijo plača 500€ (ali pa še manj),in ko prispe na destinacijo zahteva tretman kot da bi bil sudski šejk!
bondxyz
31. 07. 2012 12.54
+1
"S plačilnim nalogom si je pred policisti 'obrisal rit'" Niso pa povedali, z akakšen prekršek je bil kaznovan in s kakšno kaznijo. po mojih osebnih izkušnjah je mogoče bil neupravičeno kaznovan. namreč tak neljubi dogodek se je zgodil tudi svaku in so ga pripravili do tega, da je dobesedno znorel, ko si sicer nikoli tega ne privošči... Obravnavajo te kot kriminalca, delajo se norce, lažejo... V tem primeru so dosegli nek dogovor samo zato, ker imamo neke veze pri določenih časopisih... Novinarji bi se stepli za zgodbo... Na kratko se je pa šlo za to - spremenili so nek zakon, ki se tiče prometnih prektrškov in o čemer nihče ni bil obveščen. Svak je ravnal isto kto vsako leto, ker je mislil, da dela prav, pa očitno ni. Pa še vseeno je šlo za malenkost in niti ne za tako stvar, ki bi ogrožala npr. življenje... Na Hrvaško bom šla še bolj redko, zapravili smo pa tam vedno veliko.
povemvsem
31. 07. 2012 13.15
+1
revca si ni kaj! jet hodim dol že 30 let najmnaj 5 x letno in še nisem doživel niti 1% tvojih travm!v vseh letih sem plačal samo enkrat 300 kun za prehitro vožnjo! glede draginje ;pivo (laško) 15 kun = caa2€ :
povemvsem
31. 07. 2012 13.20
+1
da ne omenjam kako dobro se razumem z domačini!
fb_100000032934253
26. 07. 2012 07.28
+3
Hrvati nudijo nam turistom samo morje in sonce, potem pa bi radi, da se turisti obnašajo drugače kot se obnašajo. Sram jih bilo.
papaaa!
25. 07. 2012 14.22
+2
hrvati počasi a sigurno dojemajo kam \"prihajajo\" .....
Samel Basic
25. 07. 2012 13.51
+11
Kazni imajo pa kr male v primerjavi z našimi.. se kdo strinja??
bondxyz
31. 07. 2012 12.55
+1
Niti ne... Po moji zadnji izkušnji :) Najdejo ti še "svašta" zraven. Ko greš sodnikuz aprekrške ti še mal zraven napiše in to resno :)
DarkT
25. 07. 2012 13.46
+9
Se čudijo? Se majo za kaj čudit, ker so hrvati sami neolikani ko ne znajo cenit turistov. Z familijo smo šli na morje in smo na hrvaških cestah plačal cestnino in v primeru zdaj povem pr.(Dali smo 10€ cestnina pride 7€ in nam niso hteli vrnit gnara...še slabše je pa to, da je cestninarka rekla "SKINITE". Da ne omenjam njihovih domačinov ob morju....da ne omenjam trgovin...pol bi pa oni radi, da bi se turisti obnašal normalno? Smo tut imeli primer, ko je nek star hrvat nam rekel da nas bo "pupucio".
DarkT
25. 07. 2012 13.47
+7
....se pa ne čudim, ker hrvaška je itak komaj na 15.mestu olikanosti. To ste pa itak vidli, če ste šli na hrvaško morje :)
papaaa!
25. 07. 2012 14.23
+5
bondxyz
31. 07. 2012 12.59
+2
Na pa je nekdo napadel - in to ene 3 leta nazaj, ko je bil tist spor med njimi in nami, precej v medijih. Napadel je v bistvu dve mladoletnici, ki sta bili z nami in je eno pokraspal do krvi, stari sta bili 15 let. Prvič je bilo, da so se jih hoteli moški zraven nas fizično lotit, pa so se sreča zadržali. Policist je pa nazadnej fizično napadel svaka... Vse se je pa zgodilo tako, da bi izpadlo, da se je sam :) A je potem kaj čudnega, da je človeku "vrglo dol"? Tudi v članku piše, da se je Poljak sam zaletel v avto, po mojem je resnica ta, da so ga policisti porinili, ker so pa precej agresivni in komaj čakajo, da bo kaj. Pravi neumni buliji...
big_foot
25. 07. 2012 12.04
+8
Aja pa folk toooolk hvali tujino kako je oh in sploh v primerjavi z HR. Dajte se zavedati da veliko slovencev nima denarja da bi si privoščili nevem kake počitnice zato pa grej k našim sosedom ker: Hrano pripeljejo s seboj imajo prijatelji apartmaje ni daleč razumejo hrvaško in zato je in bo hrvaška med slovenci priljubljena pa ne gledede na vse. Sam sem bil na počitnicah skoraj po celi europi in ja je marsikje ceneje ampak le če ne upoštevaš zgornjih kriterijev. Npr. v franciji je hrana v trgovinah približno na našem nivoju ali pa malo ceneje, če pa greš v restavracijo te pa skoraj kap ko dobiš račun. Španija ima dokaj poceni hranu tudi zunaj.... samo ko pa pod dopust potegneš črto pa celota le ni tako poceni.
Alba2005
25. 07. 2012 12.47
+5
Jaz že deset let hodim po evropi - španija, italjija in francija pa sploh ni drago, mislim, da me ne bi prav nič ceneje prišlo na hrvaškem.
Etienko
26. 07. 2012 14.22
+2
Jah kakorkoli,zame je ni čez Jadransko obalo...počitnice tam pa,kakor si jih izbereš,če želiš aparman z olala opremo kot da si v hotelu je normalno da bo cena 1x višja kot če na to ne daš nevem kaj...potem je tu še kup dejavnikov ki vplivajo na ceno....kot vsepovsod... Vendar se da dobiti marsikaj,tudi za preluknjane žepe ki v tem času niso redkost....družini bo marsikdo lažje privoščil Jadran-Hrvaško kot tujino...otrokom je tako ali tako važno da se čofotajo v morju,ne pa luxsuz apartmana ali hotela...brskati,brskati in še 1x brskati po netu in revijah...pa se ziher najde tudi vašemu žepu primerno mesto...pa ne v višku sezone,najboljše da po njej sedaj v drugi polovici avgusta pred šolo....sedaj se sezona končuje in marsikdo raje da za polovično seno apartma - celo brez problema po dogovoru še pod ceno kot jo ima objavljeno če ima prosto,samo da se zasede pa pokasira za namestitev....kaj pa mu drugega ostane če recimo od jutri dalje nima nikogar v apartmanu,pa ga pokličete sedaj in vprašate če je prosto pa če pridete jutri k njemu za tako in tako ceno...ali pa pač greste drugam...samo konj bi rekel da se nima kaj meniti...pa se dogovoriš,če imaš pač šanso ponoči štartati... Ni lepšega za otroka ko mu poveš popoldan,pakiraj ker gremo zvečer na morje :) Več vredno kot vila v kateri bi spal pa čakal od januarja ko ste rezervirali first minute! :))
Etienko
26. 07. 2012 14.24
-1
Sicer pa se tudi hoteli z ALL INCLUSIVE najdejo z normalno opremo,pa zaradi tega po zelo dostopnih cenah tudi v največji sezoni...poglejte Korčulo malo,tam jih je kar nekaj...teden dni za dobrih 400e all inclusive na osebo pa je to to v večini ob prevozu do tja in cestnini/trajektu...
bondxyz
31. 07. 2012 13.02
+1
Mi imamo apartma na Hrvaškem (od moža sestra) - v bistvu je vse zastonj, pa hrano tudi pripeljemo, pa še vseeno je drago, pa če greš karkoli popit ven ali pojest. Drago je - tudi za nas, ki se štejemo v nek srednji razred, če se še sploh lahk.
ochi
25. 07. 2012 11.07
+0
kolk folka z imenom Bralec. wau
jezi?nagospodi?na
25. 07. 2012 10.04
+31
Verjamem, da so nekateri turisti popolni *, vendar bi tukaj omenila, da sem sama bila tudi že razočarana nad vedenjem Hrvatov do turistov! Kaj vse sem že doživela ker sem SLOVENKA? Ignoranco- ko te nočejo postreči na terasi, ker jih nagovoriš slovensko. Vzvišenost- ko vztrajno trdijo, da te ne razumejo. Nesramnost- ko ti v hotelu mečejo hrano na krožnik kot psu. Predrznost- ko ti vrnejo neveljeven denar, ali pa zate velja posebna cena za avtobusno karto... Če Slovenci smo kaj- smo potrpežljivi! Še vedno hodim na dopust na Hrvaško:)
IvanLendl
25. 07. 2012 10.07
-5
A si prepričana, da si vse to doživela, ker si Slovenka ali pa si morda sama tako zelo *, da se drugi tako obnašajo do tebe?
jezi?nagospodi?na
25. 07. 2012 10.20
+20
Ja, sem prepričana. Ker sem normalen človek, spoštljiv do drugih in pričakujem, da bodo tudi oni do mene.
perlhelp
25. 07. 2012 10.33
+16
Poshten
25. 07. 2012 10.43
+38
Nihče nikogar ne sili, da hodi nekam, kjer ni zaželen. Ne razumem, zakaj toliko Slovencev benti nad odnosom Hrvatov do njih, pa vseeno vsako leto hodijo na dopust k njim. Verjamem, da ima marsikdo neprijetno izkušnjo, vem pa tudi, da je ogromno prijaznih in toplih ljudi na Hrvaškem. Tako kot povsod. Neumno je torej, da se posplošuje. Jaz osebno imam na Hrvaškem izkušnje tudi z neumnimi in nevzgojenimi slovenskimi turisti, ki so se obnašali kot popolni primitivci, da me je bilo sram, ker smo sodržavljani.
jezi?nagospodi?na
25. 07. 2012 10.51
+10
Govora je o odnosih med \"gostitelji\" in turisti. In dejstvo je, da je včasih stvar ravno obratna in turisti potegnemo kratko.
Nina Luskovec
25. 07. 2012 10.51
+5
Vipavka
25. 07. 2012 11.21
+6
Ker so se tudi do mene obnašali podobno, ne hodim več na dopust na Hrvaško, ampak kar na slovensko obalo.
JanZiska
25. 07. 2012 11.23
+2
Zakaj pa zahtevaš in pričakuješ, da bo Hrvat razumel slovensko. Slovenska mularija danes ne razume besede po hrvaško ali po srbsko. A v Nemčiji tudi naročaš po slovensko?
hungry
25. 07. 2012 11.36
+5
na HR sem bil recimo na pamet okoli 70 x 14 dni, če malo seštejem in do sedaj sem imel probleme 1 x na meji - prepotentna policistka ter 3 x v hotelu, ko niso želeli razumeti slovenščine - posledično pa jaz ne hrvaščine, vendar je potrebno povdariti, da so to bili posamezni uslužbenci, ne vsi zaposleni v tistih hotelih. Se pa strinjam z Poshtenom, da me je občasno lahko sram zaradi mojih sonarodnjakov. Neštetokrat pa sem naletel na prijaznost zaposlenih, tudi ''groznih HR policistov'' ter v bistvu vseh s katerimi sem imel opravka.
jezi?nagospodi?na
25. 07. 2012 12.01
+7
Kot sem že rekla ( pa ste komentar izbrisali) - če naročiš kavo, bi to morali razumeti tudi hrvaški gostinci...čeprav govorim slovensko. In nič ne zahtevam JanZiska in nemalokrat govorim hrvaško v restavracijah in trgovinah-povsem jasno mi je pa tudi kdaj sem komu trn v peti ravno zato, ker sem SLOVENKA!
dvonoga
25. 07. 2012 12.01
+5
Meni se pa zdi fer, da če greš v tujino, da se skušaš z njimi sporazumevati tako, da te bodo razumeli. Kot je napisal JanZiska ne bo nikomur padlo na pamet, da bi sredi Nemčije začel z Nemcem po Slovensko govoriti. Meni osebno se ne zdi tako narobe, če na Hrvaškem ne razumejo 100% slovenščine. Narobe se mi pa zdi, če kdo pride v Slovenijo in pričakuje, da bomo razumeli čisto vse. Je pa ponavadi v veliki večini primerov, da če upoštevaš \"stori drugemu kar želiš, da bi on tebi storil\", je sobivanje precej lažje.
Alba2005
25. 07. 2012 12.49
-2
Poshten točno tako, meni gredo najbolj na živce Sloevnski primitivci na Hrvaškem, zato tja že 10 let ne hodim. Z osebjem pa nikoli nisem imela problema.
xelA
25. 07. 2012 13.19
-5
nisi potrpežljiva nora si. pa ne enačit sebe s celim narodom.
petelin25
25. 07. 2012 13.38
+2
ha kok komentarjev na lauro,usi pejte spat,k ma čist prov!! u nemčiji nismo vsak let,teli dol pa itak vemo kam pašejo!!!!!!!!!!!
jezi?nagospodi?na
25. 07. 2012 14.19
+4
PREDEN ME ŽIVO POŽRETE, DRAGI KOMENTATORJI, NIČ NIMAM PROTI HRVATOM IN ŠE VEDNO HODIM TJA NA DOPUST!! ZMOTIL PA ME JE NASLOV ČLANKA O RAZOČARANJU NAD OBNAŠANJEM. SAMA SEM GA DOŽIVELA VEČKRAT, ZATO SEM TUDI KOMENTIRALA DANAŠNJO TEMO. IN NE xselA, NE ENAČIM SEBE S CELIM NARODOM, NE VEM KJE SI TO PREBRALA, LAHKO PA SI PREBEREŠ, DA SEM SPOŠTLJIVA DO DRUGIH, ZATO TUDI NE BOM KOMENTIRALA TVOJEGA ŽALJENJA
IvanLendl
25. 07. 2012 10.02
+9
Ojoj pa smo že spet pri neumnih komentarjih. * lahko najdeš čisto v vseh državah sveta in kret...i so lahko čisto vseh narodnosti. Tako Slovenci kot Hrvati ali pa Poljaki, morda Čehi ali pa Nemci, idr..... Drugače pa ponavadi žanješ tisto, kar seješ.
Tina Jakopin
25. 07. 2012 09.48
+6
kdo bi sploh hotel na hrvaško morje ko pa je toliko lepših in cenejših destinacij
HoS
25. 07. 2012 09.56
+5
Lahko se sprenevedas kolko ces vendar vsaj 500.000 Slovencev vsako leto....
Tina Jakopin
25. 07. 2012 10.02
-7
500000 sigurno ne! in še uni ko grjo tja ne vem kaj vidijo tam. Razen zanemarjenih plaž in ogabne hrane
IvanLendl
25. 07. 2012 10.04
-7
Kovač iz pečice pečen na krompirju je za tebe ogabna hrana? Ker pa verjetno ne veš je kovač ena izmed najbolj cenjenih belih rib.
Tina Jakopin
25. 07. 2012 10.06
-1
IvanLendl
25. 07. 2012 10.10
-1
No, kam pa ti hodiš na dopust in kam hodiš jest?
HoS
25. 07. 2012 10.10
+5
Tinjak ce ti letujes v nekem zakotnem kraju v zanemarjeni gostilni ti ne znajo se jaca spect ampak ti si verjetno neki mogotec z ogromno denarja "svetski covek" bi lahko rekli.....Pridi k meni na Hvar ti bodo spekli kovaca takega da bos dol padel pa jaz ti ga castim.
Tina Jakopin
25. 07. 2012 10.13
+3
slovenija, španija, francija. Španija je 1/3 cenejša in olična hrana
IvanLendl
25. 07. 2012 10.13
+3
A lahko jaz pridem na kovača. Tinajak itak ne ve kaj je dobra riba.
Tina Jakopin
25. 07. 2012 10.14
+1
pojedel več rib kot vidva skupaj ne bosta nikoli
IvanLendl
25. 07. 2012 10.17
+3
Tina Jakopin
25. 07. 2012 10.18
+3
El Diablo 2013
25. 07. 2012 10.39
+6
Oh, a kovaca iz pecice da sta jedla...ja madonca, sta pa res edina na svetu...a pa tale s.pier samo okol hvara plava, al mislta da se ga da tud kje drugje se dobit? Dej prosi povejta, za nas provincialce, k se sam okol "j ribarnice gibljemo
fakinshit
25. 07. 2012 10.51
+1
pa kaksn eribe folk a greste vi na dopust ribe jest a kaj, smrdljive fore
urshulas
25. 07. 2012 08.13
+8
samo 400 kun?!
lordslayer
25. 07. 2012 08.09
+8
ahem, otok je Lošinj, mesto pa Veli Lošinj, vrli "novinarnji" ...
big_foot
25. 07. 2012 07.23
+40
kamor greš je določen odstotek ljudi popolnih kreeeetenov. Pa to ne vpliva na celino raso ali narodnost. Če imaš srečo takih ljudi ne vidiš in se imaš fino. Če ne pa ti le en osebek lahko zagreni celoten vtis o dopustu. Drugače pa če se ti obnašaš OK se po navadi tudi oseba na drugi strani obnaša OK. Ne pa pričakovat da ker si turist in potem pustiš dol par 100 evrov si potem lahko dovoliš vse.... to pa ne bo šlo vsak ima svoj ponos.
Poshten
25. 07. 2012 10.44
+6
kerryslo
25. 07. 2012 06.50
+41
Mah...ti primerki iz slovaške so sigurno kakšni novopečeni bogataši..otroci turbokapitalizma - beri : lopovi ki so lasten narod pokradli iz želje po bogastvu. Sej imamo tudi pri nas takšne. Za njih pa velja tista hrvaška : "Kad seljo skoči iz opanka u cipele..." Primitivci..itak največjo sramoto delajo sebi :)) Glede negativnih komentarjev o teritoriju naših sosedov pa tole : hrvaška obala je svetovno znana destinacija - slovenska pa ne. Verjetno za to obstaja razlog. Lepota morda ? ;) Naj gre vsak kamor hoče in naj uživa. Ne pljuvajte toliko po sosedih. Saj bi lahko nekdo celo pomislil da ste fouš :D
beowulfsam
25. 07. 2012 09.24
+13
Mogoče pa to, da je imamo mi 43 km, oni pa 5000 km? Po drugi strani, so pa tudi Hrvati včasih neprijazni do dopustnikov iz določenih dežel (evre sicer vzamejo, samo te gledajo ko da si jim ti kriv, da mora delati).
roaddogg
25. 07. 2012 00.25
+6
A nad € so tut razočarani?..
kerryslo
25. 07. 2012 06.51
+10
habrebabre14
25. 07. 2012 00.25
+8
Joo sm nehaj tle se nekej prtozujete a se sami hodte na hrvasko obalo ... Pa turizm mogoce ste fouz kr pac slovenska obala ne dosega toliko turistou .. Komur ni kej kaj usec naj hodi na slovensko obalo al pa kam drgam .pa puscate dol denar??? Halo? Puscas ga kjer koli kamor gres na morje . Zapravljas tako al pa takko .. Nam je prou fajn dol ... Drgace kultura in te zadeve je use posod enako ljudje so nekateri dobri nekateri slabi tako da je use posod isto in to prepiranje zaradi turistou da jih zgubljajo to je nihou problem ce jih ze ampak dvomim ... Sj bojo oni ostal brez turistou kaj se tok sekirate ? ... Drgac pa na hrvaski strani 24 sata pravijo hrvati cisto nasprotno.. Nerabte se sekirat sj ni vase!!
hansola
24. 07. 2012 23.15
+7
Egipt, 2 tedna, ultra all inclusive, letalo, strežejo te spredaj in zadaj 600-700 eurov. Greš v najbolj zanikrn lokal pa si postrežen v nulo. Kaka Hrvaška, ne vem kak lahko plačujete več za konkretno manj?
hiphopa
25. 07. 2012 07.07
+11
orsan
25. 07. 2012 09.16
+14
600-700 eur po osebi na teden .. Družina x 4 in 14 dni... ne nakladaj...povprečna slovenska družina si težko kaj takega privošči.
muceli
25. 07. 2012 09.38
+2
sam osebno ne grem nikoli na Hrvaško, kar se pa denarja tiče, pa ne gre metat v isti koš grčije, egipta hrvaške itd to je isto, kot bi primerjal kilo krompirja, bučk, korenja. Kar se navtičnega turizma in otokov tiče je hrvaška precej pri vrhu oziroma je top v sredozemlju, kar za egipt pa delno grčijo ne moremo trdit, egipt po drugi strani ima piramide. grčija pa spet nekaj tretjega. Vsak pač plača kolikor zmore ali hoče za določeno stvar.
uporabno bolj ne
25. 07. 2012 09.57
+1
Problem je v tem, ker dosti slovencev na hrvaškem plača še več samo ne "sešteva"... hoteli na hrvaškem so dražji kot v deželah na jugu in bližnjem vzhodu. Samo vsi dobijo "občutek" da je dopust cenejši, če se tja pripelješ z avtom. Orsan: sej na hrvaškem tudi vsak član družine plača apartma oz hotel. Drugo so vikendaši in navtiki. Klasični turizem (hotel oz app) pa ni primerljiv z deželami kot so Egipt in Grčija. Kljub letalu so cenejše in da o vključeni ponudbi niti ne razpravljamo. All inclusive na Hrvaškem? prava šala proti Egiptu! (za isto ceno na nočitev!!)
edin.zn
25. 07. 2012 12.43
+1
Orsan, 14 dni skor nihče ne gre, sploh pa v Egipt, za otroke velja pavšalna cena, če ne celo zastonj (za male otroke), če so pa otroci večji pa seveda delajo, si zaslužijo in grejo na kakšne Zrće ali pa Krf...
laibach123
24. 07. 2012 23.00
+19
prvo naj tut hrvatje mal pred svojim pragom pometejo!