Tujina

Hekerji vdrli v Twitter tajske premierke

Bangkok, 02. 10. 2011 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Če ne zna zavarovati niti svojega lastnega Twitter računa, kako bo potem branila državo? Premislite!" je zapisal heker, ki je vdrl v socialno omrežje nove tajske premierke. Njeno vlado obtožuje nesposobnosti, in tudi sicer ji očitajo, da je le bratova marioneta.

Le nekaj mesecev po tem, ko je sedla na stolček tajske premierke, se Yingluck Shinawatra, prva predsednica vlade v tej jugovzhodni azijski državi, že sooča s težavami.

Kako bo zaščitila državo, če ne zna zaščititi svojega profila, se sprašuje heker.
Kako bo zaščitila državo, če ne zna zaščititi svojega profila, se sprašuje heker. FOTO: Reuters

V njen profil na socialnem omrežju Twitter je namreč vdrl heker. Zapisal je najmanj osem sporočil, zaključil pa s stavkom: "Če ne zna zavarovati niti svojega lastnega Twitter računa, kako bo branila državo? Premislite!“

V večini tvitov heker obtožuje njeno vlado nesposobnosti in kronizma. "Ta država je posel. Delamo za naše zaveznike, ne za tajsko prebivalstvo. Delamo za tiste, ki nas podpirajo, ne za tiste, ki nam nasprotujejo!“ je pisalo v enem tvitu. V drugem pa: "Kje so priložnosti za revne? Izkoristimo jih, ljudem damo upanje, ampak le zato, da dobimo njihove glasove!“

Stranka premierke Pheu Thai (Za Tajce) je sicer zmagala na julijskih volitvah, a mnogi kritiki premierki očitajo, da je le marioneta svojega brata, nekdanjega premiera Thaksina Shinawatre, ki so ga s položaja odstavili leta 2006, potem ko so ga obtožili korupcije.

Thaksin je med prebivalci postal priljubljen zaradi svoje populistične politike, ki je zajemala subvencioniranje stanovanj in skoraj brezplačno zdravstveno varstvo. Njegova sestra se je javnosti predstavila s podobnimi cilji, čeprav so jo številni opozarjali, da si država tega ne more privoščiti.

Vdor v Twitter račun je že potrdila tiskovna predstavnica vlade. "Preiskava o tem, kdo je za vdor odgovoren, že poteka. Zaenkrat še nimamo sledi,“ je povedala za Associated Press.

Twitter
Twitter FOTO:

Že prejšnji teden so neznani hekerji sesuli spletno stran tajskega ministrstva za zunanje zadeve, a dogodka naj ne bi bila povezana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pbx
02. 10. 2011 11.45
Vsaka mu čast. In prav ima.
rko
02. 10. 2011 11.07
LEPA GESTA :))))
Martian
02. 10. 2011 11.03
sam fletna pa je