Tujina

Francoska nuna se je 'vnovič rodila'

Aix-en-Provence, 18. 01. 2011 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska nuna, ki naj bi jo ozdravil pokojni papež Janez Pavel II., je povedala, da se je zaradi bolezni že hotela odreči svojemu delu. Papež, ki bo maja beatificiran, ji je omogočil "vnovično rojstvo".

Sestra Marie Simon-Pierre je ozdravela že leta 2005, a do minulega tedna njena ozdravitev ni veljala za čudežno.
Sestra Marie Simon-Pierre je ozdravela že leta 2005, a do minulega tedna njena ozdravitev ni veljala za čudežno. FOTO: Reuters

49-letna sestra Marie Simon-Pierre je bolehala za neozdravljivo Parkinsonovo boleznijo, ki jo je vedno bolj ovirala pri vsakodnevnih opravkih. Razmišljala je že, da bi pustila svoje delo, ko se je nekega dne, junija 2005, dva meseca po smrti Janeza Pavla II., zbudila zdrava.

"Ko sem se zbudila, sem čutila, da je nekaj drugače," je povedala sestra Marie. "Moje mišice niso bile več težke, lahko sem se normalno premikala. Zame je bilo to novo rojstvo, drugo rojstvo."

Njena nadrejena mati Marie Thomas je pojasnila, da se je na predvečer ozdravitve sestra Marie potožila, da ne more več delati zaradi napredujoče bolezni. "Prosila sem jo, naj vzame pisalo in napiše ime Janeza Pavla," je dejala mati Marie Thomas. "Videla sem, da je pisava zelo grda in neberljiva ter si rekla, da nam ne preostane nič drugega, kakor upati."

Štiri leta je bolehala za Parkinsonovo boleznijo, zaradi katere je trpel tudi pokojni papež Janez Pavel II.
Štiri leta je bolehala za Parkinsonovo boleznijo, zaradi katere je trpel tudi pokojni papež Janez Pavel II. FOTO: Reuters

Zdravniki, ki jih je imenovala Cerkev, so zaključili, da za ozdravitev ni znanstvene razlage, čeprav so še lani dvomili, ali je res čudež. Konec minulega tedna pa je papež Benedikt XVI. čudež potrdil in napovedal, da bo pokojni poljski papež beatificiran 1. maja. Po pričakovanjih naj bi bila slovesnost velika in sestra Marie upa, da se je bo lahko udeležila. "Odkar sem ozdravela, sem prejela veliko prošenj za molitev iz številnih držav," je povedala. "Vsem bolnim bi rada sporočila, naj ne obupajo. Na koncu tunela je vedno luč."

Že 8. aprila 2005 so množice na pogrebu Janeza Pavla II. zahtevale, naj ga razglasijo za svetnika. Njegov naslednik je tako prekinil pravilo, ki določa, da je treba po smrti počakati pet let, preden se začne postopek posvetitve. Obdobje med smrtjo Janeza Pavla II. in njegovo beatifikacijo naj bi bilo najkrajše v zgodovini moderne cerkve.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

makki-2
01. 05. 2011 10.07
hahahahhahahhahhahhhahahhahahhahhahahhahahahhahahh...
acniraktak
18. 01. 2011 22.22
Izbrani so znani najbolši zdravniki iz celega sveta. To niso bili nikakršnji Cerkveni zdravniki, pač pa specialisti, med njimi pa je običajno kar nekaj ateistov. Dokumentirano je, da je bila bolezen neozdravljiva. Vi si še predstavljate ne, kako težko je zadnje čase priznati kar koli za čudež. Privlečejo na kup vse secialiste kar se da in niti najmanjši dvom se ne sme pojaviti v tem da bi bila lahko bolezen ozdravljiva, da je res ozdravela iz priprošnje k JPII in ne zaradi česarkoli drugega, da se sprejme to kot čudež mora biti ozdravitev hipna in popolna itd. itd. Ni to kar tako lahko sprejet kot čudež če si nekdo pač nekaj izmisli...
komarec
18. 01. 2011 18.48
Ob tem poročanju sem si zastavil nekaj vprašanj. Za kaj je čudežno ozdravela nuna in za kaj ne kdo drug, ki ni v službi cerkve? Ali se pri muslimanih, pravoslavcih, mormonih, itd ravno tako dogajajo čudeži in kateri bog jih tam izvaja? Kdo je izbral zdravnike, ki so potrdili, da je čudežno ozdravela? Ali je nuna zanesljivo bolehala za to neozdravljivo boleznijo? So uradne preizkave to potrdile? Ali so to diagnozo postavili zdravniki, ki jih je cerkev izbrala? No naj bo kakor hoče, meni so ti dokazi zelo sumljivi.
nestrpnez
18. 01. 2011 17.38
admin, ga spet serjes?
schutzstaffel
18. 01. 2011 15.09
Karol Woytila = Gregory House?
azzurro911
18. 01. 2011 14.23
bllaaaaaaaaaaaaaaa, blaaaaaaaaaa, blaaaaaaaaaaaaa, bla
Ca6e
18. 01. 2011 13.49
vicki če nas je naredil po vaše, nas lahko tudi ozdravi, iz tega lahko sklepaš da bog ne obstaja! Religija pa je laž in nima čisto nič skupnega z verovanjem, ker jst verjamem da telo na zemlji pada s pospeškom tm približno 9.81m/s, in tega cerkev dolgo časa ni podpirala! Isto verjamem da je zemlja okrogla! Prav tako verjamem da je življenje drugot v vesolju, ker enostavno bi bila zguba prostora če bi obstajali samo mi! Prav tako verjamem da so nas že v preteklosti obiskali nezemljani, ker obstajo veliko več dokazov kot pa proti dokazov, še cerkev je podprla to možnost, ki jo je pristno skrivala od svojega zaćetka! Sem človek ki verjamem v pojave, resnico,..., vendar nisem religiozen človek, ker religija je oblika družbene ureditve katero prestavlja ustanova ki ji pravimo krščanstvo oz. Islam itd. Če na svetu nebi imeli religij, bi bil človek lahko bog inteligentnemu bitju na drugem planetu že 1000 let nazaj!
elloco
18. 01. 2011 13.20
ma super...svet je postal spet lep in pravičen! thanks god...ma daj daj :/
kwa.dugaja
18. 01. 2011 13.19
jaz ji čisto vrjamem. vrjamem v to da ona vrjame da ji je to pomagalo. ni nič slabega če ima vero. sicer močno močno dvomim da je bil čudež ampak če se je ona sama prepričala v to vsaka čast!
Ferdo Crni
18. 01. 2011 13.09
Vlada je zadala smernice - in mediji so spet polni abotnih novic o Cerkvenem dogajanju. Ozdravljena nuna, Papeževa kri....... Klasični klišejski manever "levakarske" vlade v krizi : preusmerjanja pozornosti v epski razredni boj proti vesoljni Cerkvi, ZDA in domačim izdajalcem.
tinetone
18. 01. 2011 13.04
samo napišeš njegovo ime pa ti pomaga... iz groba ta je še boljši od betmena pa suprmena skupej...
vicki
18. 01. 2011 12.40
@ca6e Bog ne more ozdraviti človeške neumnosti, ker nam je dal voljo, da se sami svobodno odločamo. Na žalost se vse preveč ljudi odloči za slabo.
Libra77
18. 01. 2011 12.17
Cerkveni zdravniki so zaključili...zato, ker podpora Cerkvi d.o.o. pada so mislili, da jo lahko s tem primerom dvignejo. No, pred 1000 leti so bili uspešni, danes pa bo bolj težko, ljudje so namreč izobraženi. Vsekakor vemo, da je cerkev tiste, ki so bili izobraženi in inteligentni pred 1000 leti poklali, obesili ali zažgali, tako pa dosegli nemoralno doseženo podporo. Podpora pa je takrat bila vrednotena v zlatu, zemlji, pridelkih, živini.
laznivec_velik
18. 01. 2011 11.52
Edino laži, nasilje, plenjenje in sprenevedanje so stalnica RKC od ustanovitve do dneva današnjega. Nobena vlada, nobena kraljevina, ne, niti nobena civilizacija ni preživela tako dolgo kot RKC. Pokopal jo bo pa islam... Ironjia usode, ali kot bi rekli zaslepljenci; Božje delo...
alanford457
18. 01. 2011 11.47
tale nuna ni bila nikol bolana vse skupaj je en blef ne vem da je še narod tolk neumen da verjame takim oslarijam drugač je bil pa ta papež eden redkih ki je bil kulkartolk uredu
Nad.oblaki
18. 01. 2011 11.22
Ko bodo šla leta počasi proti koncu boste še vsi molil.
nakladalo
18. 01. 2011 11.22
dragi 24 ur-ovci: bodite že enkrat natančni pri pisanju. Pišete, da jo je papež J.P.II. ozdravil. ma ste neumni... ozdravela je na njegovo priprošnjo. k njemu se je priporočala, da je posredoval pri Bogu, in Bog jo je ozdravil. ja, velika je ta skrivnost, zato jo moramo sprejemati le v veri. kdor vere nima, tudi tega ne more sprejeti. žal. pravite, da so bili v komisiji cerkveni zdravniki. ma kaki cerkveni. gre za zdravnike specialiste, ki so zaposleni v raznih bolnišnicah in jih kongregacija za zadeve svetnikov naprosi, da podajo svoje mnenje... in kje ste že videli da pokojnega človeka posvetijo? gre za razglasitev, ki pa ni isto kot posvetitev. velika razglasitev. mogoče bi bilo dobro, če svoje prispevke prej oddate v pregled kakšnim poznavalcem strokovne terminologije o kateri pišete. ne bo slabo, pa še manj možnosti bo, da se osmešite... se pa veselim dogodka razglasitve J. P. II. za blaženega, ki bo 1. maja v Rimu. in upam, da se ga bom lahko udeležil.
tinetone
18. 01. 2011 11.11
edini ki dela čudeže je chuck norris...
Alexander Petrina
18. 01. 2011 11.11
edini cudez katoliske vere je, kje najdejo tolko bim_otov, oziroma da lahko prodajajo te pravljice in se super zivijo na racun cloveske neumnosti. hmmm, ustavili vse vojne?? vecino so jih glih zaceli, lacnemu se vzamejo, sam da sebe zadovoljijo.
janez6b
18. 01. 2011 11.05