Tujina

Hrvaška ena od najnevarnejših destinacij?!

Rim/Zagreb, 01. 06. 2009 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška se je po oceni italijanskega športnega dnevnika uvrstila med prvih pet najnevarnejših turističnih destinacij. Razlog? Vprašljiva varnost v nočnih klubih.

Italijanski časnik La Gazzeta dello Sport, ki sicer pokriva pretežno šport, je pred kratkim objavil zemljevid sveta, na njem pa označene države, ki se jih je treba po mnenju avtorice na potovanjih izogibati.

 

Dubrovnik
Dubrovnik FOTO: Reuters
Avtorica naj bi se pri pisanju naslanjala na podatke, objavljene na spletni strani www.viaggiaresicuri.it, ki naj bi povzemala krizni oddelek italijanskega ministrstva za zunanje zadeve.

Mehika je v nehvaležno kategorijo uvrščena zaradi še vedno aktualne grožnje z novo gripo, Mali zaradi spora med oblastjo in tuareškimi uporniki, Indija zaradi napetosti s Sikhi, Šrilanka pa zaradi vojne na severu države. In Hrvaška? Po mnenju avtorice prispevka na območju naše južne sosede turistom pretijo nevarnosti kar v nočnih klubih.

Hrvaška ogorčena

Slobodna Dalmacija, ki povzema omenjeni članek, se ob tem čudi, kako lahko nevarnosti, ki prežijo na turiste v hrvaških klubih, lahko primerjajo z epidemijo gripe, ki ogroža življenja, in s streljanjem, ki odmeva po Šrilanki.

"Postalo je normalno, da se pred turistično sezono poskušajo predstaviti negativne in skrb vzbujajoče informacije ter laži o stopnji varnosti na Hrvaškem,“ omenjena hrvaška spletna stran citira predstavnika tamkajšnjega ministrstva za zunanje zadeve Maria Draguna. "Uvrščanje naše države med pet najbolj tveganih držav na svetu že samo pove dovolj o verodostojnosti teh informacij. Večje neumnosti še nikoli nisem slišal!“ je ogorčen Dragun.

Po njegovih besedah stanje varnosti na Hrvaškem najbolje predstavi veliko število turistov, ki jih "obiskujejo tudi v teh dneh recesije in si za svojo počitniško destinacijo vse pogosteje izbirajo prav našo državo“.

Na ministrstvu še trdijo, da omenjeni članek tako kot spletna stran, na katero se navezuje prispevek, ne predstavlja uradne Italije. Dragun trdi, da ta Hrvaško ocenjuje kot varno, edino opozorilo glede nočnih klubov pa je glede možnih visokih računov. "Edini varnostni ukrep, ki ga italijanski kolegi svetujejo svojim državljanom, je, naj pazijo na območjih, kjer še vedno obstaja nevarnost min, na kar pa na vsakem od takih območij na Hrvaškem opozarjajo tudi znaki in napisi.

Dragun zaključuje, da so vso zgodbo italijanski spletni portali kot tudi italijanski časnik napisali povsem senzacialistično in netočno, Slobodna Dalmacija pa dodaja, da se je športni časnik turizma lotil na povsem nešporten način.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (366)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

annne
24. 06. 2009 11.24
Za vse, ki se tukaj prepirate vam želim povedati čisto resnico!Sem zelo mirna oseba in tudi moj partner.Kot vsako leto sem tudi lani bila na Hrvaškem, na Hvaru, a verjemite mi , da vsaj nekaj let več ne!Ko je natakar slišal, da smo iz SLO nas ni želel postreči! Da so nas vsak dan ponižali, da mi iz Slo ne znamo ničesar kaj šele čoln voziti in ko smo šli zvečer ven smo raje govorili v angleškem jeziku,saj v SLO nismo več upali! In vse je tako drago kot nikjer! Letos sem se odpravila v sosednjo Madžarsko na Balaton.Bila sem postrežena kot kraljica, a to za smešno majhno ceno.Z partnerjem sva bila v hotelu Palace****, v Hevizu, kjer sma za polpenzion za 2 osebi odštela 390eur, 6 dni.Hotel je brez same napake in zelo zelo lep.Vse je noro poceni, urejeno v nulo,Madžari pa zelo zelo prijazni! Nekaj let me na Hrvaško zagotovo ne bo saj drugje moj denar in mene znajo bolj ceniti!!
.Luce.
08. 06. 2009 18.07
A nije istina? Pa sigurno ne kaže Slovenija,isto kako ni mi vama ne možemo uzeti titulu zimskog turizma,ali nismo zavidni,novca za skijanje nemamo,na more se nekako ide,ne'š ti Hrvata,a mi koji već jesmo doli nemamo baš neke želje.
.Luce.
08. 06. 2009 17.45
Heh Kad srce kaže ljeto,kaže Hrvatska! ;)
qxyz
07. 06. 2009 13.37
če je hrvaška super sm jst novi papež hahahaha...ne vem kako lahko sploh kdo še hodi dol na morje???? da te tam zmerjajo in še pretepejo, če vidjo da si slovenc...ne vem no...in pol majo ljudje še željo hodit tja...hahahaha žalostno res...vsa slovenija bi morla bojkotirat hrvaški turizem da bi dožveli gospodarski zlom!!!!
Tanja321
03. 06. 2009 15.46
Hrvaška je čist supr
BejzNoBejz
03. 06. 2009 15.31
kamasutra1 02.06.2009, 12:24 -11 Klasik si res ena klasična bud-ala....V Sloveniji je pa vse lepo "poštimano" a ne??? Aja pozabljam, da so v Sloveniji za agresijo in ostale nelegalne zadeve krivi Balkanci in ne Slovenci, a ne??? Mater mi grejo na nerve takšni ljudje kot si ti!!!! Draga kamasutra1, ne se nervirat zaradi taksnih, v okolju jih imas namrec krepko cez polovico. Pusti jih, to je njihov cistilni kanal in ta nacin ciscenja jim neizmerno prija. Pameten clovek ne bo izgubljal ne casa, ne besed ce nekoga prezira, ta clanek pa je najbolj komentiran ta teden tako da ni potrebno razlagati dalje. Ko si z nekom tako obremenjen nimas casa izboljsati samega sebe tako da naj se ti raje smilijo teli nasi civkarji, pomilovanja so vredni. Pri nas imamo pac odlicno podnebje za vegetacijo taksnih butljev. Ampak to je stvar izbire uzivajmo svojo normalnost in uzivajmo letos na pocitnicah. Teli si bodo pa se kar zile polnili s pritiskom...
pizdaxl
03. 06. 2009 12.11
ha ha hahahahahhaha
djdj
03. 06. 2009 00.46
frako
02. 06. 2009 22.12
Slovenija se je na lestvici miroljubnih držav uvrstila med prvih deset. Lansko uvrstitev je popravila za sedem mest, še boljšo pa je preprečila 'dvojka' pri odnosih s sosedami. hahaha 9 to mesto najbol mirobljubnih držav na svetu če ne bi mel hratou za sosede bi mel prvo mesto brez zaj...
tupsy
02. 06. 2009 20.11
nije ni čudo da vas tamburaju kad ovakve gluposti pripovedate i hrvati ovo čitaju
lady30
02. 06. 2009 16.00
porka.malorka, nadaljujem tvoj komentar... zaprli meje za tri mesece, pa tebe not za ta čas, pol pa da vidmo, če boš še stegoval! Zaradi takih jih pa res kdaj kdo po gopcu dobi! In tut prou, da jih! Še premal. Zastonj jih ni še noben. :-)))))
d33pm1nd
02. 06. 2009 14.16
odgovor je bil retoričen in ni letel nate ampak na 3. osebo. ne gobcam samo ampak imam res slabe izkušnje
d33pm1nd
02. 06. 2009 14.15
maš prav jaz pijem pivo na abnormalen način in s svojimi prijatelji se pogovarjam tudi čudno
vatren
02. 06. 2009 14.15
d33pm1nd po čem sklepaš da mam js karkoli od tega ali vtetovirano al karkoli, ker nimam, tipično slovesnko razmišljanje ker mam tak nik sm ga zanalašč dal, še en dokaz o debilnosti, nekaterih ( ne vseh ker ne smeš vse v en koš metat) ampak nekaterih ki podpirajo to sovražtvo in morm spet napisat da tisti ko sam gobcajo, tisti ko se jim še nikol ni kaj zgodlo na hrvaškem
vatren
02. 06. 2009 14.12
normaln morš bit pa jih ne boš nikjer fasu, na pa bit frajer pol dobiš bunke za vsakim vogalom
slo_veter
02. 06. 2009 14.11
hrvaška je najbolj nevarna država .. definitivno! če le preživiš te pa pokradejo.
d33pm1nd
02. 06. 2009 14.10
@vatren ja če maš šahovnico vtetovriano na rami in registrsko LJ-FRANJO,LJ-VATRENI, CE-NKAMO (se za tuđe more),KR-AĐA (tuđeg ozemlja), pa šal od dinama na polici najbrž res ni hudega a ne
jezek_leti_leti
02. 06. 2009 14.02
Pa še ustrelijo te lahk v kakem lokalu, purgerji!
Morcheeba
02. 06. 2009 14.00
ja, ja... dajte mediji spet udrihat po hrvaški. itak je preveč ljudi ko slepo vrjame našim kvazi politikom pa sovraži hrvate zaradi tega, ker pišete take bedarije, da mi je slabo ko berem. ampak vredu... pametn človek bo itak znal kritično gledat na vas in se bo samo smejal... tak kot se zdaj jaz.
SuckMyNuke
02. 06. 2009 14.00
ma n hrvaški je use primitivno....čist hrvatom podobno