Tujina

Hagupit k sreči ni bil niti senca smrtonosnega Haiyana

Manilla, 08. 12. 2014 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tajfun Hagupit se oslabljen približuje prestolnici Manila. Po zadnjih podatkih Rdečega križa je v divjanju narave umrlo najmanj 21 ljudi. Pred neurjem se je na varno zateklo približno milijon ljudi, od katerih se številni že vračajo na svoje domove.

Hagupita so se zelo bali, a k sreči ni bil tako močan. K manjšemu številu mrtvih je pripomogla tudi pravočasna evakuacija.
Hagupita so se zelo bali, a k sreči ni bil tako močan. K manjšemu številu mrtvih je pripomogla tudi pravočasna evakuacija. FOTO: Reuters

Tajfun Hagupit, ki je v soboto dosegel Filipine in povzročil ogromno škodo, se oslabljen približuje prestolnici Manila.

Podatki o žrtvah, ki jih je terjal tajfun, se razlikujejo, vse bolj pa se zdi, da se bo država tudi zahvaljujoč hitri evakuaciji izognila novi katastrofi.

Po zadnjih podatkih Rdečega križa je v divjanju narave umrlo najmanj 21 ljudi.

Hagupit je ponoči znatno oslabel in trenutno velja le še za tropsko nevihto. 24 ur po njegovem prihodu je v osrednjem delu Filipinov čiščenje že v polnem teku. Pred neurjem se je na varno zateklo približno milijon ljudi, od katerih se številni danes že vračajo na svoje domove.

Na prihod obilnega deževja se sedaj pripravljajo v 12-milijonski Manili, ki se mora večkrat spopadati s poplavami. Več tisoč ljudi, večinoma revnejših prebivalcev, se je danes zateklo v šole in druge vladne evakuacijske centre po mestu.

Šole so zaprte, prav tako borza, številnim uslužbencem je bilo naročeno, naj ostanejo doma. Odpovedanih je več deset komercialnih letov.

Priprave na neurje so del obsežnih prizadevanj oblasti, da preprečijo najhujše. Novembra lani je v divjanju tajfuna Haiyan umrlo približno 7350 ljudi in Hagupit je najhujši tajfun, ki je državo dosegel odtlej.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ancy-arc
08. 12. 2014 09.45
-1
Imate kakšne podatke o Slovencih na tem območju??
ficfiric 1
08. 12. 2014 18.53
Ah nekaj jih ima svoje bare...tisti so pomojem ze vsi nazaj...nekaj je turistov...so ze odsli prot celini al pa v hotelih cakajo...dobr da je izgubil moc in postal tropska nevihta...ker ze tko itq nobena pomoc ne pride do njih...se morjo znajdit po svoje...dobr tasca ma se streho...;-)...kul...