Tujina

'Grabil me je za boke, se znojil in me gledal s sprevrženim nasmeškom'

London, 04. 01. 2015 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na Otoku odmeva sojenje v ZDA, kjer je priča proti obtoženemu Jeffreyju Epsteinu izjavila, da je bila njegova spolna sužnja, "poskrbeti" pa je morala tudi za britanskega princa. Britanski mediji so se dokopali do njene izpovedi.

Ženska
Ženska FOTO: Thinkstock
Čeprav se sojenje padlemu milijarderju Jeffreyju Epsteinu odvija v ZDA, najbolj odmeva v Veliki Britaniji. Epstein, ki je zaradi spolnih zlorab že končal v zaporu, se mora tokrat znova zagovarjati zaradi istih očitkov, znova pa je zgodba vase posrkala tudi britanskega princa Andrewa.

Priča, v ZDA znana le kot Jane Doe 3, je namreč na sojenju zatrdila, da so je Epstein kot "darilo" dal tudi princu Andrewu. Ta je zaradi prijateljevanja z Epsteinom pred leti že moral zapustiti mesto trgovinskega odposlanca Velike Britanije in se je že v preteklosti otepal obtožb, da je sodeloval na razuzdanih Epsteinovih zabavah, a tokrat v javnost prihaja vse več podrobnosti, zaradi katerih se je britanska kraljeva družina znova primorana braniti.

Medtem ko na dvoru znova vse navedbe ameriške priče zanikajo, princ pa se je v zadnjih letih trudi popraviti svoj ugled s humanitarnim delom, se javnost tudi na Otoku vendarle sprašuje, ali ni v navedbah danes 30-letne priče le nekaj resnice.

Britanski Daily Mail tako ekskluzivno razkriva zgodbo priče Jane Doe 3, s katero so v zadnjih letih opravili več pogovorov, a vsebine zaradi sodnega postopka niso smeli razkriti. Zdaj, ko to ni več ovira, so njeno izpoved v celoti objavili.

Kot razkrivajo, je Jane Doe 3 pravzaprav Virginia Roberts, danes poročena mati treh otrok.

Kot je povedala, je v Epsteinovih krogih končala po spletu naključij. Ko je pri 15-ih delala v klubu Donalda Trumpa, je tam spoznala bogatašinjo Ghislaine Maxwell. "Ko sva se srečali, sem bila oblečena v delovna oblačila – kratko krilo in oprijeto polo majico. V rokah sem imela učbenik za anatomijo."

Maxwellovi je pojasnila, da se uči, ker želi postati maserka. Ta pa ji je odvrnila, da ji lahko pri njeni karieri pomaga. Pozna namreč bogataša, ki želi najeti maserko, lahko tudi začetnico, ki bi ga spremljala na potovanjih. V zameno bi dobila dobro plačo in možnost izobraževanja.

Robertsova je ponudbo sprejela. Njeno prvo srečanje z Epsteinom je bilo v njegovi vili v Palm Beachu. "Stopnišče, ki je vodilo do njegove spalnice, kamor so me odpeljali, je bilo okrašeno s fotografijami golih mladih deklet. Šele kasneje sem izvedela, da so tudi mene fotografirali. Neka ženska me je odpeljala v sobo za masažo, ki je bila povezana z Epsteinovo spalnico. Epstein je na masažni mizi ležal popolnoma gol. Vprašal me je veliko vprašanj o mojem življenju. Povedala sem mu, da sem nekoč pobegnila od doma, da sem živela na ulici, jemala ecstasy in da nisem več devica. Ko sem končala, mi je dejal, da sem očitno poredna punčka v telesu pridnega dekleta."

Čeprav se je njuno prvo srečanje začelo z običajno masažo, se je končalo s seksom, v katerem je sodelovala še neka ženska. "Vse skozi sem si mislila, kako zelo narobe je vse to, da to ni prava masaža. Po drugi strani pa so bili to vplivni ljudje, ki jim ne rečeš "ne". In očitno sem že nekaj storila prav, sem si mislila, če so me povabili, da se naslednji dan vrnem," se spominja.

Na koncu je dobila okoli 150 evrov in Epsteinovo zagotovilo, da bo njen življenjski mentor. "Imela sem občutek, da je bilo Jeffreyju in Ghislaine resnično mar zame. Po svoje smo bili družina, čeprav sprevržena. Občasno smo počeli tipično družinske stvari kot na primer gledali televizijo in jedli pokovko."

A bilo je jasno, da je njena prva naloga v "družini", Epsteinovo spolno zadovoljstvo. "Naučil me je, kaj vse je moškim všeč," pravi Robertsova, ki je morala novo pridobljene "spretnosti", uporabiti tudi na Epsteinovih prijateljih. Med drugim na britanskem princu.

Princ Andrew vse navedbe priče zanika.
Princ Andrew vse navedbe priče zanika. FOTO: Reuters

Kot pravi, je bilo njuno prvo srečanje v Londonu. "Ko smo pripotovali, me je Ghislaine odpeljala po nakupih. Dobila sem Burberryjevo torbico za 4000 evrov, obleke znanih oblikovalcev, parfume in ličila. Potem je princ Andrew prišel na čaj. Ob pozdravu sva se poljubila na lice, kot mi je bilo rečeno, da je britanska navada. Pri večerji me je večkrat pogledal v oči in Ghislaine mi je dejala, da sem mu očitno všeč. Zvečer smo šli v klub in Andrew mi je iz bara prinesel pijačo ter me povabil na plesišče. Bil je najhujši plesalec v mojem življenju. Grabil me je za boke, se znojil in me gledal s sprevrženim nasmeškom. Navajena sem bila, da me moški izrabljajo za seks, a takšnega vedenja od princa in očeta dveh deklet nisem pričakovala," se spominja.

Tistega večera je z Andrewom končala v postelji. "Zjutraj mi je Ghislaine dejala, da je bil zadovoljen z menoj in dobila sem dodatno plačilo," pravi Virginia. Šlo naj bi za 10.000 evrov, ki bi jih naj dobila od Epsteina. Kot pravi, princ za denar ni vedel.

Čeprav zgrožena nad stvarmi, ki jih je počela, Robertsova priznava, da ji je življenje pri Epsteinu na nek način ugajalo. "Navadil me je na takšno življenje in nase. Bila sem popolnoma uročena in pripravljena storiti vse, da bi mu ugajala."

Njeno drugo srečanje z Andrewom je bilo v New Yorku. "Ko sem prišla v sobo, je sedel na stolu, na njegovem kolenu pa je sedelo neko dekle. Ghislaine me je posadila na njegovo drugo koleno in mi rekla, da ga naj odpeljem na masažo, kar sem tudi storila," je dejala. To njeno zgodbo je potrdilo tudi drugo vpleteno dekle.

Njeno zadnje srečanje s princem pa naj bi bilo na Karibih, kjer bi naj Epstein za princa pripravil orgijo in za ta dogodek prek neke modne agencije najel še šest ruskih manekenk, ki niso znale niti besede angleško. "Bilo mi je slabo in bila sem prepričana, da ne bom nikoli imela normalnega življenja," se spominja Virginia.

Nato pa ji je Epstein za 19. rojstni dan podaril tečaj masaže na Tajskem. Od tam se ni več vrnila. Spoznala je inštruktorja borilnih veščin Roberta in se z njim poročila. Potem ko sta 11 let živela v Avstraliji, sta se lani s tremi otroci vrnila v ZDA. "Robert mi je spet pokazal, kaj je to normalno življenje," svojo zgodbo zaključuje Robertsova.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (99)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bmwgs
08. 08. 2018 20.29
+1
Če jo moraš faj prodat tudi ni glih konec sveta, seveda prostovolno.
jeti48
06. 01. 2015 11.31
+3
Ja ja, Morana in drugi Moroni, vi kar opravičujte boge 15 letnice ki so taaako naivne da ne vedo kaj je seks! (težko žabo v vodo naterat-press)
LaFemme
06. 01. 2015 11.59
+1
Verjetno boš mislil drugače, ko bo tvoji 15 letni hčerki en 45letnik plačeval za seks.
Morana7
06. 01. 2015 12.22
+5
Jeti in ostali nevoščljivci ajde gremo ritke prodajat, uuu bo veselo, pa polno denarja kar je iz vašega materialističnega pogleda najpomembnejše pri vsem skupaj.
ivan.z Doba
06. 01. 2015 10.06
+8
Prodajala se je, sedaj bi pa še malo več-penzijo!
Raspunin777
05. 01. 2015 22.10
-3
HAAHA skoraj toliko komentarjev pod "posiljeno "Američanko kot pod članek o stricu Ivanu Zidarju. Še bo hudo otroci revolucije. Pa tega ne bo od domobrančkov temveč od EU hahahaha
biggbrader
05. 01. 2015 21.33
+8
Rada jih ima v roki in vmes,..
BŠK
05. 01. 2015 18.45
+8
A o naših pedofilih pa nič ne pišete? Mrgoli jih v parlamentu ter na obali in Gorenjskem. Vozijo večinoma Passate,Sprinterje in Focuse
štrekeljc
05. 01. 2015 19.11
+0
Po homoseksualcih najhuje udarjajo ravno latentni homoseksualci. Po pedofilih verjetno latentni pedofili. Kateri avto voziš ti, BŠK? Pasata, Sprinterja ali Fokusa? Mimogrede, tisti, ki poflodra punco, starejšo od 15 let, ni pedofil, pa tudi, če bi ti rad, da bi bilo tako.
Brabus
06. 01. 2015 10.11
+4
Razen, če ni moški star 45 let, 15let stara punca je pa tvoja hčerka.
ubogislovenci
05. 01. 2015 17.55
+5
Zmanjkalo denarja... pol pa nekaj zgodbic in to je to....
manjanja
05. 01. 2015 17.40
+7
Zanimivo, koliko spotikanja ob denar. Otroku se tudi potem, ko se mu nekaj slabega naredi (npr. da ga lasten starš udari) kupi kos torte.
vestalka1
05. 01. 2015 15.50
+4
Vseeno bi bilo če bi to zadržala zase.
asdfghjklqwertz
05. 01. 2015 15.21
+22
zmanjkalo ji je denarja, zdaj pa treba nekaj ven spravit. Ženske so tudi ene take, mogoče je tudi ta taka, da ... ko sem še hodil v gimnazijo, je ena bila nora name, jaz na njo ne, in pol je njenim kolegicam razlagala, da se dobivava, seksava itd ... v resnici pa sem v življenju z njo samo par besedic spregovoril ... in sva že seksala - v njenih mislih ... No, ta ženska v članku pa ima prazen bančni račun.
NoBrainsNoTumor
05. 01. 2015 16.45
+7
Razumnež
05. 01. 2015 14.51
+14
Eh... tudi drage prostitutke slej kot prej spregovorijo.
Padra
05. 01. 2015 14.29
+4
jejjejjeej............................
sinebaline
05. 01. 2015 12.29
+16
mal se ji kolca po starih dobrih časih , predvsem po denarju dobljenem na lahek in hiter način
Fifi 24
05. 01. 2015 10.21
+33
Suženj po definiciji ni plačan zato je suženj dotična je po lastnih besedah dobila 10.000$ torej kakšna sužnja ??
1airbus
05. 01. 2015 10.33
+8
ginger 1
05. 01. 2015 12.26
+4
Vrne denar ? To pa ne !!! Prej je kasirala na lahko,zdaj bi rada spet kasirala pa s tozbami...kakor koli obrnes-denarju se ne odrece...za NIC ! Zanj je bila in je pripravljena narediti VSE ! Torej ?!
T_one
05. 01. 2015 08.58
+29
pri vatikanu in ostalih zionistih (kraljevske družine, in taglavni svetovni bankirji) in masonih sploh ni vprašanje, če je kdo izmed njih pedofil; pravo vprašanje je, a sploh kdo med njimi ni pedofil!
ZakoniZdravja
05. 01. 2015 08.03
+16
Masonske orgije na katerih sta se spoznala tudi amgleski princ in takoimenovana vojvodinja :D
scipio
05. 01. 2015 07.44
+50
še ena zgodba o postopni metamorfozi nekega ženskega osebka iz funkcije jet-set-kurbice in call-gerle v funkcijo družinske matere in žene ter stebra lokalne malomeščanske skupnosti in dobrodelnih društev, skupaj z izbruhom njenih lastnih middle-age-ego ambicij, namreč s tem sodnim pranjem lastne umazane preteklosti z vpletanjem ostarelih in trhlih "rich and famous" osebkov iz nabora moralno proslule angleške dinastije. Spet en deja vu dvojne ameriške morale. Ostaja le vprašanje, ali je pri tej ženski šlo za metamorfozo iz bube v metulja, ali kot se zdi, prej obratno.
SonyGirl
05. 01. 2015 07.28
+7
Recimo, da bi sedajle srečali 15 letno punco s težko zgodovino. A bi ji plačali masažo in jo še nekako prisilili v seks ali bi raje poklicali center za socialno delo in vprašali, če ji lahko pomagajo?
Praškovarit
05. 01. 2015 11.08
+0
sandi101
04. 01. 2015 23.21
+32
Ni vse zlato kar se sveti, kura neumna, sej tako ko vse sam študirajo na denar... Se nč čudit!!!
transs
04. 01. 2015 20.13
+15
Pri 15h delala v klubu....ziher je to nekje v tretjem svetu,revščina pa to...ali največja stopnja "demokracije"...