Tujina

Hermana Caina že četrta ženska obtožila spolnega nadlegovanja

New York, 08. 11. 2011 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tednu dni govoric in domnevnih žrtev brez imen je pred kamere stopila nova domnevna žrtev spolnega nadlegovanja republikanskega predsedniškega kandidata Hermana Caina, ki ga je javno obtožila, da jo je nadlegoval, ko ga je prosila za službo.

Sarah Bialek (v ozadju) z odvetnico Glorio Allred.
Sarah Bialek (v ozadju) z odvetnico Glorio Allred. FOTO: Reuters
Sharon Bialek je povedala, da je k Hermanu Cainu pristopila leta 1997 v Washingtonu, ko je bil predsednik Nacionalnega združenja restavracij, in ga prosila za službo. Cain naj bi ji potisnil roko pod krilo in ji poskušal poriniti glavo k svojemu mednožju. Bialekova naj bi se mu uprla in rekla, da ima fanta in da ni prišla zaradi tega. Cain pa naj bi ji odgovoril: "Saj hočeš službo, ali ne?"

Bialekova se je za ponedeljkov nastop pred kamerami v New Yorku "oborožila" z odvetnico Glorido Allred, ki je stara znanka televizijskih zaslonov, saj pogosto najde odmevne primere. Doslej je med drugim branila dekle obsojenega morilca Scotta Petersona Amber Frey, ljubimko golfista Tigerja Woodsa Rachel Uchitel in družino Nicole Brown Simpson.

Kar za ameriške razmere škandal dela še bolj razburljivega, je dejstvo, da je Bialekova bela, čeprav uvodoma o tem zaradi politične korektnosti veliko ne bodo razpravljali.

Temnopolti poslovnež iz Georgije Cain se je začel v zadnjih tednih vzpenjati po lestvici republikanskih predsedniških kandidatov in v nekaterih anketah je celo dohitel ali prehitel vodilnega Mitta Romneyja. Ko je pred tednom dni izbruhnil škandal z domnevnim nadlegovanjem dveh drugih nekdanjih uslužbenk Nacionalnega združenja restavracij, je Cain skupaj s svojim volilnim štabom dajal nejasne izjave okrog podrobnosti, vendar pa odločno zanikal kakršno koli nadlegovanje kogarkoli.

Sarah Bialek med tiskovno konferenco
Sarah Bialek med tiskovno konferenco FOTO: Reuters

Ženski, ki sta proti njemu vložili prijavo, sta od združenja dobili odpravnino in sta podpisali dokument, ki jima prepoveduje govoriti o tem v javnosti. Doslej se še nista odločili, da stopita pred kamere. Tiskovna agencija AP je našla še eno žensko iz istih časov, ki trdi, da jo je Cain nadlegoval, vendar pa prijave ni vložila in ni stopila pred kamere.

Tiskovni predstavnik J. D. Gordon je ob nastopu Bialekove nemudoma sporočil, da so vse navedbe o nadlegovanju lažne, ker Cain ni nikogar nadlegoval. Cain se poskuša izogniti neprijetnim vprašanjem z zavračanjem dajanja izjav o škandalu, vendar pa to ne bo šlo, saj za ameriške medije in javnost ni nič bolj privlačno od spolnih škandalov v politiki.

Caina je začel braniti kolega kandidat Newt Gingrich, ki je napadel medije, da ne sledijo svojim standardom, česar potemtakem niso delali niti v 90. letih, ko so zaradi spolnih škandalov preganjali predsednika Billa Clintona, Gingrich pa je na položaju predsednika predstavniškega doma kongresa vodil prizadevanja za Clintonovo odstavitev.

Cain je uvodoma za povzročitev škandala obtožil kampanjo prav tako predsedniškega kandidata teksaškega guvernerja Ricka Perryja, ki to odločno zanika. Cain je začel nato obtoževati "liberalne" medije, sedaj pa ima priložnost, da na obtožbe odgovori neposredno Bialekovi, ki je po lastnih besedah republikanka.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

etul
08. 11. 2011 16.47
dajte dajte vsak normalen moški žensko ali dekle vpraša če je za na njej pa je da reče da ali ne tu pa res ni nič slabega povrh vsega pa tale gospa ni neka lepotica da bi se tepli zanjo
prehlad
08. 11. 2011 16.38
RADA BI DVAKRAT KASIRALA
Marinaconti
08. 11. 2011 14.41
Hallo, kje je komentar?
Marinaconti
08. 11. 2011 14.35
Tale zgodbica je podobna vicu, ki se je pred leti pripovedoval: V vas so prišli nemci , zbrali vse ženske iz vasi ter jim rekli: Sedaj bomo za kazen posilili vse starejše ženske. Po kratkem premoru si komandant premisli in reče: namesto starejših bomo raje mlajše. Pa se oblasi stara ženica rekoč: kaj ste rekli ste rekli. Tako je verjetno bilo tudi pri tej "ženički"....
tinetone
08. 11. 2011 14.34
phja... ko se pojavi ena se rade pojavijo še kakšne... včasih jim plačajo včasih pa to delajo samoiniciativno... včasih jim tudi manjka nekaj seksa, da bi bile potem bolj sproščene... včasij je župnik kriv, da so zadrte (razni verski fanatizmi) včasih ampak res včasih pa je to celo res... čeprav tiste resnične zelo redko spregovorijo
Martian
08. 11. 2011 11.57
chadmaster108.11.2011, 11:230 epedemija naveda v Ameriki je če imaš hudega nasprotnika za precedniške volitve ga ne ubiješ ampak mu kredibilnost uničiš z obtožbami čeprav niso pravnomočne ---- se pravi neki tazga kot pri nas
chadmaster1
08. 11. 2011 11.23
epedemija naveda v Ameriki je če imaš hudega nasprotnika za precedniške volitve ga ne ubiješ ampak mu kredibilnost uničiš z obtožbami čeprav niso pravnomočne
ata_jez
08. 11. 2011 09.39