Tujina

Hrvaški gasilci ukrotili novo 'ognjeno fronto'

Bol, 11. 08. 2012 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./G.G.
Komentarji
2

Hrvaški gasilci so imeli veliko dela s požari. Potem ko jim je uspelo ustaviti velik požar na Braču, so se morali spopasti še z ognjem pri mestu Plata. Zagorelo naj bi zaradi udara strele, ogenj pa je ogrozil tudi nekaj hiš.

Na Hrvaškem je ponoči na "novi fronti" izbruhnil požar. Tokrat je zagorelo v Župi dubrovački, nad mestom Plata, in sicer okoli 2. ure ponoči. Ogenj je zajel gozd in nizko rastlinje, ogrožal pa tudi nekaj hiš. Kaže, da je zagorelo zaradi udara strele.

Požar gasijo gasilci iz Dubrovnika in lokalnih gasilskih prostovoljnih društev, delo pa otežuje močan veter. Kljub temu je gasilcem uspelo požar lokalizirati. Zaradi požara je bil prepovedan promet v smeri dubrovniškega letališča, prav tako pa je bil nekaj časa prekinjen promet na Jadranski magistrali pri Dubrovniku v mestu Mlini.

Novo delo za gasilce je predstavljal požar, ki je okoli 13. ure izbruhnil v zadrski županiji, deset kilometrov severno od mesta Posedarje. Ogenj je zajel travnike in hrastov gozd, se približal hiša, a so mu gasilci spodrezali "noge" ter ga dobili pod nadzor.

Sicer so hrvaški gasilci že sinoči uspeli ustaviti požar na Braču. Ta je izbruhnil včeraj okoli 15. ure, z njim pa se je borilo 150 gasilcev. Pomembno vlogo v akciji gašenja so imeli tudi trije kanaderji, dva helikopterja in air tractor. Ogenj je uničil eno in poškodoval dve počitniški hiši, gasilci pa so ga lokalizirali včeraj okoli 21.30. Sicer so hrvaški gasilci uspeli danes okoli 5.40 lokalizirati tudi požar na območju Konjevrata. Tudi tu so imeli pomoč iz zraka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1adler
11. 08. 2012 18.05
+4
kak požigalec na delu
jamajaka
11. 08. 2012 19.25
+1
tud tebe bi žazgalo če si 10ur izpostavljen soncu in to vsaki dan x 30 pa računaj