Tujina

Hekerji pridobili podatke 360.000 komitentov Citigroup

Hongkong, 16. 06. 2011 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hekerji so v nedavnem kibernetskem napadu pridobili informacije o računih več kot 360.000 lastnikov kreditnih kartic ameriške banke Citigroup, so razkrili v banki. Kartice je banka sicer komitentom že zamenjala.

Citigroup
Citigroup FOTO: Reuters

Ob razkritju napada minuli teden je Citigroup navedla, da so hekerji pridobili podatke okoli enega odstotka lastnikov njenih kreditnih kartic, ni pa razkrila konkretne številke, je poročala AP. Glede na podatke iz letnega poročila banke za leto 2010 je bilo mogoče razbrati, da bi en odstotek pomenil okoli 200.000 strank. Dejansko število računov, katerih podatke so pridobili spletni napadalci, pa je 360.083, je v sredo zvečer objavila banka.

Hekerji so se dokopali do imen in kontaktnih informacij komitentov ter do številk njihovih bančnih računov, ne pa tudi do podatkov o njihovem socialnem zavarovanju in rojstnih dnevih. Prav tako jim ni uspelo priti do informacij o ročnosti bančnih kartic in do varnostnih kod.

Po odkritju napadov je Citigroup 217.657 strankam poslala nove kreditne kartice, pri drugih pa to ni bilo potrebno, ker so bili njihovi računi zaprti ali pa so že pridobili nove kreditne kartice iz drugih razlogov. Obvestili so tudi policijo in pristojne vladne službe.

Drugih podrobnosti v banki niso želeli razkriti, pri čemer kot razlog navajajo interese preiskave in varnost podatkov komitentov. Banka pa je bila tarča številnih kritik zaradi načina, kako so obravnavali napad. Ta se je namreč zgodil že 10. maja, javnost in stranke pa so o tem obvestili skoraj mesec dni zatem.

Banka Citigroup v Sloveniji nima podružnice.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

choco_muffin
16. 06. 2011 18.30
Ja, bravo ninja.bloc. A misliš, da so ob denar kakšni pomembni poslovneži in tajkuni? Ob denar so ljudje, ki že v osnovi nimajo veliko.
ninja.bloc
16. 06. 2011 10.57
anonymiss ljubim te ! <3