Tujina

FOTO: Požar v okolici Splita pod nadzorom, pri gašenju se je poškodoval gasilec

Split / Zadar, 09. 08. 2017 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Požar, ki je v bližini Splita izbruhnil v sredo popoldne, je pod nadzorom. Zgorel je predvsem borov gozd, pri gašenju pa sp pomagala tudi tri letala in dva helikopterja. Pri gašenju požara se je poškodoval gasilec, ki so ga prepeljali v splitsko bolnišnico. Zagorelo je sicer tudi na otoku Brač, tudi tam pa je požar že lokaliziran in pod nadzorom.

V bližini Splita je v sredo ponovno izbruhnil večji požar. Požar v bližini naselja Solin je izbruhnil nekaj po 14. uri, ogenj pa je zajel večinoma gost borov gozd. Kmalu se je razširil vse do hitre ceste Solin-Klis, ki je bila nekaj časa tudi zaprta.

Požar je trenutno pod nadzorom, odprtega ognja več ni, je pa poročanju Dnevnika.hr celotno območje zajeto v dim. Na požarišču ostajata še dva helikopterja za gašenje, ki skrbita, da ne bi ponovno zagorelo, ter več gasilcev.

Ogenj se je sicer približal tudi naselju Klis-Kosa, kjer so preventivno evakuirali nekaj ljudi. Požar je ogrožal tudi hiše - zgorela je lesena montažna hišica, več jih je ogenj oplazil.

Pri gašenju so po besadah vodje intervencije Slavka Tucakovića pomagala tudi tri letala za gašenje in dva helikopterja. Kot je še povedal Tucaković, so se z ognjem borili vsi gasilci iz Trogirja. Pri gašenju se je poškodoval en gasilec, član Prostovoljnega gasilskega društva Vranjic, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali v splitsko bolnišnico. Po navedbah splitskega gasilsko-operativnega centra je njegovo stanje stabilno.

Škoda po požaru še ni znana, je pa župan Solina Dalibor Ninčević dejal, da je zgorelo veliko površin. "Ne morem se otresti dvoma, da nekateri od teh požarov niso naključni," pa je Ninčević dejal za Index.hr.

Zagorelo tudi na Braču, z ognjem so se borili vsi razpoložljivi gasilci

Zagorelo je tudi na otoku Brač med krajema Nerežišća in Donji Humac, tudi ta požar pa je pod nadzorom, še poroča Dnevnik.hr. Požar je izbruhnil v sredo, nekaj pred poldnevom, gasili pa so ga vsi razpoložljivi gasilci z otoka. Tudi njim so pri gašenju pomagala tri letala in en helikopter.

Ogenj se je sicer zelo hitro širil, po besedah tamkajšnjega gasilskega poveljnika Ivana Jakšića se je hišam približal že na 200 metrov, a so te na srečo pred ognjenimi zublji uspeli ubraniti.

"Požar je lokaliziran in pod nadzorom, vse moči pa vlagamo v gašenje roba požara," je v sredo dejal Ivan Jagić, namestnik poveljnika splitsko-dalmatinskih gasilcev. Po Jagićevih besedah škoda na srečo ne bo velika: "Objekti niso pretirano poškodovani, nekaj malega je zgorelo oljčnih nasadov in vinograda ter nizkega rastlinja."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sredo pozno popoldne je zagorelo tudi med Šibenikom in Vodicami. Pri gašenju sodeluje 48 gasilcev z 19 vozili in štirimi letali za gašenje. Ogenj je doslej uničil okoli 4,5 hektarjev površin.

Hrvaško obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da letalske sile prav tako že od srede zjutraj pomagajo pri gašenju še dveh požarov pri Gračcu severovzhodno od Zadra.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
09. 08. 2017 19.33
+1
Evo, opet u akciji 24sata.hr.
FolkloraS
09. 08. 2017 18.18
+5
Naši mediji takoj kako gori pri južnih sosedih, že pišeje kao hudo je. Sem malo pogledal njihove portale niti besede o požarih pri nas. sm kako bo naš pahorček prepešačil Slovenijo.
1airbus
09. 08. 2017 18.41
+4
zdaj spijo,so se ponoči zmantrali,veljetno sanjajo lažnivo violetko tomičevo
dipe
09. 08. 2017 18.16
+0
Kje pa so Murinarji, Korintosi ,Cafeespresosi, ajim je zmankalo benzina za gašenje.
Mil?007
09. 08. 2017 18.04
+2
Hrvaška v kratkem namerava sprejet novo davčno zakonodajo za vikendaše. Nadomestilo za stavbno zemljišče bo nadomestil nov davek za vikende in počitniška stanovanja, ki bo 300 % višji. Vreča je prazna.