Tujina

Hawking: Pazite se Nezemljanov

New York, 25. 04. 2010 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znanstvenik Hawking opozarja, da Zemlja ni edini planet, kjer obstaja življenje. Meni, da se moramo izogniti stiku z Nezemljani, saj če bi nas obiskali, bi se zgodilo podobno, kot takrat, ko je Kolumb obiskal staroselce.

Stephen Hawking
Stephen Hawking FOTO:

Nezemljani so tam zunaj, Zemlja naj se pazi, poudarja svetovno znani znanstvenik Stephen Hawking. Meni, da Nezemljani zagotovo obstajajo, toda namesto da si jih želimo najti, bi se morali izogniti vsakršnemu stiku z njimi. To izjavo je Hawking izrekel v novem dokumentarnem filmu, v katerem še govori o skrivnostih vesolja.

Hawkingova logika je preprosta. V vesolju je 100 milijard galaksij, v vsaki pa je na stotine milijonov zvezd. V tako velikem prostoru je nemogoče, da bi bila Zemlja edini planet, kjer se je življenje evolviralo. “Glede na moj matematični razum številke kažejo na to, da je misel o Nezemljanih popolnoma logična, resničen izziv je ugotoviti, kako naj bi Nezemljani izgledali,” še dodaja.

Življenje na drugih planetih bi lahko obstajalo v obliki mikrobov ali pa preprostih živalih, ki so že v preteklosti živele na našem planetu, še meni. Hawking je že pred nekaj leti predstavil tri teorije. Prva je zanj skoraj nedojemljiva – življenja drugod ni. Druga je bolj smiselna –  lahko obstajajo inteligentna bitja, ki še niso dovolj razvita za komunikacijo z drugimi svetovi. Tretja, ki jo najbolj zagovarja, pa je, da je primitivno življenje pogosto, inteligentno pa redko. Vendar pa je optimističen, saj se lahko ta inteligentna kmalu pojavijo na Zemlji.

Usoden stik z Nezemljani

Nezemljan
Nezemljan FOTO:

Hawking še poudarja, da bi nekaj življenjskih oblik lahko bilo inteligentnih in bi lahko predstavljalo, če bi prišli v stik z njimi, resno grožnjo človeštvu. Meni, da bi lahko zavzeli Zemljo, izkoristili naravne vire in jo opustošeno zapustili. “Stik z Nezemljani je lahko nevaren. Če bi nas obiskali, bi bil končni rezultat podoben tistemu, ko je Krištof Kolumb prišel v Ameriko. To pa se ni dobro končalo za tamkajšnje staroselce.”

Kot je znano, si je Hawking slavo pridobil s svojim delom na področju raziskav črnih lukenj v vesolju. Ostal je aktiven, kljub temu da so mu pri 21 letih zdravniki postavili diagnozo amiotrofične lateralne skleroze, zaradi katere je že več let skoraj popolnoma paraliziran in z okolico komunicira prek elektronskega sintetizatorja glasu.

Je vodilni svetovni teoretski fizik na področju raziskav črnih lukenj in nastanka vesolja ter eden največjih živečih znanstvenikov na svetu. Napisal je svetovno uspešnico Kratka zgodovina časa In Vesolje v orehovi lupini.

Nekateri pa verjamejo, da so nezemljani že tu in lahko si ogledate najbolj vroče točke za ogled NLP-jev na svetu!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (288)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

freelancer
28. 04. 2010 18.01
kg1 - Tvoj post je primitiven.
Blaž Leban
28. 04. 2010 17.51
@kg1: Ej stari ki se pa ti zej tu neki pametnga delaš!? Če bi malo bolj poznal fiziko in astronomijo, bi vedel da je Stephen Hawking danes eden izmed najbolj znanih znanstvenikov, ki ima verjetno IQ na potenco 9999...9999 več od tebe...
SLO_the_BEST
28. 04. 2010 15.26
...bi lahko zavzeli Zemljo, izkoristili naravne vire in jo opustošeno zapustili... ne razmišljajo vsa živa bitja tako kot ljudje!!
byteME
28. 04. 2010 14.44
to da potujejo (če) dolge razdalje še ne pomeni da so miriljubni! ka vam tu ni jasn???? sicer pa po drugi strani... s tako vlado ki jo imamo tukaj in sedaj nam skor da nemorjo še kej hujšega nardit..
Slovanec
28. 04. 2010 14.39
hahaha kašni komentarji.... nlp posredoval na islandiji? Men se zdi da so ble un cajt vse vesolske pumpe zaprte.... štrajk.... tako , da bi bol težko pršli do nas ... Če smo že pr Howkingu... mal si preberte, kako si nezemljane predstavla, po moji oceni kr realno, ni tuki nobene univerzalne kvazi vezi, ljubezni...bla,bla,bla... Če bi pršli do nas, bi bil vulkan tamal problem...
krivulja
28. 04. 2010 14.22
Preobširna tema-preveč neznank in zank.Vprašnja ostajajo mi smo pa še naprej preveč samovšečni v lastni iluziji kako smo kot življenjska vrsta enkratni v vesolju. Smo pa samo kontrolirano območje lastnih prednikov,ki živijo v otroškem vrtcu-nasproti njim.
sarah.k
28. 04. 2010 12.46
Pa če pridejo miroljubni ali sovražni, mislim da bi mi kmalu pokazali našo pravo barvo - ljudje uničimo vse, česar ne razumemo ,se bojimo in kar ni takšno kot hočemo :(
Ramzess
28. 04. 2010 10.35
Na netu je mogoče najti podatke o posredovanju NLP-ja na vulkanu v Islandiji, Galaktični hierahiji vendarle ni nemar za človeštvo. Pomebno je zavedanje o času v katerem živimo, in da je dogajanje, ki smo priča, del tega. Ves strah in bojazen, izhajata iz ega, ki nima prostora v novem času. Predstavniki Galaktične hierahije pravijo, citat: "Vedite tudi, da nihče, ki ima vraščeno ljubezen Stvarnika, nošeno znotraj vaših src, ne bo puščen zadaj. Napačno je, če mislite, da bodo le izbrani posamezniki šli v njihovo vnebovzetje, vsi drugi pa bodo morali ponoviti njihove izkušnje na drugem planetu med njihovo neko prihodnjo inkarnacijo. Tega ni v božanskem načrtu. Kot smo vam mi iz Spiritualne hierarhije že velikokrat povedali, se bo VSE na Zemlji dvignilo z njo v višje dimenzije."
Janez Knez
28. 04. 2010 08.23
sej ubistvu sploh ni rečen, de bi oni kr pršl pa bi njihov predsednik reku: napadte zemlo!!! pol bi nas kr pobil. lahk de so v vesolju tut manj inteligentne rase, kot smo mi.
Geronemo
28. 04. 2010 07.54
Ne razumem kako lahko tako "inteligenten človek" izjavi takšno bedarijo. Če so nezemljani na takšni stopnji razvoja da potujejo na večje razdalje, skozi paralelne svetove ali kakorkoli že potem je nelogično da bi bili sovražni. Dejstvo in dokaz na našem planetu je, da samo razumevanje tehnologije ni vse potrebno za razvoj neke rase. (zato pa je toliko vojn, bolezni, itd...) Če pa tehnologijo kombiniramo z duhovnim razumevanje in brez pomislekov z odprtimi očmi poznavamo vso resnico, potem avtomatično vidimo kar je dobro in kar je slabo. Če so nezemljani na takšni stopnji razvoja in razumevanja, potem je njim najmanj v interesu da bi uničili svet samo zato da lahko oni preživijo. Ego je prva negativna latstnost ki jo moramo izkoreniniti in v tovrstnih razmišljanjih nima kaj iskati. :)
MERDE-AVE-MERDE
28. 04. 2010 00.18
to da nismo sami je dejstvo In jaz verjamem da so dobri in slabi In da ne bo problemov z njimi razen če jih bodo naše velesile nardile obstaja ideja da bodo NLPje izkoristili in prikazali kot grožnjo nam in nas tako spravili vse "pod eno streho" New World Order A bojo dobri na koncu vse porihtali. ; )
Dr.Disast3r
27. 04. 2010 23.37
njegova teorija je povsem možna, a nevem, če je to v zveti z kolumbom možno ... na svetu je okoli 7 milijard ljudi, in vsi bi se borili za obstanek. Tudi svetovne velesile (ZDA in Rusija) bi šle v boj. Vprašanje je tudi ali so sploh, če so tako inteligentni "stvori" ,da nas obiščejo ...
ADADAD
27. 04. 2010 22.07
krivulja
27. 04. 2010 21.11
Našo vesoljno zavest je degradiral človek z imenom Darwin.Tisti trenutek ko smo sprejeli Darwinovo tezo- da imamo kot najiteligentneše vesoljno življenje skupnega prednika s primati. Darwin je za 200 let zavrl naš vesoljni duhovni razvoj.ker je degradiral našo vesoljno samozavedno zavest na nivo nagonske-živalske,.Darwin nam je dobesdno vzel pravico razmišljanja izven zemeljskih dimenzij,ker nas je miselno degradiral in omejil na Zemljo.Če bi ne sprejeli njegove zblujene teorije bi si mi vsi danes upali razmišljati odkrito od kje smo in kam gremo.Znanost je sprejela msko špekulacijo posameznika in nas s tem duhovno degradirala.Moje mnenje in vedenje je takšno!!
gespatij1
27. 04. 2010 20.41
Tisti, ki razumete to zdravorazumsko logiko da mora obstajati zivljenje tudi na drugih planetih in galaksijah lahko RAZUMETE in v bliznji prihodnosti tudi zares DOJAMETE DA: Ce dopustite moznost, da obstaja zivljenje tudi kjer drugje MORATE dopustiti moznost da je to zivljenje tudi mnogo bolj razvito od tozemeljskega. Ce je bolj razvito zivljenje je tudi tehnologija. Ce je tehnologija pa morate dopustiti moznost da so na planetu Zemlja bile druge inteligence ze mnogo milijonov let preden se je na njem pojavila kakrsnakoli oblika zivljenja. Ce boste te stvari dopustili boste pa prisli do RESNICE o tem na kakem planetu zivimo in kdo ter zakaj je clovek pod popolnim nadzorom nezemeljskih bitij ter she vedno na izjemno IZJEMNO primitivni stopnji evolucije. Prihaja pa cas ko se bo moral odlociti ali bo she naprej le in samo intelektualna zival ali bo pa evoliral v CLOVEKA v pravem pomenu besede in tako postal intergalakticno bitje, ki ne potrebuje religij kot so monetarni sistem, politika, verstva, show-biznis, in drugih t.i. javnih ustanov in ideologij ki VSA od prve do zadnje zavajajo ter cloveka oddaljujejo od njegovega resnicnega bistva.
carpathian
27. 04. 2010 16.01
krivulja, nisem zainteresiran :D sliši se kot en neskončno dolg dolgčas :D bi pa še vedno rad videl tebe kako to narediš ;)
MERDE-AVE-MERDE
27. 04. 2010 15.54
krivulja26.04.2010, 15:06 0 Obstaja opcija (tehnično izvedljiva)ki omogoča življenjsko reanimacijo.Zato pa umreš,ker te opcije ne poznaš!!! Štekaš? Dobesedno se da živeti tudi tisoče let-s pogojem da poznaš Aditij sistem-nevidno mater-inkubator življenjske reanimacije-po tem sistemu se večno in sedaj ciklično naseljuje tudi Zemlja!!! Hec ane ? Ti ja vse veš-veš pa samo,da si še živ!! RES bi te rad videl kako izvajaš reanimacijo !! RES
krivulja
27. 04. 2010 15.32
Carpathian Si zainteresiran za ponovno fizično življenje? V isto fizično podobo kot jo imaš danes?Njet problem -edino sam se moraš danes živ prostovoljno odločiti za služenje vesoljnemu življenju. Nagrada možnost večnega življenja-znova in znova se boš reanimiral v isto metafizično pojavnost,ki ti bo omogočala tudi btrezčasen spomin-vseh prejšnjih življenj.Hec?Resnica? Ugotovi sam!
carpathian
27. 04. 2010 15.06
krivulja, daj no, sedaj pa že mene zanima tale tvoja reanimacija.. :D
krivulja
27. 04. 2010 14.07
+1
Animax Ne poznam serije SG-1 ki jo oemjaš-ne gledam veliko televizije.