Tujina

FOTO: 24 ranjenih v trčenju dveh vlakov

Berlin, 17. 04. 2009 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na severni železniški postaji nemške prestolnice sta trčila potniški in tovorni vlak. V nesreči je bilo ranjenih 24 oseb, najhuje jo je skupil voznik potniškega vlaka.

V trčenju potniškega in tovornega vlaka je bilo v četrtek zvečer ranjenih 24 ljudi, med njimi pet huje, so sporočili gasilci. Nesreča se je zgodila okoli 22.15 na severni železniški postaji nemške prestolnice. Več vagonov regionalnega vlaka, ki je pripeljal iz Stralsunda ob Baltskem morju, je trčilo v tovorni vlak, ki je stal na tirih. Nemške železnice Deutsche Bahn nesrečo še preiskujejo.

Nesreča v Berlinu-3
Nesreča v Berlinu-3 FOTO: Reuters

Najhujše poškodbe je utrpel voznik potniškega vlaka, ki so ga še z enajstimi ljudmi prepeljali v bolnišnico. Ostale ranjene je zdravstveno osebje oskrbelo na kraju dogodka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

etano
17. 04. 2009 13.38
... zato se pa jaz v vlaku vedno vozim zadaj. Sem doživela, da smo se enkrat srečali potniški in tovorni vlak na isti tračnici in smo zavirali kak kilometer (mogoč pretiravam, ampak nimam čist natančne predstave, sam zdel se mi je, da je škripalo in troblo ene 5 minut) in se ustavli 1,5 METRA NARAZEN! ... Takrat sem sedela spredaj in če bi oba začela zavirat sam mal kasnej, bi me moral strgat s tračnic. To mi je dalo mislit. Zadaj je najbolj varno. :)
ales2
17. 04. 2009 12.31
Novinarji smotani zdaj si pa zapomnite že enkrat vlak vozi STROJEVODJA in ne kak voznik ali vlakovodja.
contra-potentes
17. 04. 2009 11.46
V tovorni vlak, ki je stal na tirih, je po trditvi v članku trčilo VEČ VAGONOV potniškega vlaka, iz slik je pa razvidno, da je dejansko razbita lokomotiva in ne vagoni za njo. In "voznik potniškega vlaka" je strojevodja- razen, če je omenjena besedna zveza kakšna nova pogruntavščina raznoraznih jezikovnih inovatorjev...