Tujina

VIDEO: Grozljiva noč v Italiji. Neurja terjala pet življenj

Rim, 29. 02. 2016 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Neurja, ki so zajela velik del Italije, so zahtevala pet življenj. Za tri ljudi so bila usodna drevesa, ki so padla na njihove avtomobile, dva pa sta zapeljala v naraslo reko in umrla v vodni pasti. V bolnišnici je končalo več potnikov avtobusa, ki ga je odneslo s ceste.

V močnih neurjih, ki so v nedeljo besnela v Italiji, je umrlo pet ljudi. Neurja z nalivi in močnim vetrom so prizadela predvsem osrednji in južni del Apeninskega polotoka, z območij na severu poročajo o sneženju. Benetke so v strahu zaradi narasle vode. 

Dva človeka sta umrla nedaleč od mesta Caserta na jugu Italije, ko se je na njun avtomobil podrlo drevo, podobna nesreča je bila usodna tudi za kmeta blizu kraja Candidoni v Kalabriji na jugu Italije. Dve osebi pa sta umrli v avtomobilih, ki ju je odnesla narasla voda. Ena nesreča se je zgodila v kraju Macerata, druga pa v bližini Verone. 

Zaradi zemeljskega plazu iztiril vlak, avtobus odneslo s ceste

Iztirjen vlak
Iztirjen vlak FOTO: YouReporter.it

Iz dežel Piemont, dolina Aoste in Furlanija - Julijska krajina poročajo o sneženju. Poleg tega je na železniški progi med krajema Biella in Novara v Piemontu zaradi zemeljskega plazu iztiril vlak. Pri tem ni bil nihče poškodovan.

Zaradi nalivov so zabeležili tudi več nesreč na cestah. Okoli 5. ure zjutraj je avtobus s 25 potniki, ki se je vračal iz Torina, odneslo z avtoceste A21. Nekateri potniki so utrpeli lažje poškodbe, zaradi česar so jih prepeljali v bolnišnico.

Iztirjen vlak
Iztirjen vlak FOTO: YouReporter.it

Benetke znova pod vodo

Benetke se medtem znova borijo z naraslo vodo. Gladina morja je davi za 130 centimetrov presegala običajno raven, zaradi česar so oblasti s sirenami že posvarile prebivalstvo. Tako visoka voda pomeni, da so za več kot 40 odstotkov zgodovinskega središča nujni najmanj gumijasti škornji.

Takole razburkano je bilo v nedeljo morje pri otoku Capri.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
29. 02. 2016 10.38
-4
In kajpak slovenski svečkarji bodo prvi priskočili na pomoč ljudem v stiski kot vedno in predvsem zadnje čase. Samo nekako ne gre od njih, kljub morda trenutni dobri volji, ki jih prime dobijo krč v roko , ki namerava seči v žep za kakšen evro pomoči. Raje zastave veliki traktorji in seveda frajtonarca pa v štrajk. Pa bodo le vzeli mogoče Italijane na svoje domove? Nekoč so bili le zgodovinski zavezniki!
vezuv_
29. 02. 2016 11.02
+16
Frane jah tudi tisti ljubitelji, ki so se v Ljubljani hvalili in stopili v bran ubogim, a v roki so imeli palice za sorojake pretepst pa svoje ksihte so zamaskirali, da se jih ne prepozna. Sramotna je takšna pomoč ubogim, ko si zamaskiran pripravljen sorojaka premlatit.