Tujina

FOTO: Zadnje slovo od Neila Armstronga: "Izgubili smo legendo"

Cincinnati, 01. 09. 2012 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družinski člani, nekdanji kolegi ter družinski prijatelji iz vrst politikov in gospodarstvenikov so se v Cincinnatiju poslovili od umrlega astronavta Neila Armstronga, prvega človeka, ki je stopil na Luno.

"Amerika je izgubila legendo," je na pogrebni slovesnosti, na kateri so se spomnili predvsem pestre življenjske poti in osebnosti Neila Armstronga, prvega človeka, ki je stopil na Luno, dejal astronavt Eugene Cernan.

Zasebna slovesnost, na katero je družina povabila nekdanje Armstrongove kolege in nekaj vplivnih znancev iz političnih in gospodarskih krogov, je potekala v Armstrongovem rojstnem mestu Cincinnati v zvezni državi Ohio.

Neil Armstrong
Neil Armstrong FOTO: Reuters

Med prisotnimi je bilo tudi deset astronavtov, med drugim tudi Armstrongova kolega, ki sta leta 1969 skupaj z Armstrongom v Apollu 11 poletela na zgodovinsko misijo na Luno, Edwin "Buzz" Aldrin in Michael Collins.

Armstrong je umrl 25. avgusta, star 82 let, zaradi zapletov po operaciji, s katero so mu sprostili blokirano koronarno arterijo. Leta 1969 je vodil misijo Apolla 11 in se kot prvi človek sprehodil po Luni. Dogodek je takrat spremljalo okoli 600 milijonov ljudi oziroma takrat petina vseh Zemljanov. "To je bil majhen korak za (enega) človeka. Velikanski skok za človeštvo," je dejal, ko je stopil na Luno. Te besede mu je pripravil ameriški pisatelj Norman Mailer.

Na slovesnosti je spregovoril tudi Armstrongov sin Eric.
Na slovesnosti je spregovoril tudi Armstrongov sin Eric. FOTO: Reuters

Čeprav je Armstrong kmalu po uspešni misiji Naso zapustil in se posvetil akademskemu delu, je ostal velik vzornik številnih po vsem svetu. Svojci so po njegovi smrti izrazili upanje, da bo njegova dediščina še naprej navdihovala mlade, da "si bodo še bolj prizadevali uresničiti svoje sanje, bodo pripravljeni raziskovati in nesebično služiti stvari, ki je večja od njih samih". Vsem, ki bi radi obeležili spomin nanj, pa so namignili, naj naslednjič, ko bodo v jasni noči stopili na prosto in se jim bo nasmehnila Luna, zgolj pomislijo na Neila in ji pomežiknejo.

Tiskovni predstavnik družine je tudi sporočil, da bodo 12. septembra v Washingtonu pripravili nacionalni dan spomina na Neila Armstronga.

Za razliko od nekaterih drugih nekdanjih astronavtov se Armstrong po koncu kariere v Nasi nikoli ni odločil za odhod v politiko, tudi v soju medijskih luči se ni počutil najbolje. Februarja 2000 je v enem izmed redkih javnih nastopov povedal, da bo vedno ostal "zapiflani inženir".

Poročen je bil dvakrat. S prvo ženo sta se razšla po 38 letih zakona, rodili so se jima trije otroci, žal pa je hčerka zaradi možganskega tumorja umrla še kot otrok.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (195)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pika poka ježek
06. 09. 2012 21.11
Mi je že ljubši John Glenn, ki je precej starejši od Armstronga, prvi je obletel Zemljo in veja kot najstarejši član katerekoli posadke, ki je prestopila mejo vesolja. Ter še vedno živi.
WikiX
02. 09. 2012 03.51
+0
Armstrong je bil rojen leta 1930, torej je kljub izjemnim naporom, stresu in sevanju, ki jim je bil izspostavljen, doživel čez 80 let. Vesolje očitno ni tako smrtonosno, kot se je včasih verjelo oziroma se je mogoče učinkovito zaščititi, lahko bi nekdo zbral še statistiko ostalih atronavtov, me res zanima, kako je vesolje vplivalo na zdravje posameznikov. Zanimivo se mi zdi, da je Mesec vedno slikan v temi, kot da na luni vedno vlada noč, kar nikakor ne more biti res, ker sicer ne bi bila nikoli polna luna, osvetljena od sonca. Takrat bi moralo biti po logiki na površini zelo svetlo, vendar ni čisto tako, ker na Mesecuni atmosfere. Ob mesečini, se ozračje na Zemlji sveti in osvetljuje okolico v modrih odtenkih, ne gre le za svetlobo lune, tudi zrak se sveti, zato lahko vidimo okolje tudi kadar jo prekrivajo gosti oblaki. Ne razumem pa nebesne mehanike pristankov na luni, ne dvomim v resničnost podviga, ampak na posnetkih se mi zdi ves čas enaka svetloba, menda niso pristajali tam le ponoči, mogoče bi znal kdo drug to pojasniti, zdaj ko ni več Armstronga.
Infadel_no1
02. 09. 2012 12.05
+0
Voliva vpliva, imajo probleme s kostnim mozgom, in kostmi zaradi pomankanja gravitacije, migrene po prihodu jim niso tuje, skrtka imaš vse dokumentirano!
KisloZelje333
02. 09. 2012 13.05
+3
mi pa izgubljamo potrpljenje da vatikan, izrael in zda obvladujejo skoraj vse, par družin vodi vse, od medijev, farmacije, nafte....eu, ozn....super ane novinarčki, to pa lahko? Vsi ki so vam vse samo teorije, prej me je eden napadel malce nižje dol...we are change slovenia, prebrat izpoved farmacevtskega insiderja, malce nižje dol pod gospodarstvo pa rothschild, paulson in soros stavijo na finančno katastrofo (200mio za padec €) podkrepljeno z viri, tako da vas lepo prosim razni martiani, lolipoly, sploh pa islamski skrajnež infadel_no1 da že dojamete kar vam pravim, ker se mi ne da več, stalno eno in isto pesem pisat, dojemte, da nimate prav in da vam skušam samo prikazat še drugo, resnično plat. Lp morda je res offtopic, ampak o tistem, da bruselj izgublja potrpljenje s slovenijo dragi infadel se nisi nič oglasil, pa me zanima če imaš toliko moškosti, da si pogledaš tisto , kar sem zgoraj napisal.....verjetno nimaš, so spet bli kaki islamski skrajneži s svojo propagando a?
Schulz-14
02. 09. 2012 23.13
-1
Vatikan nima nobene veze med njimi. Vatikan se utaplja v svoji bedi, ter napakah in tako je jasno, da ne morajo imeti konkretnega vpliva. Situacija je ravno obratna, Vatikan je le lutka teh velikanov. Podobno velja za ZDA...
Depredize.
02. 09. 2012 01.42
+2
Ja, valda, na luni so bili, haaaa...
maliButalec
01. 09. 2012 19.39
+9
Bil je dober filmski igralec. Škoda samo, da ni dobil Oskarja.
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 21.00
+2
Glede na njegovo popularno izjavo bi si jo zaslužil.
beton
02. 09. 2012 15.27
je menda tudi izjavil,da boga tam gori ni videl....
nefretete
01. 09. 2012 19.31
+16
Iz njegovega življenja je znana anekdota: "Srečno gospod Gorsky!" Ko je astronavt Neil Armstrong kot prvi človek stopil na luno, je izrekel znameniti stavek: "Majhen korak za človeka, velik za človeštvo". Sledilo je še nekaj drugih stavkov, večinoma pa je šlo za običajno komunikacijo z ostalimi astronavti in kontrolo poleta. A predno se je s površja lune vrnil nazaj v Apollo, je izrekel tudi zanimiv stavek: "Srečno, gospod Gorsky". Mnogi ljudje pri NASI so menili, da se stavek navezuje na kakšnega rivalskega Sovjetskega kozmonavta. A po poizvedovanjih ni bil noben Gorsky vključen v Sovjetski niti Ameriski vesoljski program. Še leta kasneje so mnogi spraševali Armstronga, kaj je takrat mislil s stavkom "Srečno, gospod Gorsky", a Armstrong se je vedno le nasmehnil. 5. julija 1995 je v Tampa Bayu na Floridi imel Armstrong intervju in novinar je zopet privlekel na dan tudi to, 26 let staro uganko. Armstrong se je omehčal - gospod Gorsky je malo pred tem umrl – zato se je odločil, da razkrije skrivnost. Ko je bil še otrok, je v bližini doma dostikrat igral baseball s prijatelji. Njegov prijatelj je enkrat močno odbil žogico, ki je poletela na vrt k sosedu, v bližino okna spalnice. Soseda sta bila gospod in gospa Gorsky. Armstrong se je odpravil po žogico. Ko se je približal oknu njune spalnice, je slisal gospo Gorsky, ki je kričala na moža: "Oralni seks!?! Ti hočeš oralni seks!? Dobil ga boš, ko bo sosedov mulc hodil po luni!!"
Huey
01. 09. 2012 20.23
+2
Nefri...tole je pa ena najboljših anekdot ever ;) Tnx ;)
286953
01. 09. 2012 21.23
+2
Sem ravno hotel to napisat, pa si me prehitela :D
Dart Vejder
02. 09. 2012 01.15
+4
Mislim, da je srečo zaželel gospe Gorsky in ne njenemu možu, kasneje pa naj bi se izkazalo (ne vem sicer kako), da je vse skupaj le 'urbani mit'.
Infadel_no1
02. 09. 2012 12.07
+0
Ne se ni nič kasneje izkazalo, da je bil urbani mit, je bila kr resnica!
Enkartako
01. 09. 2012 19.27
+4
Strelja?ko
01. 09. 2012 18.51
+9
A jurija gagarina se pa nihče ne spomni?
Dart Vejder
02. 09. 2012 01.21
+1
Infadel_no1
02. 09. 2012 12.08
-3
Maš dokaze da je bil prvi človek v vesolju, jst dvomim da je bil, da so bili rusi v vesolju! Drugače pa če bi gagarina, potem moramo tudi Lajko, je bila prej gor!
miha.123
01. 09. 2012 16.47
+0
Ja gospodje - se opravičujem ! V svoji mladostni zaletavosti in naivnosti, sem verjel znanstevnikom, medijem, knjigam, strokovnim revijam in svojemu (zelo napačnemu) razmisleku. Brilijantni umi komentatorjev tule, so mi pa razkrili PRAVO resnico - hvala ! Sem bolj trde (in zaprte) glave in sem rabil kar par ur, da sem dojel, kako je zadeva v bistvu enostavna - samo pravi poznavalec ti jo mora razložiti ! Celoten svet, družba in civilizacij je zarota prostozidarjev amerike in ameriških medijev - jasno ! Kdo je tako zaslepljen, da teg ane vidi. Jaz bi tule dodal še naše lokalne zarotnike in "strice iz ozadja", ki so za vsako zadevo, ki se pri nas dogaja ! (vsi skupaj se dobivajo pri Figovcu, ob seredah po poročilih,...) - Preverjeno ! Pa HVALA še enkrat :-)
arto56
01. 09. 2012 17.14
+1
ti kar pojdi lepo pančkat, od tebe itak ne bo nič pametnega......
286953
01. 09. 2012 21.25
+1
Miha - najboljše te šele čaka! Zemlja je ravna, dihamo z želodcem in obiskujejo nas "reptili", ki se menda z nami celo uspešno parijo. Vlada (nimaveze katera, samo da je vlada) vse skupaj skriva, ker ima ogromno korist - ne ve se kakšno, a ima jo.
Infadel_no1
02. 09. 2012 12.09
Nebo je pa zeleno, ti ga pa vidiš modro, ker so ga prosto zidarji, po domače prostovoljci pobarvali na plavo! Res, tega nikjer ne piše ampak je vse res!
KisloZelje333
02. 09. 2012 20.34
+1
hahahahhaha kako se na naš račun šalijo fantini....neverjetno, we are change slovenia pa še vseeno nimate dovolj poguma da vtipkate v google? Žalostno, žalostno fantje...nam se smejete, ampak bi blo veliko bolje če bi se kar sami sebi....naivneži, neverjetno, znanstvenikom, knjigam, strokovnim revijam in medijem pravi tip hahahhahha, res težko vse to pokupit, res težko z vsemi bilioni evrov miha res si talent, ni kaj, ti kar sanjaj naprej, ampak ko boš dojel realno sliko, se prosim ne joči, povedano ti je bilo dosti zgodaj
Dart Vejder
01. 09. 2012 16.41
+1
Škoda, njegove pesmi so mi segle do srca. Res, prvovrsten glasbenik. RIP, Satchmo!
WikiX
01. 09. 2012 14.24
-2
Armstron je bil zagotovo velik človek, vendar osebno ne maram kultov osebnosti, njegov uspeh je nenazadnje rezultat naporov celotnega človeštva. Pozabljamo, kaj vse je bilo potrebno narediti za ta mali korak človeka, kar danes velja za samoumevno, je bil še pred 100 leti nič manj kot nepredstavljiv čudež, ki je spremenil zavest celotnega človeštva. Leto 1969 je bilo posebno leto, redko katero letnico je zaznamovalo toliko prebojev v znanosti in filozofiji, od takrat je planet Zemlja spet naše središče vesolja. Ljudje kot Gagarin, Armstrong in ostali so odprli vrata, ki jih nihče več ne bo zaprl, vesolje ni več temno nebo, posuto z drobnimi lučkami ampak realen življenjski prostor. Ampak kaj je potem Zemlja, oaza življenja sredi praznine, iz katere se širi nekaj posebnega. Ne gre zgolj za naša tehnična čudesa, Zemljo obdaja voda življenja, v pari, ki obdaja planet in polni osončje mrgoli DNK pametne materije, ki spreminja fizikalno vesolje, kot smo ga bili vajeni. Pomešana je z vesoljnimi tokovi, kamorkoli bo padla le kapljica, se lahko začne novo življenje. Smrt je intimen pojav, ki se tiče le posameznega človeka, iz zemlje smo vzeti in v zemljo se povrnemo. Mene recimo ne bi motilo, če bi me po smrti slekli in namesto v grob položili v neskončno praznino, da bi moje truplo vesolje zamrznilo ter odneslo nekam v neznano, kjer bi lahko sleherni delec iz mojih celic ustvaril nov biološki proces življenja. Sploh ne gre za DNK, sama mehanika teh molekul je dovolj, da lahko spravi materijo v to nenavadno stanje, mogoče se tako širi življenje po vesolju, enako kot zgodba o Armstrongu spreminja zavest človeštva povsod kjer ljudje prvič slišijo zgodbo o Človeku iz Meseca.
right1
01. 09. 2012 21.34
+0
Armstrong je bil kao legenda? Legenda je bil naš sicer ne vem kateri fizik, ampak ta naš fizik je omogočil američanom da so sploh prišli v vesolje. To je legenda. Sicer pa američani na luno takrat s Armstrongom niso stopili.
WikiX
02. 09. 2012 04.56
-1
Vse na svetu razpada samo od sebe, ker materija ves čas odseva in prejema energijo, vsakič jo je nekaj manj, stabilni so menda le protoni, pa še ti naj bi menda v nekaj milijardah let razpadli. Stabilna je tudi DNK vijačnica, celica se posuši in propade, DNK pa ostane. Naše celice se ves čas obanavljajo, ene hitreje, druge počasneje ampak prej ali kasneje se vse zamenjajo z nekoliko drugačnimi kopijami samih sebe. Torej ima molekula DNKsposbnost, da lahko nase veže določene organske spojine, ki lahko v idealnih pogojih ustvarijo zametke samoreprodukcijskega življenja in zato ne razumem, zakaj se vam zdi tako čudna ideja, da lahko že ena sama DNK molekula, na mrtvem svetu "zaplodi" življenje? Mogoče si kdo ne zna predstavljati, kako drobne, lahke in kompleksne so te stvari v resnici. Izjemno majhno, a skrajno mehansko sofisticirano, to zgleda kot znanstvena fantastika, vendar je resnica, tako popoln in skrajno učinkovit ustroj je narava. Saj ni treba poleteti v vesolje, cel planet obdaja meglica različnih molekul, ki ji raznašajo zračni in drugi tokovi po kapilarah v vesolje, zemlja je v tem smislu en ogromen okužen organizem, ki bo prej ali kasneje raznesla življenje povsod po galaksiji, pravzaprav je to tudi del odgovora, kako je nastal ta čudežni pojav na Zemlji. Življenje je namreč fizikalni demon, saj počne ravno nasprotno od narave, entropijo spreminja v anizotropijo, kar pomeni, da fizikalni procesi tečejo obratno, iz kaosa nastaja red, hladna stvar ogreva toplo in podobne nemogočnosti. Ne gre za čudež, tudi to je le del naravne mehanike, ki je še ne razumemo, Armsztrongu je bila pač dana čast, da je prvi oplodil našo edino luno. Ampak tudi to še ni nič posebnega, za vse večne čase si bo človeštvo zapomnilo tistega, ki bo prvi stopil na drug svet,menda ne bodo nekoč tam trdili, da sta bila njihova Adam in Eva robota, na katerih se je prijelo nekaj DNK molekul njihovega stvarnika.
ni_mi_vse_eno
02. 09. 2012 12.05
+0
Ti nas učiš novo znanost, protoni razpadejo, DNA ne propade. Vesolje ima kapilare, Zemlja je okužen organizem, življenje je demon, entropija se spremeni v anizotropijo, hladna stvar ogreva toplo ...itd. Primer: Anizotropija (izraz izvira iz dveh grških besed ἰσόω: sóo - neenakomerno in τρόπος: trópos - smer, ter prefiksa ἀν: án, ki pomeni negacijo) je značilnost nekaterih snovi, ki se kaže v tem, da je neka značilnost odvisna od smeri. Nasprotni pojem je izotropija, kjer značilnost ni odvisna od smeri. Entropíja je termodinamična količina, ki si jo telesa izmenjujejo, ko izmenjujejo toploto. Pri reverzibilnih spremembah se entropija ne spremeni, pri ireverzibilnih spremembah pa se poveča. Entropija je mera za količino energije, ki se ne more pretvoriti v delo, ter tudi merilo za neurejenost sistema.
WikiX
02. 09. 2012 18.50
ni_mi_vse_eno, hja, tudi protoni imajo neko svojo razpolovno dobo, po kateru naj bi razpadli na manjše delce, ob povezavi pojava z entropijo in gravitacijo. Vesolje je prepredeno s kapilarami iz električno nabite plazme, ki jih ženejo po magnetnih in verjetno tudi gravitacijskih krvuljah, sajje prostor ukrivljen, verjetno ta struktura ni nastala zastonj in ti skoraj nevidni tokovi tudi nekaj pomenijo, vsekakor se raztezajo čez neverjetne razdalje. Ker so povezani z zračnimi tokovi atmosfere, verjetno povezujejo svetove med sabo, tudi Zemlja namreč izpareva in seva materijo ter toploto oziroma elektromagnetno sevanje, v tej pari se nahajajo tudi drobne molekule DNK različnih življenjskih vrst, ki jih s tokovi raznaša po galaksiji, ki je polna organske snovi, iz katere lahko DNK, skozi mutacije in razne transformacije oblikuje encime, proteine in druge sestavne dele organskega življenja, vsaj tako naj bi se zgodilo na Zemlji. Ne vem več, kateri satelit meri te plazmatske tokove, ki prevevajo vesolje in tudi naš sončni sistem, ampak si lahko pogledaš. Življenje ima neko svojo geometrijo, ki je verjetno tudi posledica notranje strukture in lastnosti najmanjših snovnih delcev, živa bitja zrastemo iz ene same celice, ki zna oblikovati te delčke v neko življenjsko formo in sicer tako, da tvorijo neko stabilno in koristno fukcijo, ki se lahko reproducira, tvori organe in vse ostalo. Ne gre za čudež, narava izkorišča naravne lastnosti svojih najmanjših sestavnih delov, ki so najbrž prav zato tako zgrajeni, da se že sami posebi radi naključno zlagajo v take oblike. Ne trdim tega jaz, ker nisem tega videl, tako nekako razlagata Hawking in Mlodinov. Da je Zemlja demon, sem mislil na teoretične Maxwellove demone, ki lahko obrnejo zakone fizike. Najbolj očiten primer takega fizikalnega demona je prav življenje, ker deluje na principu reda in torej zmanjševanja entropije, čeprav za svoje preživetje res ustvari toliko več kaosa v svoji okolici, kar ima vesolje najbrž še raje. Življenje je tudi elektrokemični pojav, kot bi v nas ves čas udarjale strele in ob tem vlekle energijo iz telesa, hladno telo torej greje srž življenja. Sicer pa si poglej opis pojava strele in boš razumel, da v trenutku ored tem naboj preskoči iz hladnega telesa k toplemu, preden se sproti energija, nenazadnje je tudi vreme anizotropičen in entropičen pojav, ki ga ni mogoče napovedovati vnaprej prav zato, ker sledi nevidnim naravnim vplivom oziorma spreminja naključje v večjo verjetnost po pravilih, ki jih ni mogoče predvideti vnaprej. Recimo, metulj zamahne s krili v New Yorku in s tem spremeni mikro tlak, kaplja prelije časo in zato začne deževativ Tokiju. Mimogrede, všče mi je besedna zveza merilo NEurejenosti sistema, kako je lahko nek sistem neskončno neurejen oziroma kako vemo, kakšne razsežnosti lahko zavzame kaos, kakšna je lahko optimalna neurejenost sistema, mar ni potem tudi to sistem?
LovecNaKomuniste
01. 09. 2012 14.20
+0
RIP dober si bil na touru. Škoda sam na konc, da so mu vzel vse zmage. Je pa to še en dokaz več da doping in poživila ubijajo.
Helmuth
01. 09. 2012 15.44
+2
KisloZelje333
01. 09. 2012 13.56
-6
miha123 in martian hahahhaahhhaahhhahahha pa meni je že smešno kako sta lahko tako zelo nerazgledana in ŠE PAMETUJETA. ŠE NA VELIKO PAMETUJETA hahahhahahahah immortal technique, youtube, daj si par komadov poslušaj no, daj recimo ritch mans world pa cause of death, mejta prosim tolk moškosti da gresta ta dva komada poslušat, pa zraven besedila malo poglej tista imena v komadih, ki jih omenja in preveri na internetu, hahahahhahahaha neverjetno kam sega človeška neumnost, kakšna revčka res prav ne morm verjet no, kaj je miha123 napisal, kot da na svetu ni 60% ljudi na pragu revščine, kot da se vsak dan ne obrne več miljard denarja v vatikanu, kot da zda niso brez argumentov napadle irak, afganistan, libijo, sedaj bi še sirijo in iran....mislim človek razumem da si tako opran, če hodiš samo na to stran, ampak če internet uporabljaš za raziskovanje pa oprosti, na tako nizkem nivoju enostavno ne moreš biti. potem pa je tu seveda še infadel_no1 in njegovi islamski skrajneži hahahhahahhahahhah ljudje, zresnit se bo treba, če zda napadejo iran, lahko pride do velike krize, hrane ne bo...na koncu še interneta ne bo, da ja ne bi kakšne revolucije izvajali....do takrat mate pa še časa kakor ga hočte, ne bit tako pokončni no, vztrajate pri svojem že več let, marti 2 leti nazaj si še imel, ko sem sem pa tja prišel na ta portal veliko več somišljenikov, kako pa to da ste danes z infadelom in mihcom ostali skoraj sami? Maš manj kot 10 ljudi, ki redno komentira....zaskrbljujoče ane? No ampak kot si dejal kako leto nazaj, dokler maš ti lepo plačo ti je itak ravno za vse, ko boš pa to izgubil boš pa morda le poslušen in boš ugotovil da je cel fiat denarni sistem en navaden nateg, federal reserve v zda je v privatni lasti, tebi se s tem ne zdi nič narobe, da par družin praktično kontrolira ves svet, s pomočjo vatikana..? Vse štima praviš, samo da se hudobnih komunistov rešimo ane? hahahahah SVAAAAŠTA!
KisloZelje333
01. 09. 2012 13.57
+0
ta komentar je realen in si ni zaslužil izbrisa....lahko pa se srečamo tudi kje drugje, recimo na sodišču....kršenje človekovih pravic pa to...se gremo tako?
Martian
01. 09. 2012 13.59
+1
a ti pogledaš na portal...vidiš 10 svojih nikov in enga mojga....pol se pa nasloniš,vzdihneš in rečeš-nas je 10 on je pa sam...
KisloZelje333
01. 09. 2012 14.10
+1
da da, k oprosti ker mam 2 in jih enkrat na pol leta zamenjam....res oprosti martiančke, ful si faca k poznaš taglavne pa jih še zmer podpiraš, to mi da vedet kakšen človek si....nisi č od človeka. Lp
Martian
01. 09. 2012 14.19
-3
če bi imel ti sam 2 nika..bi blo še kul.... res se mi smiliš.....misliš da zarad tega k imaš toliko nikov,vas je veliko...hahahha...ubogi mali človeček....nič nisi v življenju naredil.....potem se pa poveličuješ z številnimi niki...smiliš se mi
KisloZelje333
01. 09. 2012 16.49
+0
a drugega ne znaš napisat kot laži? jej jej marti, povej raje zakaj zgoraj omenje može podpiraš, ki krojijo usodo vseh nas...in res mam 2 nicka, pa še ta dva menjam na pol leta...žalostno če ne verjameš...
Schulz-14
01. 09. 2012 18.55
+1
Jabolko222 pa sej to ubistvu so "hudobni komunisti"? Če so potemtakem se Martian bori proti istim ljudem kot ti, samo iz drugega konca...
KisloZelje333
01. 09. 2012 21.09
+1
hja, on nevem sploh proti komu bi se boril, on ima rad vse, samo da je elita, da je 1%.
Martian
01. 09. 2012 13.18
-4
v glavnem..ni čudn da je sovjetska zveza propadla....še to niso bili sposobni odkriti,da ameri sploh niso pristali na luni...res so bili nesposobneži teli sovjeti..
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 13.27
+3
Imeli so pa boljše rakete in privi so opravili polet v vesolje, prvi so spravili žival Laiko in prvi človeka Gagarina. Amerika pa tako kot danes ima samo veliko vojsko in veliko propagando.
Martian
01. 09. 2012 13.30
+0
ravno zaradi tega....ker so imeli sovjeti vse tisto kar si ti naštel....je dobesedno noro tudi samo pomisliti na to....da so bili oni tako nesposobni,da ne bi ugotovili če bi američani sfejkali polet na Luno.... da nekdo res misli,da bi američanom na vrhuncu hladne vojne ratalo tako zafrknt sovjete.....ma tak človek nima vse pošlihtano....dobesedno..
arto56
01. 09. 2012 13.37
@Martian stalin je bil prostozidar 32 stopnje.....pa kaj več povej o sorosu in daltonih. linke, če se ti da. me pač zanima, hvala vnaprej
Martian
01. 09. 2012 13.40
-1
kaj ma stalin ki je umrl leta 53 veze s pristankom na Luno?leta 69 veš pa verjetno samo ti. kakšne linke? verjetn maš gugle...pa ga uporab-george soros,waltons(wallmart)
Martian
01. 09. 2012 13.50
-1
arto56 sm opazu da sm prej pisal o daltonih....mislm ne vem zakaj so mi zdej daltoni v glavo prišli......WALTONE sm mislu...sori za napako!
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 14.02
+1
Ravno zato, ker so bili Rusi vedno prvi je nemogoče pričakovati, da bi Američani kar naenkrat pa bili vedno uspešni v poletih na Luno. Poglej nesreče raketnih poletov samo okoli naše Zemlje, poleti na Luno so bili pa vsi 100% uspešni. :D
Martian
01. 09. 2012 14.21
+0
dej mi sam to povej....a so bli sovjeti res taki nesposobneži da niso pogruntali da je blo vse skupi fejk?
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 16.21
+2
Papyrus, mene prepričajo razlogi. Če lahko demantiraš vsako njihovo trditev, tudi Stanleya Kubricka, potem so bili. Dokazi govorijo drugače, tako kot to, da sta se dvojčka podrla, ker se je letalo zaletelo v njega. To je propaganda. Edino v tem so američani dobri.
nekdo66
01. 09. 2012 20.28
+0
@Martian očitno nima smisla teoretikom zarote karkol razlagat. po njihovo je itak velik bl logično, da so sfejkal 6 misij na luno s tem, da so podkupl nekaj 100.000 znanstvenikov in prepričal ruse v obdobju hladne vojne da nej nč ne zinejo, kot da so bli res tam :)
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 21.06
+0
Tudi to sem ti že razložil nekdo, kako sistem deluje na bazi samo kar je potrebno vedeti (need to know). Samo peščica je vedela, med njimi raketni znanstvenik, glavni v vladi, Stanley Kubrick, astronavti. Zakaj nihče od astronavtov ni hotel priseči na bibliji, da so bili na Luni? Ljudstvu se lahko lažemo, bogu ne. :D
JezekTekaTeka44
01. 09. 2012 13.11
+0
Ne se kregat ... a ni vseen a so bli na luni al ne ... men čist dol visi ...
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 13.33
-1
Ni vseeno tem, ki verjamejo da so bili gor. Nikakor ne morejo objektivno pogledati razloge za in proti. Ponavljam, če poznate razloge za mi jih prosim navedite v virih. Martian in Choco, obema sem to povedal, nič še nisem dobil.
JezekTekaTeka44
01. 09. 2012 14.04
Ponavljam da mi dol visi a so bli gor al ne ...
Nina Nubia 1
01. 09. 2012 13.08
+0
ce ameriki ne vrjames je takoj teorija zarot!!!!
Infadel_no1
02. 09. 2012 12.15
Prava se oglaša, še dobr da verjameš v intenet in wireless povezave, ker na žalost so jih izumili američani! Opraboglava amerofobinja!
KisloZelje333
01. 09. 2012 13.01
+3
miha123 kje si ti? Postavimo te pred dejstva, povej nam par argumentov, pa očitno nimaš nič, samo smeješ se teoretikom zarot, čez kake pol leta se boš pa smejal svoji naivnosti, srečno kekec
Jules_Verne
01. 09. 2012 12.50
+0
Še večje vprašanje pa je če Amerika sploh obstaja (po vsej verjetnosti ne), verjetno gre za zaroto. Kolikor sem bral Amerika v resnici sploh ne obstaja, vse je samo delo nekih računalniških geekov, ki iz neke skrivne sobe lansirajo "informacije in novice iz amerike", in tako v bistvu pri ljudeh samo ustvarijo vtis o obstoju neke Amerike tam čez lužo. To počnejo že vsaj 500 let (od Kolumba naprej). S Kolumbom se je vse skupaj pravzaprav pričelo, Kolumb v resnici sploh nikoli ni obstajal, preprosto izmislili so se ga - tako kot celotno Ameriko. Sam sem v obstoj Amerike začel sumiti, ko sem zvedel, da Coca Colo v resnici polnijo v Sloveniji (kasneje so jo začeli v Avstriji), McNuggetse za McDonalds pa delajo v Perutnini Ptuj..potem pa sem raziskoval naprej..
Martian
01. 09. 2012 12.53
-1
Sam sem v obstoj Amerike začel sumiti, ko sem zvedel, da Coca Colo v resnici polnijo v Sloveniji (kasneje so jo začeli v Avstriji), McNuggetse za McDonalds pa delajo v Perutnini Ptuj..potem pa sem raziskoval naprej.. --- HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH...dobbra dobra
KisloZelje333
01. 09. 2012 12.57
+2
cinika, a da je rothschild stavil 200mio dolarjev na kolaps evra je tudi le teorija zarote, za vaju je že to ime le teorija hahahhaha fanta saj bo, saj bo, upam da ne bo resnica prekruta, ko se ji ne bo moč izogniti
Martian
01. 09. 2012 13.07
-3
a je stavu...a to je teb povedal??? pa a lohk poveš kater rothschild....njih je več kot 300 po vsem svetu... vem pa da je Soros uničil funt in dobro zaslužil...sam za Sorosa ti verjetn še nkol nisi slišal..
KisloZelje333
01. 09. 2012 13.49
+0
aja ne vem kdo je a pravim ti da pejd na we are change slovenia in maš spodaj pod gospodarstvo članek rothshcild, paulson in soros stavijo na finančno katastrofo, sam če boš to bral, boš videl da ne gre za teorijo, kako se boš potem zagovarjal? No preberi si, saj te nočm zaje.bavat ampak če si tako trmast, da slišiš vedno samo eno plat resnice ( to je ta, ki odgovarja izraelu, vatikanu in zda) ne pozabi, največjim hodobcem na tem planetu...
Jules_Verne
01. 09. 2012 12.47
+3
Ste se mogoče kdaj vprašali zakaj nam Luna(o) kaže(jo) zmeraj isto stran, temno straniLune znamreč z Zemlje ni mogoče videti, ker je proti nam vedno obrnjena z isto stranjo - naključje? Seveda ne, (mogoče za ovce z opranimi možgani). To kaže, da je Luna v resnici umetno narejen satelit in, da je Luna v resnici votla. Tam se namreč nahaja vhod v notranjost Lune, kjer že tisočletja živi zelo napredna civilizacija. Ampak to CIA skrbno skriva.
Martian
01. 09. 2012 12.50
+1
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 13.06
+1
Gre za to, da je luna nastala, ko se je protoplanetoid Orpheus zaletel v Zemljo. Velik del železovega jedra je takrat Zemlja dobila, zato ima relativno veliko večje železovo jedro od Lune, čeprav ni Luna toliko manjša. To je tudi razlog, zakaj se Luna oddaljuje od nas okoli 2cm na leto. (Vir: Giant impact hypothesis, Earth after Moon-Forming Impact - Kevin Zahnle) Saturn je doživel podobno kolizijo, vendar so delci bili znotraj njegovega pasu, se ne bodo nikoli formirali v luno in bodo skozi tisočletja padli nazaj na Saturn.
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 14.17
Jure Herer
01. 09. 2012 12.28
+0
youtube: Korporacijska umetnost nadziranja uma Ker so glavne televizije v rokah majhne peščice korporacij, gledalci ne bodo nikoli deležni informativnih, resničnih novic. Kor se politična in korporacijska moč vse bolj združujeta, informirost postane pomembna bolj kot kadarkoli prej. Zato je dobro iskati alternativne, neodvisne vire informacij na internetu.
Martian
01. 09. 2012 12.43
+0
ti...kako to da je bil fejk napad vesoljcev med olimpijado odpovedan?
KisloZelje333
01. 09. 2012 12.46
+0
ti....kako to da si ti tako opran, da po vseh komentarjih, ki bi jih lahko prebral na tem portalu, še danes ne vidiš realne slike??
Martian
01. 09. 2012 12.49
+0
ne vidiš poante......jst bi bil po vseh vaših komentarjih res lohk opran...pa nism....hvala bogu....niti prbližen nočem bit tak opranec,da bi tle na portalu nakladal o false flagu med olimpijado...pol pa ne bi ničesar bilo...
Martian
01. 09. 2012 12.49
+0
ti roko k vse veš....kako to da je bil napad vesoljcev odpovedan?a ni blo zanimanja?
KisloZelje333
01. 09. 2012 12.51
+3
pametnjakovič glej, po nekih igrah elite, je bil na youtubu en dober posnetek, ko padeta dvojčka, bil pa je tudi da zgori big ben, rekel sem ajde 40% da se zgodi, 60% da se ne, veš preveč nas mešaš dragi marti, jaz ne sovražim vsega kar je ameriško, le par družin na vrhu....teh družin za katere TI NITI SLIŠATI NOČEŠ! veš v tem je razlika, mej me za norca, ampak te imam jaz še za 10x večjega po tamalem, ker si res ovca, da večjo že težko najdeš
Martian
01. 09. 2012 12.56
-1
kere familije pa so to???..za tiste ta prave familije ki so na vrhu,ti še nikol slišal nisi....poznaš Sorose in Daltone??? ti ponavadi sanjaš o familijah iz preteklosti..Rokerfellerji,Rothschildi ipd...Rokerfellerje in Rothschilde Daltoni kupjo kadar hočjo.
KisloZelje333
01. 09. 2012 13.55
+2
poznam poznam in kako da če toliko veš o teh zadevah držiš z ameri, izraelom in vatikanom....ne razumem te prijatelj???
Johnny_Soprano
01. 09. 2012 12.23
-1
Ce je tale res pristal na luni, zakaj ni bilo po njem do danes niti enega pristanka cloveka na luni? Praksa nas uci da bi moral biti po njem naval pristankov na luni, tako kot recimo po prvem pristanku na Antarktiko, Mount Everest itd. Najbolj smesno je pa to, da na tisem edinem "avtenticnem" posnetku ameriska zastava plapola. Plapola NA LUNI! haha
Martian
01. 09. 2012 12.25
+6
Ce je tale res pristal na luni, zakaj ni bilo po njem do danes niti enega pristanka cloveka na luni? ---- hahahahhahaha..kako ste eni nerazgledani.....to je noro.. po njem...je bilo še 5 pristankov na Luni....po njem...je po Luni hodilo še 11 ljudi.... potem so pa opazili da od tega nič nimajo....in so ukinili program apollo..
miha.123
01. 09. 2012 12.27
-1
Zakaj pa zastava NE BI PLAPOLALA ??? Če ni zraka, ki bi hitro umiril nihanje tkanine ??? Probaj, samo probaj MALO pomisliti - saj nič ne boli, res,... no,...
Jure Herer
01. 09. 2012 12.27
-1
youtube: Korporacijska umetnost nadziranja uma Ker so glavne televizije v rokah majhne peščice korporacij, gledalci ne bodo nikoli deležni informativnih, resničnih novic. Kor se politična in korporacijska moč vse bolj združujeta, informirost postane pomembna bolj kot kadarkoli prej. Zato je dobro iskati alternativne, neodvisne vire informacij na internetu.
Martian
01. 09. 2012 12.29
+2
miha.123 sej so mythbustersi probal....in zastava JE zaplapolala
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 12.42
Pristanki na Luni. To vključuje posadko in brez posadke (robotsko) misij. Prvi človeški predmet, ki je dosegel površino Lune je bila Luna Sovjetske zveze LUNA 2 misija z dne 13. septembra 1959. [3] Združene države Amerike se je Apollo 11 je bila prva posadka misija za pristanek na Luni 20. julija 1969. [4] Skupno je bilo 6 posadko ameriške iztovarjanje (med letoma 1969 in 1972) in številni pristanki brez človeka. Torej Martian, 6 in ne 5, kot ti trdiš. Ena stavar je, da niha, druga, ko vidiš, kako se spodnji konec spodviha sam od sebe, brez da bi ga kdo zanihal. Poglejte si sami posnetek in se odločite s svojo glavo.
Martian
01. 09. 2012 12.44
+1
ni_mi_vse_eno Torej Martian, 6 in ne 5, kot ti trdiš. --- po apollu 11 oz. Armstrongu še 5.... nauči se brati
KisloZelje333
01. 09. 2012 12.46
+2
miha123 in martian hahahhaahhhaahhhahahha pa meni je že smešno kako sta lahko tako zelo nerazgledana in ŠE PAMETUJETA. ŠE NA VELIKO PAMETUJETA hahahhahahahah immortal technique, youtube, daj si par komadov poslušaj no, daj recimo ritch mans world pa cause of death, mejta prosim tolk moškosti da gresta ta dva komada poslušat, pa zraven besedila malo poglej tista imena v komadih, ki jih omenja in preveri na internetu, hahahahhahahaha neverjetno kam sega človeška neumnost, kakšna revčka res prav ne morm verjet no, kaj je miha123 napisal, kot da na svetu ni 60% ljudi na pragu revščine, kot da se vsak dan ne obrne več miljard denarja v vatikanu, kot da zda niso brez argumentov napadle irak, afganistan, libijo, sedaj bi še sirijo in iran....mislim človek razumem da si tako opran, če hodiš samo na to stran, ampak če internet uporabljaš za raziskovanje pa oprosti, na tako nizkem nivoju enostavno ne moreš biti. potem pa je tu seveda še infadel_no1 in njegovi islamski skrajneži hahahhahahhahahhah ljudje, zresnit se bo treba, če zda napadejo iran, lahko pride do velike krize, hrane ne bo...na koncu še interneta ne bo, da ja ne bi kakšne revolucije izvajali....do takrat mate pa še časa kakor ga hočte, ne bit tako pokončni no, vztrajate pri svojem že več let, marti 2 leti nazaj si še imel, ko sem sem pa tja prišel na ta portal veliko več somišljenikov, kako pa to da ste danes z infadelom in mihcom ostali skoraj sami? Maš manj kot 10 ljudi, ki redno komentira....zaskrbljujoče ane? No ampak kot si dejal kako leto nazaj, dokler maš ti lepo plačo ti je itak ravno za vse, ko boš pa to izgubil boš pa morda le poslušen in boš ugotovil da je cel fiat denarni sistem en navaden nateg, federal reserve v zda je v privatni lasti, tebi se s tem ne zdi nič narobe, da par družin praktično kontrolira ves svet, s pomočjo vatikana..? Vse štima praviš, samo da se hudobnih komunistov rešimo ane? hahahahah SVAAAAŠTA!
ni_mi_vse_eno
01. 09. 2012 12.55
+0
Hvala Martian, spoznal sem svojo zmoto. Obljubim, da se bom bolj potrudil natančno prebrati v prihodnje.