Tujina

Goljufal, da bi prikril lastno spolno usmerjenost

London, 29. 05. 2010 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V novi britanski vladi je že izbruhnila prva afera. Eden od ministrov je priznal, da je več let neupravičeno zahteval povračilo stroškov za najem sob, katerih lastnik je bil njegov partner. Tako je pridobil 47 tisoč evrov.

David Laws
David Laws FOTO: Reuters

V Veliki Britaniji je v afero zaradi neupravičenih stroškov vpleten nov minister. Minister za zakladnico David Laws, sicer liberalni demokrat, je namreč priznal, da je več let neupravičeno zahteval povračilo stroškov za najem sob, katerih lastnik je bil njegov partner.

Britanski časnik Daily Telegraph ocenjuje, da je Laws za najem sobe na dveh posestvih, katerih lastnik je bil njegov partner James Lundie, od države mesečno zahteval do 950 funtov. Skupaj naj bi na račun povračila stroškov v več letih tako pridobil 40.000 funtov (47.100 evrov).

Laws se je že opravičil in obljubil, da bo denar vrnil. Laws, sicer bogat nekdanji bankir, trdi, da se z davkoplačevalskim denarjem ni želel finančno okoristiti. "Moja motivacija ves ta čas ni bila maksimizirati dobička, temveč le zaščititi najino zasebnost in prikriti lastno spolno usmerjenost," je pojasnil Laws in dodal, da svoje ravnanje globoko obžaluje.

Laws je o svojem ravnanju že obvestil tudi pristojno parlamentarno komisijo. Tiskovni predstavnik britanskega premiera Davida Camerona je sporočil, da je predsednik vlade o dogodku obveščen in da se strinja s predajo primera parlamentarni komisiji.

Odkritje afere je hud udarec za Camerona, ki je obljubil, da bo neupravičenemu zaračunavanju poslanskih stroškov naredil konec. Več sto poslancev je davkoplačevalski denar med drugim izkoriščalo za plačevanje drugih hiš, vikendov, bazenov in celo pornografskih filmov. Štiri poslance čakajo kazenske ovadbe.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xczyx12
29. 05. 2010 23.30
Pri nas imamo tudi nekaj gejev v politiki, kar je pa najbolj smešno pa je, da nekateri istospolni osebki to prikrivajo z zaigrano homofobijo in rasizmom. Npr. Sašo Peče, pa tudi v Avstriji smo imeli njega dni Haiderja...
provideus
29. 05. 2010 16.22
TA JE VSAJ PRIZNAL SVOJ "GREH".-Če to sploh je??? Kaj bodo pa naši rekli???- Ja Slovenijo smo ugodno scufal-ves dnar pa bo itak nam sprevržencem in pohlepnežem od plitikov v državnem "zborčku"ostal!
viliboh
29. 05. 2010 16.12
@ateistek-če je gay je eno,da pa krade kakor sraka,pa ni OK
ateistek
29. 05. 2010 15.46
@viliboh: Raje vidim, da nekdo v liberalni strani prizna, da je gay, kot da prikrite gaye gledam v raznih krščansko-konzervativnih strankah, kjer istospolno usmerjenost prikrivajo s homofobijo.
viliboh
29. 05. 2010 15.06
Se vidi ,da je član liberalne stranke,ti si marsikaj privoščijo
foreverblue
29. 05. 2010 13.57
Zoofilija ni spolna usmerjenost, ampak spolna praksa. Saj je to že iz besede razvidno. Sem spremljal tiskovno konferenco prejšnji teden, na kateri je David Laws razkril ukrepe za zmanjšanje deficita. Nekaj off mi je bilo na njem. Me veseli, da moj gaydar še vedno dobro dela...
ninja.subversion
29. 05. 2010 13.49
pomislite kaj so nekatere uplivne osebe pri nas pripravljene vse narediti zato da bi prikrili svojo ZOOFILIČNO usmerjenost.